Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy da się odzyskać PIN immo z ECU AJL 99rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale mając tylko ten sterownik, np. podłączając go pod nowe auto? czy trzeba było to zrobić jeszcze kiedy siedział oryginalnie w poprzednim aucie?

Opublikowano
ale mając tylko ten sterownik, np. podłączając go pod nowe auto? czy trzeba było to zrobić jeszcze kiedy siedział oryginalnie w poprzednim aucie?

da sie

Opublikowano
  • Autor

wystarczy zwykly kabel po lini K pod USB i vag commander itp ?

Opublikowano

Nic sobie nie wyciągniecie z tego sterownika. Ale jest to nie potrzebne, w 1999r. było jeszcze Immo 2 i tam nie trzeba starego PIN-u.

Opublikowano
  • Autor

problem jest tego typu, że jak podmieniam ori sterownik z koncowka 558E na drugi taki sam z tym samym numerem (silniki AEB) to nie ma problemu, adaptacja, VAG COM instruments 17, adaptation 10 i wszystko bangla...

tutaj przy zamianie na sterownik z koncowka 558DA (od AJLa) ktory to sterownik fizycznie jest wrecz identyczny, wszystko pasuje i auto nawet na 2 sek odpala na nim, pomimo adaptacji jak wyzej odcina go immo przy migajacej kontrolce immo... wywalajac standardowy blad o odcieciu zaplonu, zaden inny blad silnika nie wyskakuje dlatego mysle ze na bank bedzie chodzil na nim po ogarnieciu problemu z immo

jestes pewien ze w AJL 99 bylo jeszcze immo 2?

Opublikowano

ma na bank, Kolega jakiś czas temu mi usuwał :decayed:

Opublikowano

Masz tak samo jak ja miałem , jak chcesz wysyłac to ci pomoge :wink:

Opublikowano
  • Autor

sprawa jest taka ze kupilem kabelek z allegro do grzebania w liczniku, zobacze jeszcze moze cos pokombinuje programowo jak przyjdzie

kolejna opcja to przelutowanie malego scalaczka z ECU AEBa do ECU AJL ktory odpowiada za immo (pamiec EEPROM) ecu sa identyczne wiec jest szansa ze ori pestka z immo bedzie hulac z kompem AJLa

kolejna sprawa, znalazlem temat podobny do mojego, jak koles chcial wsadzic kompa z poliftowej A3jki 180KM do przedliftowej 150KM (silniki tez generalnie te same wszystko pasowalo) i on z kolei znalazl info ze po prostu nowszy komp 180KM dziala tylko z okreslonymi poliftowymi licznikami i tego sie nie obejdzie, chyba ze sie wywali fizycznie immo, byc moze tu jest ten sam przypadek

no i ostatecznie u mnie zostanie wywalenie immo z ecu tak jak OLI piszesz, tylko pytanie, hał macz das it kost?

Opublikowano

Ten sterownik z ajla jest wyjątkowo wredny , zadnym programem , kablem , emulatorem nie da rady go usunąc , nawet przelutowanie kosci i zaprogramowanie nie pomogło , u mnie gosciu 2 godziny kombinował zeby to ruszyło ale dał rade więc juz wie co i jak , jak chcesz to mozesz podesłac i ogarne Ci to :wink: jak cos to pw

Opublikowano
ma na bank, Kolega jakiś czas temu mi usuwał :decayed:

Sprawdziłeś w końcu czy działa, czy dalej brak czasu?

Opublikowano

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

nic nie mów, gdzies go zakopałem i teraz nawet nie wiem gdzie jest :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

jak wyzdrowieje to musze wymienic mechanizm od wycieraczek, bo nowy sie rozleciał

i bede musiał zdemontowac obudowe ECU i tym samym rusze kompa

oczywiście dam znac co i jak