Fabianooo Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 witam wszystkich. mam problem, a mianowicie jestem w usa wyslalem do polski samochod ktory byl na mnie ale z zaznaczenie ze bedzie go odbieral ojciec. dodam ze w umowie mialem napisana wartosc 6000zl (mazda 3 2007) w gdyni naliczyli mi wszystkich oplat prawie 7000 zl i powiedzieli dla mego ojca iz ma zaplacic jeszce ok 3000zl w urzeddzie celnym w Bialymstoku a raczej ja mam to osobicie zrobic bo samochod jest na mnie dodam ze nie mam jak wrocic zeby to oplacic a na dodatek co to sa za bolonskie kwoty do zaplaty... z gory dziekuje za wszystki podpowiedzi
YATES Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Roczna Mazda 3 za 6000zł ??? Przecież ona jest warta 7-8 razy tyle więc pewnie stąd takie opłaty za zaniżenie wartości.
Fabianooo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2008 sorry 6000 tys $ ale ona ma w papierach ze byla bita dalem za nia 10 tys $ wiec tak duzo nie zanizylem
Nosfer Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 http://www.jmcpartners.pl/index-5.html Ściągałem z kolegą Chryslera 300m z 2004r, muszę powiedzieć że opłat trochę wyszło, nie pamiętam dokładnie, ale była to spora kwota. Z tym, że prawie wszystkie opłaty zostały przez nas opłacone jeszcze w Warszawie..
Fabianooo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2008 chodzi mi glownie o to czy osobicie musze placic to wszystko ?? bo celnik powiedzial ze musi wlasciciel samochodu a ja nim jestem a nie mam jak tego zrobic a mam 7 dni :/
KmK Opublikowano 20 Czerwca 2008 Opublikowano 20 Czerwca 2008 no nie wiem czy to coś pomoże, ale w moim przypadku, nic nie załatwiałem osobiście, a płaciłem przelewem. Sprowadzałem auto z pośrednictwem firmy, mieli pełnomocnictwo.
Ronin Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Napisz ojcu pełnomocnictwo i telefon do siebie dla potwierdzenia. Nie powinno byc problemów.
Rekomendowane odpowiedzi