Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

moja dłubanka nowe mody i fotki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minął rok od zakupu tego autka i od czasu kiedy zacząłem zaglądac na to forum :-)

W procesie przystosowania a4 skoncentrowałem się na właściwościach jezdnych:

-zmiana zawiasu na s-line

-stabilizator

-heble :-) (na razie przód)

-program na 274 i 601Nm (niestety ukręciło mi już jedną skrzynię)

z innch drobiazgów:

- kiera multi

- rns-e

- LEDy w DRL

- felgi

- gril

To co mam w planach jak się trafi materiał:

- heble tył

- stabilizator tył

- fotele

- lusterka

- lotka

- wałki i kosz do skrzyni na 1000Nm (imp.usa)

NOWE zmiany:

heble tył RS4

gwint Eibach

tylny stabilizator RS4

fotele Recaro

lusterka S4

czujniki ciśnienia

dekory carbon

lotka S4

kamera cofania

tuner-zestaw od Woszu

wydech + dokładka S4

MODY w toku

tylne LED z a6 c6

pamięć/składanie lusterek

diody ambienta

schowek z gniazdami do mediów

taki był początek:

granat_a4.jpg

potem/teraz

2012_03_23_11_33_06.jpg

picture hosting

2012_12_10_19_05_39.jpg

photo hosting sites

image.jpg

---------- Post dopisany at 19:45 ---------- Poprzedni post napisany at 19:44 ----------

<br /><br />

Opublikowano

Gratki samochodu:decayed:

A mam takie pytanie. Co masz na mysli pisząc że w zmianach jest podpunkt "stabilizator"?

Przecierz wszystkie A4 mają z przodu stabilizator, założyłes jakiś mocniejszy? z innej wersji czy jak?

Pozdr

Opublikowano

Daj więcej fotek :decayed: w szczególności grila

Opublikowano

A mam takie pytanie. Co masz na mysli pisząc że w zmianach jest podpunkt "stabilizator"?

Przecierz wszystkie A4 mają z przodu stabilizator, założyłes jakiś mocniejszy? z innej wersji czy jak?

Pozdr

Pewnie z rs 4 ma na mysli.

Opublikowano
  • Autor

Pozdr

są do wyboru dwie opcje warte zachodu (realny efekt w jeździe po zakrętach)

1. tylni (!) stabilizator od RS4 - Allegro lub podobe,

2. tylni (!) stabilizator firmowy tuningowy zestaw. Niestety sprzedawany w kompletach cena około 2000

Opublikowano

Witam,

mógłbyś coś więcej napisać o wzmocnieniu do skrzyni. Może jakiegoś linka, jakie koszty?

Opublikowano
  • Autor
Witam,

mógłbyś coś więcej napisać o wzmocnieniu do skrzyni. Może jakiegoś linka, jakie koszty?

Temat zgłebiłem z konieczności , gdy po wirusie i starcie (na suchym) ukręciłem główny wałek w skrzyni. Dodam, że byłem po wymianie oleju w skrzyni na niebieski (zalecany do tych skrzyń dla motorków V8).

W stanach są dostępne zestawy :

- konwerter

- wałek podawczy z koszem,

- stator

które mają gwarancję do 1000Nm. Robią to do ulicznych wygłupów.

Najczęściej wysyła się im skrzynie a oni odsyłają przezbrojoną. Koszty ok 2500-3000$

Można też kupić same graty - cena ok 1000.

Trzeba jeszcze wykombinować kogoś kto tam na miejscu kto zamówi , zapłaci i wyśle.

Niestety nie da się tego podać "w relkamówce" komuś kto akurat leci. Sam konwerter waży ok 21 kg.

Wysyłka paczki może grozić dodatkowym cłem+Vat.

Jest w Pl firma, która to importuje, ale za ten zestaw wołają 7500pln. Do tego robota 2000 i oliwa 1500

Razem trochę kosztowne.

Dlatego dopuki nie trafię jakoś opcji na te części z usa, kupiłem skrzynię po testach (2800) puls przedładka ;-)

2012_04_02_10_39_47.jpg

2012_04_02_10_39_16.jpg

2012_04_02_10_39_31.jpg

---------- Post dopisany at 20:10 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ----------

Daj więcej fotek :decayed: w szczególności grila

Fotki musze jakieś zrobić. Grila mam jeszcze jedno

2011_10_29_14_49_25.jpg

upload

Opublikowano

zmiana stabilizatorów na RSowe (grubszy wersja z tyłu), na zawieszeniu seryjnym daje odczuwalną różnice.

