thenatoorat Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam, przed chwilą skończyłem wymianę termostatu jednak po skończeniu roboty pojawił się delikatny wyciek (pocenie) na króćcu połączeniowym. Przed wymianą nic takiego się nie działo, jednak to moja pierwsza wymiana termostatu i nie mam pewności czy wszystko dobrze złożyłem. Sugerowałem się tym schematem: <br /><br /> czyli króciec, oring, termostat i to potem do silnika wszystko (już bez żadnego uszczelnienia). Czy źle to wszystko zmontowałem czy może zepsułem po drodze coś extra ;]? Pozdrawiam
rafal9119 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 jak oring dales to powinno byc ok. a korek spustowy na pompie wody dobrze dokreciles???zmienialem termostat w audi 7 razy i nie da sie cos tam specjalnego zepsuc. a zakladales oring ten co byl razem z termostatem czy stary bo np. u mnie ten nowy nie pasowal i musialem stary zalozyc.
thenatoorat Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2013 Do termostatu dołączone były różne uszczelki i wybrałem z nich taką o wymiarach 50x4... Odrazu po kupnie miałem wymianę termostatu u zaprzyjaźnionego mechanika i coś mi się kojarzy, że wtedy też był jakiś problem z uszczelnieniem więc coś zaklejał silikonem.
rafal9119 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 to wyciagnij go i kruciec maznij silikonem moze pomoze
pepik Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jak cieknie to lipa, też się tego bałem dlatego króciec dodatkowo uszczelniłem silikonem i jest git. Przy składaniu mogła się uszczelka delikatnie przesunąć i cieknie, niestety chyba będziesz musiał jeszcze raz powtórzyć operacje.
Rekomendowane odpowiedzi