Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W związku iż uprawiam sport jakim jest motocross mam pytanko.

Chcę kupić jedną z kamer Gopro Hero 1 albo GoPro Hero 2. Obydwie kamerki różnią się ceną no ale czy parametrami też? Chodzi mi o szczegóły i odpowiedzi czy warto dopłacać do Gopro Hero 2?

Ma ktoś z was taką kamerkę? Może coś na ich temat powiedzieć?

Opublikowano

ja mam Gopro Hero 1 jak dla mnie w zupełności wystarcza, też śmigam na moto i fajne filmiki to robi

Opublikowano

Już dawno jest Hero 3 które wnosi całkiem dużo zmian szczególnie jeśli chodzi o wersję Black. Ma dużo lepszą matrycę, jest lżejsza o ponad 20% od poprzedniczek i ma wbudowaną obsługę Wifi.

Co do porównania Hero 1 i 2 to różnice są niewielkie. Hero 2 ma odrobinę jaśniejszą matrycę więc radzi sobie lepiej przy słabym oświetleniu. Dodatkowo ma lepszą obsługę Wifi backpacka.

Jeśli planujesz zakup budżetowy to uderzaj w Hero 1. Jeśli budżet nie jest problemem to Hero 3 Black.

Opublikowano

No właśnie chyba uderzę w Hero 1 ale mam pytanie czy ta kamerka ma wbudowane wi fi że mogę np sterować nią za pomoca smartphon'a?

Opublikowano
nie ..WiFI ma tylko HERO 3 BLACK:wink:

Hero 1 ma mozliwosc podpiecia "pleckow" z wifi ale funkcjonalnosc ograniczona jest do sterowania pilotem komendami "wlacz, wylacz".

GoPro Wi-Fi BacPac & Remote

Te same plecki zainstalowane na Hero 2 daja Ci pelna kontrole łącznie z podglądem obrazu na telefonie.

Hero 3 ma wbudowana obsluge Wifi i nie potrzebuje zadnych rozszerzen.

Opublikowano

szkoda że cena 3 black jest kosmiczna:kwasny:

Opublikowano

Szwagierka ma Hero 3 Black , kupiła za 2tysię ...:wink: .zresztą co zauważyłem Hero 2 na koksie czyli Outdoor albo MotorSport ma wszystkie potrzebne zaczepy , a do Hero 3 Black trzeba dokupywać :kwasny:... nie mniej jednak ja bym wolał Hero 2 bo masz za 1300 już niezły secik:naughty:

Opublikowano

Ok.

Czyli panowie reasumując. Go pro Hero 1 wystarczy np mi w zupełnośći? Tak jak w/w trenuję motocross i fajnie byłoby zobaczyć swoje zmagania potem na wielkim ekranie ;)

Czy lepiej dołożyć do HD2?

I jeszcze jedno tak na boku, macie gdzieś link do allegro albo innego sklepu gdzie zakupie wszystkie zaczepy do kasku? Chodzi mi tylko o te do kasku bo mam możliwość wzięcia Gopro 1 w dobrych pieniądzach ale bez wyposażenie motorsport.

Opublikowano

Malik dzięki za pomoc.

Chyba jednak dołożę do HD2, co nowsze to lepsze.

Tylko szkoda że HD2 nie ma w ogóle wifi....

Opublikowano

Jest sporo porównań na jutubie.

---------- Post dopisany at 11:15 ---------- Poprzedni post napisany at 11:13 ----------

tylko zmieńcie rozdzielczość na 1080:wink:

Opublikowano
Tylko szkoda że HD2 nie ma w ogóle wifi....

Ma z opcjonalnymi pleckami. Wklejałem linka wcześniej.

W linku z allegro masz cały komplet hero2 + wifi

Opublikowano

Tak tak wiem ale mialem na mysli wbudowane wi fi ;))

Ok zakup zrobiony za 999zeta nowka gopro hd2 motorsport

Sent from my iPhone using Tapatalk?