Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Passat B5 AWX 130km 2000r szybka pomoc - LOGI DO ANALIZY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawka paliwa jest tragiczna, poza zakresem. Powinna wynosić w okolicach 4.0 a u Ciebie jest 11.0. Zapewne tutaj leży przyczyna.

Opublikowano
Witam

panowie problem z kolegi passacikiem - brak mocy

po zakupie chodził dobrze, po wymianie oleju rozrządu i regeneracji turbiny nie ma mocy

logi:

STATYCZNE:

001

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

023

018

013

007

000

004

STATYCZNE BS

000

011

004

003

DYNAMICZNE :

001

010

000

003

008

011

004

Za wnikliwą analizę dziękuję :D

Liczymy na szybka pomoc przyjaciele !

Pozdrawiam

Wyglada ze przeplywka cos swiruje pawiana, mierzy duzo za duzo, a turbo laduje ok. zaczal bym od podmiany na inna. Wiecej info od bardziej doswiadczonych :wink:

Opublikowano

pompowtryskiwaczy nie podmienialiscie ?

Opublikowano

przepływomierz mierzy ok.

prawdopodobnie masz nieodpowiednie pompowtryski do tego modelu, zmiana oprogramowania załatwi sprawę.

Opublikowano
  • Autor

czyli mozliwosci jest duzo ? :D

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo w 2000r AWX-ow nie bylo. Po numerze sterownika podchodzi mi pod AVF-a. Dziwne. Podaj VIN Auta to zobaczymy co to jest

Opublikowano

Popmpowtryski nie byly wymieniane, bylem u mechanika ktory wymienil sruby trzymajace pompowtryski poniewaz dwie z nich sie urwaly z niewiadomych przyczyn, ale nie mysle zeby mechanior podmienil pompy. Hmm z drugiej strony, przy kupinie samochodu wszystko gralo i spiewalo czyli samochod jechal jak nalezy i wydawal sie na cacko, ktore okazalo sie niesprawne do konca <lol> wiec mozliwosc jest ze pompy moga byc nie od tego modelu i dlatego samochod strasznie zamula? mimo ze jakies 3 tyg temu chodzil rakietowo ? heh

---------- Post dopisany at 14:34 ---------- Poprzedni post napisany at 14:28 ----------

Vin Auta : WVWZZZ3BZ1P056778 Nie wiem czy to 0 to jest zero czy O ale prawdopodobnie 0 ;) heh

Opublikowano
  • Autor

Logi z samochodu sa Blackhole :)

Opublikowano

dwie możliwości,pompowtryski zostały wymienione lub sterownik/soft.

Opublikowano

Skoro wczesniej bylo OK to w aucie zostalo zrobione cos o czym nie wiesz albo nie chcesz o tym napisac ... ;)

P.s czy po wymianie srub od pompek auto dobrze jechalo ?

Opublikowano

Wymieniałem temu Panu rozrząd oczywiście na blokadach a nie na oko a części komplet INA + pompa SKF przy blackhole. Z tego co wiem właściciel tego pojazdu czyt.Blackhole :) oddał auto do mechanika bo przed wymianą rozrządu pękło mu mocowanie wałka rozrządu na pół ponieważ jedna śruba się zerwała i wałek pod pracą wyłamał dalszą część. A czy tamten mechanik nie podmienił pompowtrysków to kto to wie? raczej wątpie gościa znam i się wydaje uczciwy..

Opublikowano

Tak Po wymianie tych srub auto dalej dobrze jechalo, moze nie az tak jak przed tą awarią ale po nacisnieciu pedalu gazu dobrze sie zbieralo i bylo te przyspiesznie, w tym momencie auto po dodaniu gazu nawet na postoju tak jak by rozkreca obroty, lecz nawet na wiekszych obrotach nie ma szału, to poprostu muł jezdzacy.

No i jakos duzo mi te auto pali, to wina pompowtrysków? he

Opublikowano

Poszukaj kogoś w swojej okolicy kto wgra Ci odpowiedni soft i to rozwiąże Twoje problemy.

Opublikowano

a konkretnie o jaki soft chodzi? bo znawcą nie jestem i nie chcialbym z siebie glupa robic przed osoba dla ktorej mialbym to wytlumaczyc :)

Opublikowano

oprogramowanie sterownika silnika.

jeżeli jesteś w miare ogarnięty to możesz to zrobić samemu, mogę Ci podesłać soft. sprawdź PW.

Opublikowano

Wstawiaj z powrotem Passata tam gdzie robiłeś turbo i powiedz że od tamtej pory nie chce się wkręcać jako gwarancja bo rozrząd nie ma tu nic do rzeczy w tej chwili wcześniej w ogóle był przestawiony na maksa w lewo na wałku po wymianie i ustawieniu na punkty wszystko na znakach śruby na kolę zębatym wałką rozrządu wróciła na środek regulacji. Auto na 100% ładnie chodziło na początku przy kupnie i ładnie pracowało do momentu wyciągnięcia turbiny 0 problemów z przyśpieszeniem czy wkręcaniem się na obroty. Poprostu wirnik ocierał przy spadających obrotach o obudowę. Jeszcze te spalanie podobno na poziomie 11/100.. Może i ten soft by załatwił sprawę hmm Ale pompki i tak będą po mojemu już wymęczone.