Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Turbina hybrydowa w AJM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Padła mi turbina w AJM. Zrobiłem regeneracje we wrocku, zrobili mi na melecie czyli nie na chinolach no i po poskładaniu w dawnym dynosofcie wyszło ze mam za duze doładowanie. Efekt jest taki ze minimalnie wiecej pompuje niz ma. Jedna piękna sprawa to taka ze wstaje dosłownie w mgnieniu oka. Nie ma czegos takiego jak turbo dziura. Jak bym miał bi turbo. Smiga sie dosłownie wspaniale. Ale musi być zawsze smok w bajce. No i jest. Jak na 5 i 6 biegu przesadze z obrotami powyzej 3000 tys obrotów to niestety TA. Gruszka juz na maxa sie otwiera i nie moze więcej zbic doładowania i ładuje sie w TA. Nie przeszkadzało mi to bo w wiekszości tak szybko nie smigałem. Ale teraz juz smigam. Silnik masakrycznie ciągnie do samego odcięcia. I teraz moje pytanie. Niech mi ktos doradzi. Co z tym zrobic. W dawnym dynosofcie mówili ze nie mogą zmienic softu pod turbo bo nie wiedzą co dali w firme co regonerowała ją. Czy wymienić na uzywke do tego silnika i zapomniec o sprawie. Jak rozwiazać ten problem bo turbina naprawde wsietnie smiga. Scigałęm sie z AFN 140 km i nie dał mi rady. Co było niezłym szokiem dla kolegi.

Czekam na jakies propozycje.

Dzieki i pozdro

ZC

Opublikowano

ja to bym jednak program wrzucał, tuner ci wszystko ładnie poprawi

Opublikowano

po co Ci robić jak jesteś zadowolony?

Opublikowano

Zrób loga dynamicznego i wrzuć na forum. Po analizie zobaczymy co dalej. Na chwilę obecną nie wiadomo czy z doładowaniem jest wszystko ok.

Opublikowano
po co Ci robić jak jesteś zadowolony?

Siema

No jestem tylko jak smigam do danje predkości. Pózniej juz TA bo za duzo pompuje. tuner powiedział ze nie moze do tego zrobić programu bo nie wie z czego ta turbina jest poskładana. No i teraz co mam zrobić. Zmienic tunera?

Opublikowano

ja bym zmienił tunera, pozatym zrób logi:whistling: