Skocz do zawartości
IGNOROWANY

pomoc przy radiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiatam,jestem świeżym użytkownikiem B5 mam wmontowane radio AUDI BETA takie cóś

12298121_1_644x461_sprzedam-radio-beta-audi-a4-rzeszow_rev002.jpg&w=613&h=461&ei=DJ_7UMbdCoXRhAfqvIHYDQ&zoom=1&iact=rc&dur=359&sig=103855932987057769428&page=3&tbnh=138&tbnw=165&start=40&ndsp=25&ved=1t:429,r:48,s:0,i:231&tx=39&ty=47

i tu moje pytanie chciałbym je zmienić na coś innego ale oryginalnego co moge wmontować żeby działało bez problemów i przy okazji fajnie wyglądało?może coś takiego

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.szalalala.neostrada.pl/concert/cp1.jpg

bo o dużym radiu podejrzewam że niema mowy,dodam że mam 95r i bez klimy

Opublikowano

Te linki co podałeś to nie działają, przekierowują do google. Kup sobię radio AUDI CONCERT np. AUDI CONCERT-PLUS-BOSE-IGLA (2946768719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
wiatam,jestem świeżym użytkownikiem B5 mam wmontowane radio AUDI BETA takie cóś

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://img04.tablica.pl/images_tablicapl/12298121_1_644x461_sprzedam-radio-beta-audi-a4-rzeszow_rev002.jpg

i tu moje pytanie chciałbym je zmienić na coś innego ale oryginalnego co moge wmontować żeby działało bez problemów i przy okazji fajnie wyglądało?może coś takiego

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.szalalala.neostrada.pl/concert/cp1.jpg

bo o dużym radiu podejrzewam że niema mowy,dodam że mam 95r i bez klimy

Przejrzyj forum, poczytaj a dowiesz sie wszystkiego. Nawet o duzym radiu :hi: da sie wszystko, zalezy ile masz kasy

Opublikowano

Polecam Concert II

Opublikowano

Witam!

Od kilkunastu dni jestem nowym i szczęśliwym posiadaczem

Audi A4 Avant B5 (r. 2000 - po lifcie, 1,8 benz)

oryginalnie było zamontowane radio Concert takie jak tu:

radyjko ma uszkodzony potencjometr, pozatym to kaseciak i postanowiłem je wymienić na swoje stare SONY CDX-GT31U

zakupiłem zestaw kluczyków i redukcji panelu i szczęśliwy wymieniłem radio

i nie działają mi głośniki tylne

auto również podobno ma zmieniarkę - ale namierzyć jej nie mogę

zacząłem grzebać po sieci i nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś opisu systemu audio dla B5 (rozpiska co gdzie jest, jakoś muszę ustalić co mam, czy mam BOSE czy nie itp.)

pomożecie mi ustalić na czym stoję??

pozdrawiam

Opublikowano
Witam!

Od kilkunastu dni jestem nowym i szczęśliwym posiadaczem

Audi A4 Avant B5 (r. 2000 - po lifcie, 1,8 benz)

oryginalnie było zamontowane radio Concert takie jak tu:

radyjko ma uszkodzony potencjometr, pozatym to kaseciak i postanowiłem je wymienić na swoje stare SONY CDX-GT31U

zakupiłem zestaw kluczyków i redukcji panelu i szczęśliwy wymieniłem radio

i nie działają mi głośniki tylne

auto również podobno ma zmieniarkę - ale namierzyć jej nie mogę

zacząłem grzebać po sieci i nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś opisu systemu audio dla B5 (rozpiska co gdzie jest, jakoś muszę ustalić co mam, czy mam BOSE czy nie itp.)

pomożecie mi ustalić na czym stoję??

pozdrawiam

Zmieniarka powinna byc w bagazniku po lewej stronie w schowku

Opublikowano

własnie byłem sprawdzac - zmieniarki nie mam - ale to nie strata

schemat też znalazłem Audi Workshop Manuals - A4 Mk1 - Overview of "chorus and concert" radio systems -Avant- jakby ktoś też szukał

mam nadzieje że mam chociaż ten głośnik niskotonowy pasywny - z tego co czytam był w instalacjach z radiem Concert - a ja takie mam

---------- Post dopisany at 22:24 ---------- Poprzedni post napisany at 20:28 ----------

masakra - lama ze mnie jak 150

okazało się ze mam radio chorus m4 by blaupunkt

wiec nie mam żadnego subwoofera ani tym bardziej systemu bose

proszę poradźcie co zrobić by zadziałały tylne głośniki

mam tak: img20130121221033.jpg

- w złącze z prawej wchodzi czerwona wtyczka z jednym kabelkiem - miejsce ze słoneczkiem

- w złącze dolne wchodzą wszystkie oznaczone (opisane) kable - oprócz RF i LF

złącza ISO pomijam gdyż radio działa na przednich głośnikach i trzyma pamięć (co potrafiłem to ogarnąłem)

problem pozostał tylko z tymi złączami co opisałem

będę potrzebował jakiejś magicznej przejściówki rodem z alledrogo??

masakra jakaś z tymi fabrycznym radiami - jak miałem opla nie było problemu :wink: hehe

---------- Post dopisany 22-01-2013 at 00:13 ---------- Poprzedni post napisany 21-01-2013 at 22:24 ----------

rozkminy ciąg dalszy /ku potomnym/

super opis złącz radiowych - wszystko wyjaśnia

Forum Pomorskiego Klubu Audi - PKAudi • Zobacz wątek - Złącza ISO - czyli rozgryzamy kostki + ISO 2