Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

G12 i G13 są mieszalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,jak w temacie,czy płyny g12 i g13 są mieszalne ze sobą? bo mam w układzie g12 ale w aso jest tylko teraz g13 i wziąłem i dolałem litr.myśle że mieszają sie ze sobą te płyny bez problemu,jak myslicie?pozdrawiam

Opublikowano

Mi w ASO powiedzieli, że G12++ i G13 można mieszać.

Opublikowano
  • Autor

tak,tylko ciekawe czy z zwykłym g12 jest mieszalny,bez tych ++,to mi właśnie daje do myślenia

---------- Post dopisany at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany at 20:30 ----------

mi też tak powiedzieli i na butelce też jest napisane że jest bardzo dobrze mieszalny z g12+ i g12++ tylko ciekawe czy z samym g12 też...chyba że to jest to samo...

Opublikowano

mam G12 a w serwisie kupiłem G13 bo tego nie mają a wymiana nie szkodzi to i dolanie też nie powinno zaszkodzić

Opublikowano

W ASO Audi mi powiedzieli za 1,5L G13 46 zł a w Skodzie G12++ 1,5 L znalazłem za 25 zł.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem Dex-Cool concentrate longlife wie ktos czy to jest g12? kolor różowy.

Opublikowano

To chyba oplowski? Kiedyś kupiłem SWAG G12 i napisane jest, że spełnia normy VW i GM.

Opublikowano

G13 to nowa generacja dla "nowych" aut. Serie G11 G12 G13 nie są ze sobą mieszalne. Nalazy stosowac G12 G12+ G12++ i mozna je mieszac.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Mieszanie mieszaniem. A czy mogę G 12 ++ zalać do rocznika 96 ? Mam kupione a mechanik powiedział że nie.

Opublikowano

do czerwca 1996r. fabrycznie zalewano płynem G11

Opublikowano

Wiem że zalewano G 11. Pytanie czy G 12 ++ może mieć jakieś ujemne skutki w starszym układzie. Moja chłodnica ma 16 lat i jest ok.

U znajomego w Oplu Zafirze chłodnica poszła po 5 latach. U innego w Renówce po 4 latach. Wiec pytanie, czy nowe płyny są nie tegos, czy chłodnice marne ?

Opublikowano

się gimnastykujesz ... zalej G11 - może być FEBI, a G12++ odstaw na półkę poczeka na następne auto, z płynem latami nic się nie dzieje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mnie w ASO powiedzieli ze to jest nowa odmiana było G12, potem G12+, G12++, teraz G13. Na G13 jest informacja ze jest mieszalny z innymi wiec nie powinno być problemu. A poza tym G12 już nie ma w ASO chyba ze na specjalne zamówienie.