chacko Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 wiatam,jestem świeżym użytkownikiem B5 mam wmontowane radio AUDI BETA takie cóś i tu moje pytanie chciałbym je zmienić na coś innego ale oryginalnego co moge wmontować żeby działało bez problemów i przy okazji fajnie wyglądało?może coś takiego Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.szalalala.neostrada.pl/concert/cp1.jpg bo o dużym radiu podejrzewam że niema mowy,dodam że mam 95r i bez klimy
prezesik18 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Te linki co podałeś to nie działają, przekierowują do google. Kup sobię radio AUDI CONCERT np. AUDI CONCERT-PLUS-BOSE-IGLA (2946768719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mariuszsmietana Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 wiatam,jestem świeżym użytkownikiem B5 mam wmontowane radio AUDI BETA takie cóśWyniki Szukania w Grafice Google dla http://img04.tablica.pl/images_tablicapl/12298121_1_644x461_sprzedam-radio-beta-audi-a4-rzeszow_rev002.jpg i tu moje pytanie chciałbym je zmienić na coś innego ale oryginalnego co moge wmontować żeby działało bez problemów i przy okazji fajnie wyglądało?może coś takiego Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.szalalala.neostrada.pl/concert/cp1.jpg bo o dużym radiu podejrzewam że niema mowy,dodam że mam 95r i bez klimy Przejrzyj forum, poczytaj a dowiesz sie wszystkiego. Nawet o duzym radiu da sie wszystko, zalezy ile masz kasy
croolyc Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam! Od kilkunastu dni jestem nowym i szczęśliwym posiadaczem Audi A4 Avant B5 (r. 2000 - po lifcie, 1,8 benz) oryginalnie było zamontowane radio Concert takie jak tu: ...Kup sobię radio AUDI CONCERT np. AUDI CONCERT-PLUS-BOSE-IGLA (2946768719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. radyjko ma uszkodzony potencjometr, pozatym to kaseciak i postanowiłem je wymienić na swoje stare SONY CDX-GT31U zakupiłem zestaw kluczyków i redukcji panelu i szczęśliwy wymieniłem radio i nie działają mi głośniki tylne auto również podobno ma zmieniarkę - ale namierzyć jej nie mogę zacząłem grzebać po sieci i nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś opisu systemu audio dla B5 (rozpiska co gdzie jest, jakoś muszę ustalić co mam, czy mam BOSE czy nie itp.) pomożecie mi ustalić na czym stoję?? pozdrawiam
Szarik Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam!Od kilkunastu dni jestem nowym i szczęśliwym posiadaczem Audi A4 Avant B5 (r. 2000 - po lifcie, 1,8 benz) oryginalnie było zamontowane radio Concert takie jak tu: ...Kup sobię radio AUDI CONCERT np. AUDI CONCERT-PLUS-BOSE-IGLA (2946768719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. radyjko ma uszkodzony potencjometr, pozatym to kaseciak i postanowiłem je wymienić na swoje stare SONY CDX-GT31U zakupiłem zestaw kluczyków i redukcji panelu i szczęśliwy wymieniłem radio i nie działają mi głośniki tylne auto również podobno ma zmieniarkę - ale namierzyć jej nie mogę zacząłem grzebać po sieci i nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś opisu systemu audio dla B5 (rozpiska co gdzie jest, jakoś muszę ustalić co mam, czy mam BOSE czy nie itp.) pomożecie mi ustalić na czym stoję?? pozdrawiam Zmieniarka powinna byc w bagazniku po lewej stronie w schowku
croolyc Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 własnie byłem sprawdzac - zmieniarki nie mam - ale to nie strata schemat też znalazłem Audi Workshop Manuals - A4 Mk1 - Overview of "chorus and concert" radio systems -Avant- jakby ktoś też szukał mam nadzieje że mam chociaż ten głośnik niskotonowy pasywny - z tego co czytam był w instalacjach z radiem Concert - a ja takie mam ---------- Post dopisany at 22:24 ---------- Poprzedni post napisany at 20:28 ---------- masakra - lama ze mnie jak 150 okazało się ze mam radio chorus m4 by blaupunkt wiec nie mam żadnego subwoofera ani tym bardziej systemu bose proszę poradźcie co zrobić by zadziałały tylne głośniki mam tak: - w złącze z prawej wchodzi czerwona wtyczka z jednym kabelkiem - miejsce ze słoneczkiem - w złącze dolne wchodzą wszystkie oznaczone (opisane) kable - oprócz RF i LF złącza ISO pomijam gdyż radio działa na przednich głośnikach i trzyma pamięć (co potrafiłem to ogarnąłem) problem pozostał tylko z tymi złączami co opisałem będę potrzebował jakiejś magicznej przejściówki rodem z alledrogo?? masakra jakaś z tymi fabrycznym radiami - jak miałem opla nie było problemu hehe ---------- Post dopisany 22-01-2013 at 00:13 ---------- Poprzedni post napisany 21-01-2013 at 22:24 ---------- rozkminy ciąg dalszy /ku potomnym/ super opis złącz radiowych - wszystko wyjaśnia Forum Pomorskiego Klubu Audi - PKAudi • Zobacz wątek - Złącza ISO - czyli rozgryzamy kostki + ISO 2
Rekomendowane odpowiedzi