Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Citroen C15- jak obsługiwać ogrzewanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy tak jak w temacie :(

Ręce opadają...

Użytkuje w firmie takie wozidło i za nic w świecie nie moge rozkminić działanie ogrzewanie, kierunek i siłę nawiewu

Pomoże ktoś?

2917324849

tak wygląda ten panel

Opublikowano

siła nawieiwu przyciskiem takim ciepłe maxymalnie by lecialo czerowna kreska dziubek max w prawo:D ciekawy wóz macie w firmie lusterka się nei składają przy 40:P też takim kiedyś śmigałem najlepszy z tego jest silnik nie do zajabania 1.8D

Opublikowano
  • Autor
siła nawieiwu przyciskiem takim ciepłe maxymalnie by lecialo czerowna kreska dziubek max w prawo:D

nic z tego nie rozumiem ;/

od czego jest reszta tych pokręteł?

Opublikowano

- pokrętło z lewej to góra/dół

- pokrętło z prawej to nawiew z tej kratki, teoretycznie dla pasażerów z tyłu ale praktycznie fajnie grzeje w rękę jak trzymasz na drążku zmiany biegów :decayed:

- siła nawiewu 1/0/2 w przycisku

- górny suwak od zimnego powietrza (dużo ---------> mało)

- dolny suwak od ciepłego powietrza, analogicznie jak przy zimnym, sam ustalasz skład mieszanki powietrza w kratkach :decayed:

- z bocznych kratek przy drzwiach leci zawsze zimne

- jak chcesz szybę to musisz lewe pokrętło ustawić na "chłopka" i zamknąć kratki :wink:

To chyba wszystko, generalnie bardzo dobre auto jako robol, ogrzewanie działa wyśmienicie :naughty:

Mam takiego ale egzemplarz na wymarciu, zero rdzy, wszystko zadbane, w środku i na zewnątrz jak nówka, cały zakonserwowany itp. Działa sobie raz na jakiś czas od potrzeby i spisuje się rewelka, lusterka się w nim nie składają :wink: Ale miałem kiedyś kiedyś taką służbówkę tylko szrot i lusterka składały się przy 120km/h - taka funkcja automatyczna żeby auto mniej paliło :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dzieki sokal wlasnie o takie wytlumaczenie mi chodzilo :hi:

z bocznych kratek przy drzwiach leci zawsze zimne

to mnie wlasnie zastanawialo, wqrwiające to trochę bo marznie lewa ręka, a jak sie kratke zamknie to momentalnie paruje szyba :kwasny:

Opublikowano

:hi:

A co do bocznych kratek to cóż... Audi to to nie jest :naughty: No i wygląda jak psia buda :decayed: Ale jako wół roboczy nie do zmordowania :kox:

Opublikowano
  • Autor

ale to napewno nie jest zaden defekt- te kratki? przeciez to niedorzeczne zeby lecialo tylko zimne powietrze

Opublikowano

Nie wiem, jeździłem kilkoma C15 i to zawsze tak działało :wink: A ten zimą jest bardzo rzadko ruszany więc nawet nie myślałem żeby tam zaglądać :wink:

Opublikowano

ale nad czym tu sie tu zastanawiasz to jest proste jak ruchanie :grin:

Opublikowano
ale to napewno nie jest zaden defekt- te kratki? przeciez to niedorzeczne zeby lecialo tylko zimne powietrze

np. w transporterze T4 ze środkowych kratek leci tylko zimne powietrze :whistling::wink:

mieliśmy w firmie C15 od nowości. dożyło 300 tys i umarło śmiercią naturalną :grin::decayed: najgorzej jak czasami zamek w drzwiach przymarzał i trzeba było trzaskać 10 razy żeby się zamknęły :kox:

Opublikowano

hehe, sokal Ci wszystko wyjasnil co i jak.

c15 tak ma, sam tez mialem, za***iste auto, zapierdziela na winklach na 3 kolach, po szutrach driftuje, po polach niezle smiga, mam same mile wspomnienia z c15, moja tylko slabo skonczyla, mialem mega dzwona w c15 i opatrznosc nade mna czuwala, bo dostalem strzal centralnie w lewe przednie kolo, cala kabina sie przesunela, popekala na slupkach, itd:)