prezesik18 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Opublikowano 26 Marca 2013 Rano do szkoły robię 55km, podpiąłem lapka i tylko 3 razy mi dziś się przełączył na PB. Temperatura na dworzu ok -4 stopni, przełączał na gaz podczas pierwszych 10 km trasy. W drodze powrotnej ani razu nie przełączył. Zastanawia mnie fakt dlaczego spada od razu temperatura gazu oraz reduktora - przecież są to dwa osobne czujniki w innych miejscach? Czyżby wszystko z czujnikami było ok, a parownik podczas jazdy faktycznie zamarzał? Daję screeny z jazdy: A ten z normalnej jazdy - nie przełączyło ani razu na PB pzdr
edekxp Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 A z temperaturą silnika masz wszystko ok? Termostat sprawny.Może parownik źle wpięty w ogrzewanie, lub wyżej niż zb.wyrównawczy Wysłane z mojego HUAWEI U8815 za pomocą Tapatalk
prezesik18 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Opublikowano 27 Marca 2013 Z temperaturą wszystko ok, termostat działa prawidłowo, bez problemu osiąga 90 stopni i je utrzymuje. Spróbuje dolać płynu do zbiorniczka wyrównawczego może to coś pomorze.
Rekomendowane odpowiedzi