Giede Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Wpisujcie, oczywiście ten kto nosi, m.in.: - markę soczewek, - miesięczne/1 dniowe/night&day - jak długo nosicie jedną parę, - no i ogólna ocena Ja do niedawna nosiłem AIR OPTIX AQUA na zmianę z AIR OPTIX NIGHT & DAY Aqua w zależności od promocji. Zarówno jedne jak i drugie nosiłem w cyklu 24h/doba czasami nawet ponad 2 miesiące. Aktualnie trochę eksperymentuję z uwagi na dość duże promocje, ale zawsze patrzę na przepuszczalność tlenu i wilgotność, gdyż nie stosuję płynów do soczewek, tylko noszę wszystkie (oprócz 1 dniowych) w cyklu 24h/dobę takk długo, aż stają się niekomfortowe. Ostatnio wypróbowałem: - Biofinity Uwodnienie: 48% Przepuszczalność tlenu: Dk 128, Dk/t 160 (-3.00 D) oraz - Ultra HD™ Aqua Uwodnienie: 58% Przepuszczalność tlenu: 86 Dk/t (-3.00 D) Zarówno jedne i drugie rewelacyjne na tyle, że w tym miesiącu nie wiem na które z powyższych się zdecydować, choć skłaniam się ku tym drugim, gdyż chyba z uwagi na uwodnienie zbliżone do jednodniowych soczewek, długo zachowują czystość przy moim ciągłym noszeniu. więc wpisujcie się
linqo Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Chętnie podepnę się pod temat. Aktualnie noszę okulary ale coraz częściej myślę o zmianie na soczewki, więc opinia innych będzie pomocna ;D
jajcosz Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Acuvue 1-Day TruEye JOHNSON & JOHNSON i Wear ddComfort - 1 dniowe , ale te pierwsze lepsze jednodniówki
Skyliner89 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Podajcie też cenę. Ja chyba też się skuszę na soczewki
jajcosz Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 z reguły jakieś +- 60 zł za soczewki jednodniowe, w sumie starczają na 15 dni, ale nie zawsze nosze, wiec do przełknięcia cena
Giede Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Opublikowano 19 Lutego 2013 Miesięczne to koszt około 30-40 zeta, ale kupuje się zazwyczaj 3 w opakowaniu za około 45-60 zeta. Ja takie miesięczne noszę zazwyczaj od półtora miesiąca do dwóch miesięcy ale to kwestia wrażliwości oczu.
grom Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 W soczewkach chodzę jakies 15 lat ,wiec temat przerobilem dosc dokładnie. Po wielu próbach od paru lat nosze Jonhson Acuvue Oasys. Zdecydowanie najlepsze soczewki jakich uzywałem. to sa 2tygodniówki ( bez zdejmowania na noc) czasem jak sie zapomne nosze je do 3tyg. Czesto dostaje jakies probki ale jak narazie oasys jest bez konkurencyjny. Cenowo to jakies 200pln na 5miesiecy ( 6 szt 70 pln),wiec bardzo spoko.
szymon441992 Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Jonhson Acuvue Oasys ja też nosze te soczewki, jakieś 2 lata temu przy badaniu mi dali takie gratisowe i teraz takie kupuje na pół roku mnie wychodzą 140 bo kupuje na allegro (2 tygodniowe ale okulistka mówiła że miesiąc można)
Rekomendowane odpowiedzi