aborygen Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 panowie dziwny przypadek jestem na etapie zmiany klapy gaszącej (tzw. gruszka ) dzisiaj ją zdemontowałem z egr-u, dzwignię wyprostowałem w egr do całkowitego otwarcia i autko ma obroty ale nie załącza się turbo brak mocy co może być nie teges - tryb awaryjny ?
Sztomel Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Musisz sprawdzić układ podciśnień zwłaszcza jeśli wcześniej rozpinałeś wężyki podciśnienia (zwłaszcza ten dochodzący do N239, którym z układu dostarczane jest podciśnienie).
aborygen Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 tylko wypinałem ten co idzie do tej gruszki mógł się zapowietrzyć układ ?
pisarz1980 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ten układ się nie zapowietrza . Po odpaleniu sztanga powinna być zassana do samej góry jak przyśpieszasz to opada.
aborygen Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 czyli co innego ma sens jechać do mechanika bez nowej gruchy ?
Sztomel Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Grucha nie ma nic do spadku mocy z powodu niedoładowania turbo bo podciśnienie na nią idzie z N239 tylko podczas wyłączania zapłonu więc mechanik nie ma o co pyszczeć gdyby chciał coś w tym temacie Ci udowadniać.
aborygen Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2013 to gitara zaraz pakuje się i jadę do mechanika niech szuka dziury w całym dam znać co było pozdrówko ---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 08:04 ---------- sprawa się wyjaśniała podczas demontażu siłownika (chodź mało prawdopodobne) wyciągnięty został przewód z czujnika podciśnienia (nie wiem czy poprawna nazwa) obecnie wsjo bangla jak powinno
Rekomendowane odpowiedzi