Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z centralnym. Nie otwiera drzwi kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu centralny w drzwiach kierowcy odmówił posłuszeństwa. proszę o info czy dużo rozbierania? Co najlepiej sprawdzić?

Z pilota drzwi zamyka wszystkie ale otwiera oprócz kierowcy :( Kluczykiem mogę otworzyć bez problemu.

Opublikowano

Wydaje mi się że wiązka w drzwiach odmówiła posłuszeństwa :kwasny: Może gdzieś styku nie ma i takie są objawy :wink: Myslę że najrozsądniej rozebrać tapicerke drzwi i zobaczyc co jest 5 :kwasny: a central masz orginał ???

Opublikowano

Sprawdż sobie wiązkę która idzie w karbowanej gumowej osłonie z karoseri do drzwi tam lubią się kabelki przecierać może tu leży problem, proponuję też jak masz dostęp do vaga się podłączyć i zobaczyć czy pokazuje jakiś błąd.

Opublikowano

Centralny mam oryginalny, także chyba muszę poczekać aż będzie trochę cieplej i rozebrać boczek :) A pompkę mam wykluczyć, bo chciałem kupić jakąś używkę w ciemno i od razu podmienić ?

Opublikowano

W B7 nie ma pompki zamka centralnego tylko zamki są sterowane elektrycznie od modułu komfortu.

Opublikowano

Dzięki Golem za pomoc :) Proszę jeszcze tylko o info, czy zdjęcie boczka jest jakoś utrudnione, tzn. na co zwrócić uwagę, bo pewnie są tam spinki które można łatwo uszkodzić :)

Opublikowano

Nie nie ma większego problemu ze zdjęciem boczka, musisz zdjąć listwę ozdobną jest ona na zatrzaskach i wyjmujesz ją do przodu pod nią są 4 śrubki jak dobrze pamiętam potem pod łokietnikiem masz taką czarną osłonę i pod nią są dwie śrubki i jeszcze jedna na dole osłony, potem podważasz od dołu całoś aby zeszła z zatrzasków i podnosisz do góry bo osłona jest zawieszona na drzwiach, nastepnie odczepiasz cięgno od linki i wtyczki .