Marecki1975 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam mam pytanie do znawców silników diesla.Dzisiaj wracając z Katowic mój silnik zaczął bardzo dziwnie się zachowywać,nie ma mocy i wali ciśnienie w układ ssący.Na wolnych obratach nic nie słychać a przy dodaniu gazu silnik puka jakby się coś oberwało.Nie wiem czy to zawory czy może coś innego,proszę o pinie znawców.Silnik jak na diesla ma przejechane 206000 km. prosze uzywac prefiksu przy nazywaniu tematu.poprawione
xavier Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 po mojemu to rozrząd Ci przeskoczył :/ albo urwał się łepek zaworu (mieliśmy już taki przypadek na forum) w każdym razie nie radze jeździć tym autem, najlepiej na krawacik i do mechanika
xavier Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 a może ktoś nie dokręcił dolnego koła rozrządu ? albo źle dokręcił ja obstawiam przestawiony rozrząd, ale niech wypowiedzą się inni
biedruch Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Kompletny rozrząd był wymieniony 500 km temu,więc myślę że to nie jest wina rozrządu.Po mojemu jakby urwał się zawór to rozwaliłby tłok i całą resztę i waliłoby nawt na wolnych obrotach. jak sam piszesz wlasnie co robili Ci rozrzad... wydaje sie ze masz odpowiedz gdzie uderzac... a jesli sie potwierdzi... to lubudubu nalezy sie mechaniorom...
xavier Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 czekaj czekaj zjechany wałek w 1.9tdi ?? mógłbyś strzelić fotkę ? poza tym pisałeś że ciśnienie wraca Ci kolektorem ssącym, a to nijak się ma do zjechanych krzywek
Łaszczu Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Bez obrazy ale pojedz do innego mechanika i zweryfikuj przyczyne. Bo na przysłowiowa "pałę" to nie ma co sie porywać i wydawać na adrmo kase.
szogun0 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Szlag trafił popychacz zaworu wydechowego.
xavier Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Szlag trafił popychacz zaworu wydechowego. Nie klepałoby to wcześniej ? tylko tak "znienacka" ? W każdym razie rzecz rzadko spotykana
Rekomendowane odpowiedzi