Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opony 225/40/18 - prośba o doradzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ja mam 18 i jazda na nich to bajka teraz szukam nowych opon bo stare już lyse

Opublikowano
miałem te verdesteiny o których piszecie i nie wiem co w nich rewelacyjnego, pojeździłem jeden sezon zmieniłem je bo w podrównaniu np do yokohamy advan sport która teraz upalam nie kleiły wcale, do tego dość wyraźnie je "słychać". Jeśli ktoś jeździ ekonomicznie i ma nie za mocne auto to jak najbardziej. Do agresywnej jazdy nie polecam. Właśnie też na wiosnę przesiadam się na 18" i zakładam albo yokohamy albo myśle o toyo..

Zgadzam się. Vredestein są głośne, do tego ząbkują w avantach. Yokohama to wyższa półka. Lepiej trzymają, są bardziej ciche i nawet auto mniej pali na nich - ja akurat zmieniłem na większy rozmiar z 17'' veredstein na 18'' Yokohama i spalanie utrzymało sie na tym samym poziomie. Więc dodatkowy plus.

Opublikowano
  • Autor

Nowe yokohamy znalazłem za 1600 komplet. Ale nadal kuszą mnie te fuldy za 1200 prawie nowki z montażem i mam je na miejscu

Opublikowano

Cieżko porównywać te opony bo to inny segment. To tak jakby porównywać audi do fiata.

Opublikowano
  • Autor
Cieżko porównywać te opony bo to inny segment. To tak jakby porównywać audi do fiata.

Ale yokohamy w takim wypadku to audi? :-)

Opublikowano

ja jeżdżę na 2 Vredestein sessanta takie se+ 2 pirelli pzero tylko kupiłem używkę :doh: i to był moj błąd, głośna jak nie wiem.

Teraz jak bede kupował to tylko nówka

Opublikowano
  • Autor

Czyli fulda to fiat a yokohama to audi? :) kurde sam nie wiem co mam zrobić troche szkoda mi się rozstać z 2 tys zł na dobre opony :(

Opublikowano

Ja mam Yokohama decibel w tym właśnie rozmiarze i nie dość że ciche to jeszcze mają niskie opory toczenia i nie pali na nich więcej.

O vredesteinie szybko zapomniałem - one tylko fajnie wyglądają.

Kolego - fuldy czy tam jakieś Barumy to takie niskobudżetówki - nie ma co od nich cudów oczekiwać.

Opublikowano
Czyli fulda to fiat a yokohama to audi? :) kurde sam nie wiem co mam zrobić troche szkoda mi się rozstać z 2 tys zł na dobre opony :(

to kup sobie 15 cali:decayed: za 1000-1200 zł bedziesz miał zajefajne opony w 15 calach

---------- Post dopisany at 08:29 ---------- Poprzedni post napisany at 08:26 ----------

225/40/18 TOYO PROXES T1R LATO NOWA WYPRZEDAŻ (2978726397) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

masz toyo w propocji

Opublikowano
  • Autor

Czyli Fulda to fiat :thumbdown: a yokohama to audi:naughty:

Opublikowano

to kup sobie 15 cali:decayed: za 1000-1200 zł bedziesz miał zajefajne opony w 15 calach

---------- Post dopisany at 08:29 ---------- Poprzedni post napisany at 08:26 ----------

225/40/18 TOYO PROXES T1R LATO NOWA WYPRZEDAŻ (2978726397) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

masz toyo w propocji

cena bardzo nie wiele niższa niż na stronce Opony letnie Toyo Proxes T1 Sport 225/40R18 92 Y XL, ZR

zależy ile robisz kilometrów, jak jeździsz do kościoła w niedziele to bierz fuldy, jak na co dzień to nie ma co oszczędzać na swoim bezpieczeństwie i wybierz coś z wyższej półki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A te toyo polecacie? Jeździł ktoś na nich?

Opublikowano

lukasz bierz te od sliwki i nie wymyślaj cen jest ok a sa jak nowe

Opublikowano

Za 1600zł może sie kupi ale to też takie co leżą w magazynie z 2011 najczęściej.

OponySzybkoiTanio.pl

Opona Firestone FHSZ90 225/40R18 92 Y XL, FR - Opony.com.pl

Jeszcze do lata troche czasu - warto poszukać po różnych stronach - może komuś leżakują i zrobi dobrą cene.

Opublikowano
Za 1600zł może sie kupi ale to też takie co leżą w magazynie z 2011 najczęściej.

OponySzybkoiTanio.pl

Opona Firestone FHSZ90 225/40R18 92 Y XL, FR - Opony.com.pl

Jeszcze do lata troche czasu - warto poszukać po różnych stronach - może komuś leżakują i zrobi dobrą cene.

jeździsz na tych Firestone FHSZ90 ? jaka opinia?

Opublikowano

Nie jeździłem, wkleiłem tylko bo kolega szuka tańszych, i uważam że powinny być lepsze niż fulda.

Opublikowano
Nie jeździłem, wkleiłem tylko bo kolega szuka tańszych, i uważam że powinny być lepsze niż fulda.

żona jeździ na zimowych Firestone tylko 14 i dają radę, sam kilkakrotnie jeździłem jej samochodem i bardzo pozytywnie oceniam tą markę

Opublikowano
  • Autor
lukasz bierz te od sliwki i nie wymyślaj cen jest ok a sa jak nowe

A widzisz że mi ich nie polecają :decayed: sam nie wiem co kupić.

Opublikowano

zawsze możesz się weprzeć opiniami innych z portalu :

Opony w OPONY.PL