Opublikowano
  • Autor

od jakiegoś czasu myślę o wymianie relingów na takie niższe jak w B8, czy ktoś probował takiego rezania ??? Jakieś doświadczenia lub linki ???

Opublikowano

Moc... :good: Co to za gryllll? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

:-)) dość rzadka wersja grila S4, niestety teraz ktoś zawinął mi podkładkę pod tablicę i dwa pionowe paski.

w serwisie za nową podkładkę chcą ponad 100eur a chromy tylko w komplecie :-(, więc przeczesuję allegro.

Opublikowano

fajna...dawaj foty srodka

Opublikowano

:-)) dość rzadka wersja grila S4, niestety teraz ktoś zawinął mi podkładkę pod tablicę i dwa pionowe paski.

w serwisie za nową podkładkę chcą ponad 100eur a chromy tylko w komplecie :-(, więc przeczesuję allegro.

Do zderzaka S-linowego podejdzie chyba bez problemu co :eusathink:

Opublikowano

Pozdr

są do wyboru dwie opcje warte zachodu (realny efekt w jeździe po zakrętach)

1. tylni (!) stabilizator od RS4 - Allegro lub podobe,

2. tylni (!) stabilizator firmowy tuningowy zestaw. Niestety sprzedawany w kompletach cena około 2000

A przedni z czego włożyłeś?

---------- Post dopisany at 20:22 ---------- Poprzedni post napisany at 20:18 ----------

Pierwsze słyszę, pierwsze widzę i nie wydaje mi się żeby te pionowe paski można było kupić w serwisie. Blenda owszem, jest dostępna i można kupić tańszą tylko w innym kolorze a pasek ostatecznie przełożyć.

Rezanko idzie w dobrym kierunku :thumbup1:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Przedni ttrafiłem od HR.

Blenda w innym kolorze , tak ale tylko tzw piano black. Inne kolory mają inne mocowania.

---------- Post dopisany 27-07-2013 at 09:45 ---------- Poprzedni post napisany 03-01-2013 at 06:38 ----------

Ciąg dalszy modów zrealizowanych: tylne heble RS4. W bólach , bo bez zmiany piasty trzeba było dołożyć dystans pod tarczę 5 mm.

image.jpg

---------- Post dopisany at 19:41 ---------- Poprzedni post napisany at 09:45 ----------

Kilka kolejnych modów już za mną :

Stbilizator tył RS

Zawias Gwint Eibach StreetPro (zanabyty na forumie)

Nowa oslona pod silnikiem, ńiestety do wywalenia na śmietnik, nie mogłem trafić porządnej ori i skusilem sie na Allegro (chłam, spinki chłam ...)

Wreszcie trafiłem listwy S4 (jak nie było tak nie było , teraz 2 komplety )

Lusterka S4(foto, memo...) jeszcze ńie załączone - brak modułu i czasu na rezanko .

Pozostało:

- lotka, poszukuję

- wydechy czakają na montaż

- 18 nie mogę sie zdecydować,

---------- Post dopisany at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany at 19:41 ----------

image.jpg

---------- Post dopisany at 19:45 ---------- Poprzedni post napisany at 19:44 ----------

image.jpg

image.jpg

---------- Post dopisany at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ----------

We wnętrzu:

Wreszcie recarosy, jasne ,

Moduł BT Q

Lampki drzwi,

Wreszcie komplet carbonów,

Pozostają :

- dywany ,

- wykładziny bagażnika,

- progi

- poszukję boczków, bardziej pasujących,

---------- Post dopisany at 19:51 ---------- Poprzedni post napisany at 19:49 ----------

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

---------- Post dopisany at 20:06 ---------- Poprzedni post napisany at 19:51 ----------

]

Opublikowano

miałem okazję widzieć auto na żywo :wink: ale widzę ciągle zmiany, lubie jasne recaro, dla mnie brakuje tu tylko ładnej 18 i będzie :kox:

Opublikowano

Ładne zmiany, wszystko na grubo :kox:

Jak masz już gwint to nie pchaj się w 18", tylko 19" :decayed:

Opublikowano

No ładnie, ładnie! :good:

Opublikowano

Recaro :kox: jeszcze białe :kox::kox: a podłokietnik gdzie? Fajnie sie teraz środek prezentuje

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Auto z moich okolic :decayed: Minęliśmy się jakiś tydzień temu jak leciałeś w stronę łomianek :wink: