sławek85 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Mam pytanie .Przy kolektorze ssącym w silniku[ASN]A4 3.0 po miedzy osłoną a pompą wspomagania jest umieszczone takie [plastikowe bańki]podłączone są do tego przewody podciśnienia. Jeśli jeden z nich jest przerwany czy ma to na coś wpływ? Dziś to zauważyłem i pytam.
german81 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 silnik dostaje lewe powietrza i pewne podzespoły zasilane podcisnieniem moga nie działac poprawnie .
sławek85 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 A czy to morze powodować wolniejsze wchodzenie w obroty?
aro51 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Trochę pewnie tak, steruje to zmienną długoscią dolotu. Jeśli słabo się wkręca można w ASN zajrzeć w katalizatory.
Kaiser26 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Potwierdzam, że to ma wpływ . U mnie przy jednym swojego czasu pękniętym silnik nie miał tak mocnej "góry" bo na dole nie wyczuwałem nic ale przy 5k rpm różnica troszkę*była. Katalizatory to osobna sprawa i sam czekam aż poczuję "zgniłe jajo" z wydechu to od razu jakaś przeróbka będzie bo to ważne jak najbardziej aby drożne były:)
sławek85 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zmieniłem przewód i jest ok. A czy a tłumiku są jakieś klapki lub coś sterowane podciśnieniem?
Fr0styyy. Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Chyba tylko w S4 B6 są klapki na wydechu sterowane podciśnieniem.
Rekomendowane odpowiedzi