alf Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Koledzy, po odpaleniu auta zapaliła mi się żółta kontrolka z symbolem samochodu i klucza. Po trzecim odpaleniu auta już nie świeci. Na vagu nie wyskoczyły błędy. Olać czy jechać na warsztat ?
Sztomel Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jeśli silnik nie gaśnie po jednej sekundzie od uruchomienia to olać to zwłaszcza, że ECU nie zapisał błędu. Zacznij jednak studiować info na forach o problemach z immobiliserem na wszelki wypadek.
alf Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 Immobilaiser mam już dwa lata wyłączony. Silnik nie gaśnie sam. Rydułtowy, tam to rezali. Co czynić mam ?
Sztomel Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Vag nie pluje żadnym błędem immo ani w sterowniku silnika ani w sterowniku zegarów bo nie wiem czy odczytywałeś błędy z pełnego skanu, obydwu sterowników czy tylko ze sterownika silnika ? Jak kontrolka będzie Cię denerwować często to warto byłoby aby Ci z Rydułtów postarali się poprawić to co robili.
alf Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2013 Teraz jest ok. Zapaliła się tylko raz. Tylko dlaczego po tak długim czasie ? Sprawdzę jeszcze raz na vagu. Mam takie coś jak Polski Vag 2.5 i z klimą mi się nie łączy. Raz mi się udało a teraz już nie. Często zrywa połączenia. Pewnie dlatego że to na XP a nie Win7
pakotomasz Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Może na wszelki wypadek podjedź jednak do fachowca, żeby ci to sprawdził i określił czy to coś poważnego czy nie. Będziesz kiedyś gdzieś na jakimś dalszym wyjeździe i wtedy może być nerwowo jak zaczną się problemy z odpalaniem itp.
alf Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 W immo wyskoczył błąd 1176 Klucz Sygnał za mały błąd sporadyczny Skasowałem i jest ok. Czemu są jakieś błędy skoro immo jest wyłączone ?
Sztomel Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 To pytanie do fachowców, którzy to wyłączali. Dziś również w pracy miałem ciekawy objaw. Odnaleziono skradzionego Passata B5. Wypruta wkładka stacyjki i zamka drzwi kierowcy. Oczywiście przy użyciu śrubokręta kontrolka immo aktywna (pętla immo leżała na podłodze ale mimo wpięcia w nią wtyczki kontrolka immo nadal aktywna ale po odpaleniu na śrubokręt silnik nie gasł więc immo wyłączone i właściciel szczęśliwy, że nie musiał wzywać lawety.
Rekomendowane odpowiedzi