Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kino domowe samo się wyłącza:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello:hi:

Posiadam kino domowe z aplitunerem Yamaha RX-V465.W sylwestra mnie zawiodło:kwasny:-muzyka poszła z TV na kino i nagle samo się wyłączyło.Ponowne włączanie skutkowało tym samym,nawet nie miałem możlwości spróbowania gdyby miało zagrać ciszej.Czy ktoś się spotkał z czymś takim,albo wie co może być powodem?Na kino już straciłem gwarancje:facepalm:Help...

Opublikowano

Obstawiam zimny lut

Opublikowano
  • Autor
Obstawiam zimny lut

Masz na myśli że jakaś wiązka się przepaliła?Dziś ponownie odpaliłem kino,głośniki wszystkie grają,muzę puściłem z TV na kino i stopniowo podgłaszałem.Było ok.Po przełączeniu na radio wyłączyło się.Kurde o co kaman?:eusathink:Chyba gdyby coś się w środku sfajczyło to już by nie dało oznak życia.Ampli stoi w szafce ale ma "czym oddychać":decayed:.To się ewidentnie dzieje zak za dużo poweru pójdzie w głośniki.Może ktoś jeszcze pomoże...:whistling:

Opublikowano

hmmm.. zimny lut to znaczy ze niby zlutowane a jednak nie przewodzi :wink:

ale wygląda mi to na to że sprzęcik gra i się grzeje dajesz powera i załącza się wentylator żeby chłodzić (ewentualnie może chodzi od razu) ale być może gdzieś padnięty lut rozłącza wentylator co skutkuje wyłączeniem sprzętu który wpada w tryb awaryjny żeby się nie spalić. :hi:

Opublikowano

Ja obstawiam że się przegrzewa, zabrudziły się radiatory. Może tez nie mieć dobrego chłodzenia (mała ilość chłodnego powietrza wokół wzmacniacza)

Opublikowano

Końcówka mocy dostała czadu i odpływa do krainy szczęśliwych uśmierconych tranzystorów .

Opublikowano

Sprawdz czy + i - kabli głośnikowych się gdzieś nie styka. Miałem to samo (też Yamaha) jak mi się kable rozkreciły (prowizorka na skręcenie kabli :P)

Opublikowano

Rozkręć i sprawdź czy kondensatory nie są napuchnięte, to dość częsta przyczyna problemów z zasilaczami i płytami głównymi w komputerach.

Opublikowano

Nic nie kombinuj. Pierw posprawdzaj przewody amplituner - glosniki. Yamahy tak maja :facepalm:

Jezeli bedzie wszystko ok, szukaj dalej ale obstawiam kabelki

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za rady:notworthy: Jutro za dnia jeszcze sprawdzę połaczenia kabli czy się gdzieś nie stykają (kabel jest bez specjalnych końcówek zrobiony na okrętkę:decayed:) Zdam relację co i jak.

Opublikowano

No to możemy mieć winnego. Mnie też się często wyłączyło kino. Już prawie pakowałem je by oddać na gwarancje. Aż doznałem objawienia jak kobita odkurzała i targała biednym kablem na lewo i prawo ;)

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem dziś połączenia kabli.Wszystkie są na swoich miejscach i się nie stykają.Może jutro zadzwonię do serwisu albo przejadę się osobiście bo mam niedaleko i postaram się podpytać,ciekawe co powiedzą:whistling:

Opublikowano

Tak sobie patrze że mam ten sam amplo :)

Wypnij dla testów ze dwa głośniki i zobacz czy się dalej wyłącza.

Opublikowano

ja mam RX-V350 czyli stary i niski model :-P

jak dostała w palnik to się wyłączała, ale postała wyłączona przez max 5 min i grało dalej. Później jak dostała więcej powietrza to nie było tego problemu.

Dziwne, że u Ciebie nawet na następny dzień nic jej nie przeszło :co: