Chmiel22 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 WitamOdnośnie Audi A4B7 Avant 2.0 TDIPękły mi sprężyny z tyłu ostatni zwójWięc postanowiłem je wymienić i postawiłem na Kayaby RH-6573 dedykowane przez sprzedawcę do tego modelu.Wymieniłem je sam i niestety auto stoi tak samo jak wcześniej czyli około 2-3 cm niżej niż przód. Dziwne to jest ponieważ stare sprężyny miały pęknięty ostatni zwój.Mam standardowe zawieszenie 1BV dowiadywałem się w aso i po wlepce pd siedzeniem rozszyfrowałemNa starej sprężynie jest kolor zielony i biały plamek i znalazłem początkowy numer 8E0 511 (albo 8E0 512.... chyba bo nie wyraźnie jest) co świadczy że są standardowe sprężyny.Po pomierzeniu sprężyn starych z auta i nowych Kayaba stwierdziłem że te stare z auta mają grubszy drut 15 mm a te Kayaba 14,5 mm reszta wymiarów jest podobna może te stare były ciut wyższe ale nie mogę zmierzyć bo brak pękniętej częściCzy może coś przy wymianie odwaliłem - raczej nie bo nie ma coUżywałem ściągacza i odkręciłem amortyzator i taki mały stabilizator.Później wszystko założyłem jak powinno być.Podkładki góra i dół założone i lipa siedzi na nowych sprężynach jak na starych na pustym aucie.Wydaję mi się że błąd tkwi w grubości sprężyny i jej wysokości całkowitej.Numer VIN auta: WAUZZZ8E26A266301U mnie w sklepach nic nie wiedzą a w aso za bardzo nie chcą mówić.Numer gg:4020922 Może ktoś miał podobny problem albo wie co zrobić. Podkładek nie chce dawać bo z czasem i tak siądzie
Tomi01 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Cześć Wszystkim. W czwartek jadę do Niemiec po Audi A4 B8. Mam nadzieję że sie nie zawiodę na marce i autko długo posłuży. Będzie to moje pierwsze Audi. Liczę że na forum znajdę potrzebne mi informacje. Pozdrawiam Tomek
Gość cwiara Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Witamy na forum. Tutaj sie tylko witamy
Chmiel22 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Czy raczej czeka mnie wymiana sprężyn ana prawidłowe ?? Jakieś podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi