kwapaa Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 witam koledzy. przymierzam się do kupna radia, posiadam chorusII, ale temat zmieniarki usb mi niepodchodzi. więc po wielogodzinnym przeglądaniu na allegro wybór padł na pioneer deh-6400bt lub kenwood kdc-bt51u lub kdc-bt52u. niewiem jaka jest różnica między tymi dwoma kenwodami, nigdzie niemoge się doszukać. przede wszystkim mam bardzo dużo mp3, ok 2000utworów, a kolekcja powoli sie rozrasta. więc radio musi odtwarzać pena 16gb. kolejna sprawa aby odtwarzało w kolejności alfabetycznej. największym plusem ww pioneera jest złącze usb z tyłu, schowałbym pendrive do schowka. niestety kenwood ma z przodu. zastanawiam sie też nad tą funkcją mixtraxx, czy to bajer na 5minut zabawy, czy naprawdę przydatna rzecz. no i oczywiście możliwości korektora, jaki bas itp jest w tych radiach, jakość wykonania panelu itp. a obydwa radia cenowo są zbliżone do siebie. czekam na jakieś podpowiedzi. pozdrawiam!
jarek_ns Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Deh-6400bt miałem w golfie i mam mieszane uczucia. Z jednej strony rewelacyjny zestaw głośnomówiący parrot, duże możliwości konfigurowania dźwięku, sam dźwięk też ok ale mi osobiście bardziej leży charakterystyka alpine, dużym plusem jest tak jak sam pisałeś usb z tyłu radia i obsługa kart SDHC. Ale żeby nie było tak super to niestety ale ergonomia obsługi radia jest co najwyżej przeciętna, w audi radio jest wyżej zamocowane niż w MKIV i może to nie będzie tak przeszkadzało ale wyświetlacz jest mały i ma taki natłok informacji że na szybko ciężko jest się połapać. Oczywiście idzie to wszystko konfigurować. Jakość materiałów na panelu jest przeciętna, ogólnie panel wygląda jak zabawka, względem CDA9855 czy nawet CDA9883r, które są dużo lepiej wykonane. Co do kenwooda nie wypowiadam się bo oglądałem je tylko w sklepie ale odpadły przez usb na panelu. Jak masz jakieś pytania co do pioneera to pisz.
darkle Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 klaczek84 wspomniałeś coś o parrocie. U siebie mam zestaw parrot MK6100 i byłby całkiem niezły jak o nim czytałem gdyby jakiś turas nie zaj..ał wyświetlacza i pilota do niego. Nie wiem co sobie z nim zrobi może powiesi na ścianie zamiast obrazka ale w tej chwili ten zestaw u mnie jest nieprzydatny:facepalm: Oczywiście łączy się z telefonem i można go użyć do odtwarzania muzyki jednak nie ma możliwości odbierania i wykonywania połączeń. W dodatku muzykę można odtwarzać tylko na przednich głośnikach. Nie wiesz czy gdyby był ten pilot z wyświetlaczem to czy wtedy nie odtwarza na wszystkich głośnikach w aucie? I dwa, zastanawiam się czy tego nie zdemontować bo w tej chwili jest to tak popodłączane że z radia dźwięk idzie do puszki od parrota i dopiero z niej na głośniki i wzmaka z tyłu. Czy nie ma to jakiegoś wpływu na pogorszenie dźwięku?
jarek_ns Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Wpływu na dźwięk raczej niema. Ta puszka działa jako wzmacniacz w momencie prowadzenia rozmowy telefonicznej. Jeśli chodzi o ten zestaw to bez problemu na allegro kupisz wyświetlacz i pilot używane osobno i całość możesz spiąć razem. Jednak jak zdecydujesz się na deh6400bt jest to bez sensu bo to radio posiada wbudowany taki zestaw. Wtedy lepiej te pozostałości starego zestawu usunąć. Obawiam się że muzyka zawsze będzie odtwarzana na dwóch głośnikach.
darkle Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Szukam już od roku na allegro i nic nie ma właśnie. Są do mk9100 ale nie wiem czy by pasował zreszta ceny zaczynają się od 200zł Raz tylko jakaś laska miała sam wyświetlacz i pilot do mk6100 bo znalazła w aucie sprowadzonym z niemiec. Może turas podrzucił jej graty z mojego:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi