witjacrf Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam. Otóż ostatnimi czasy dużo znajomych wspomina o eBay'u np zakupach że kupują różne pierdoły w stanach właśnie poprzez eBay. No i tu pytanie,załóżmy że założyłem sobie konto na eBay. Teraz jak znaleźć przedmiot,który np pochodzi ze stanów tzn że sprzedający jest właśnie z USA. Załóżmy ze znalazłem to co cena podana jest w PLN? Czy w $$$? Co potem jak przelew wykonać na jaką kwotę? Mam polskie konto więc jak wykonać przelew na zagraniczne konto? No i co np z programem kupujących np może być tak że kupię a sprzedawca nie wyśle mi towaru i co wtedy? Sorrry za laickie pytania no ale człowiek taka istota że chce się rozwijać więc oczekuję na pomoc
ciasnyWiesiek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 ebay jest ulepszona wersja allegro jelsi wybierzesz wersje .pl beda ceny podawane w PLN, jesli angielska co.uk to w funtach, usa .com w dolcach jezeli chodzi o platnosci to tylko i wylacznie poprzez system paypal, bardzo latwo i przyjemnie, bodajze 60dniowy okres ochronny wiec jesli cos nie wyjdzie to mozesz wniesc reklamacje i oczekiwac zwrotu pieniedzy aby placic poprzez konto paypal albo wplacasz kase przelewem bankowym albo podpinasz karte kredytowa i automatycznie obciaza twoje konto dzieki paypalowi dosłownie w ciagu sekundy sprzedajacy otrzymuje swoja naleznosc i wysyla towar konto paypal bodajze musi byc zalozone w walucie w jakiej masz konto bankowe lub karte kredytowa, pozneij tylko automatycznie podczas zaplaty przewalutuje na potrzebna jednostke. to tak na oko
witjacrf Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2013 No dobra, ale dajmy na to jestem np na przedmiocie który znajduje się w US kwota widnieje no 5$ a pod tym napis: około 3.10zł. No to co jak to mam rozumieć te około to kwota przybliżona a nie pewna? I taką kwotę przelewam sprzedającemu przez PAYPAL?
tomcrack27 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 mozesz przelac tez mu przez visa.ja tak robilem
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 [TABLE=class: vi-is1, width: 463] [TH=class: vi-is1-lblp vi-is1-solidBg, bgcolor: #E2E2E2, align: right]Aktualna oferta:[/TH] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tbll, bgcolor: #E2E2E2]EUR 64,99[/TD] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tblb, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 2][ 17 przykazań ][/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 4][/TD] [TH=class: vi-is1-lblp vi-is1-solidBg vi-is1-lblp-lbtn, bgcolor: #E2E2E2, align: right][/TH] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tbll, bgcolor: #E2E2E2][/TD] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tblb, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 2]Bid[/TD] [TH=class: vi-is1-lblp vi-is1-solidBg, bgcolor: #E2E2E2, align: right][/TH] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 3]Wprowadź co najmniej EUR 65,99[/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 4][/TD] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-lbl, bgcolor: #E2E2E2, align: right] [/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2] [/TD] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tblb, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 2]Na liście obserwacyjnej [/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2][/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 3][/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 4][/TD] [TD=colspan: 4][/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right]Dostawa:[/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]EUR 6,90 - Standard Shipping [TABLE=class: vi-is1-s9, width: 99%] [/TABLE] | Pełne dane View [/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right][/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]Lokalizacja: Berlin, Niemcy [/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right][/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]Wysyłka do: Niemiec [/TD] [TD=colspan: 4][/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right]Dostawa:[/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]W ciągu około 4-5 dni roboczych od otrzymania zapłaty. [/TD] [TD=colspan: 4][/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right]Płatności:[/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3], Transfer |Inne metody płatności [/TD] [/TABLE] 64 ojro razy kurs i tyle , ja mam ten plus że Szwagier jest Niemcem i mi takie pierdoły kupuje (mieszkają w Monachium)
witjacrf Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 [TABLE=class: vi-is1, width: 463] [TH=class: vi-is1-lblp vi-is1-solidBg, bgcolor: #E2E2E2, align: right]Aktualna oferta:[/TH] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tbll, bgcolor: #E2E2E2]EUR 64,99[/TD] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tblb, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 2][ 17 przykazań ][/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 4][/TD] [TH=class: vi-is1-lblp vi-is1-solidBg vi-is1-lblp-lbtn, bgcolor: #E2E2E2, align: right][/TH] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tbll, bgcolor: #E2E2E2][/TD] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tblb, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 2]Bid[/TD] [TH=class: vi-is1-lblp vi-is1-solidBg, bgcolor: #E2E2E2, align: right][/TH] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 3]Wprowadź co najmniej EUR 65,99[/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 4][/TD] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-lbl, bgcolor: #E2E2E2, align: right] [/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2] [/TD] [TD=class: vi-is1-solid vi-is1-tblb, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 2]Na liście obserwacyjnej [/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2][/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 3][/TD] [TD=class: vi-is1-solid, bgcolor: #E2E2E2, colspan: 4][/TD] [TD=colspan: 4][/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right]Dostawa:[/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]EUR 6,90 - Standard Shipping [TABLE=class: vi-is1-s9, width: 99%] [/TABLE] | Pełne dane View [/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right][/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]Lokalizacja: Berlin, Niemcy [/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right][/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]Wysyłka do: Niemiec [/TD] [TD=colspan: 4][/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right]Dostawa:[/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]W ciągu około 4-5 dni roboczych od otrzymania zapłaty. http://q.ebaystatic.com/aw/pics/de/s.gif [/TD] [TD=colspan: 4][/TD] [TH=class: vi-is1-lbl, align: right]Płatności:[/TH] [TD=class: vi-is1-clr, colspan: 3]http://q.ebaystatic.com/aw/pics/logos/logoPayPal_51x14.gif, Transfer |Inne metody płatności [/TD] [/TABLE] 64 ojro razy kurs i tyle , ja mam ten plus że Szwagier jest Niemcem i mi takie pierdoły kupuje (mieszkają w Monachium) Nie kumam tego....
Wojtek_A4 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Ok. Wszyscy piszecie o korzyściach dla kupującego. W internecie mnóstwo jest przypadkow, ze kupujący naciągał prawdę i pieniądze zostały zablokowane lub wstrzymane na 180 dni i tego za bardzo nie rozumiem. Co prawda kupujący dostal mase zdjęć i podpisuje się, ze bierze w ciemno i nie będzie miał najmniejszych roszczeń....
Rekomendowane odpowiedzi