Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośna praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Panowie taka sprawa-Gdy samochód stoi w garażu i rano odpale go przy temperaturze gdzieś koło -2 stopni to pracuje normalnie, a gdy stoję później pod chmurką gdy jestem w pracy i jest juz niższa temperatura powiedzmy koło -5, -6 to po odpaleniu strasznie głośno buczy w granicach 1800-2000rpm tak jak i na postoju tak i gdy jadę. Wymienione wieszaki tłumika, poduszka silnika(reszta sprawne) złącze elastyczne tłumika i nic -dalej to samo. wyraźnie na to ma wpływ niska temepratura. zostaje jeszcze dwumas i chyba uszczelniacze pompek ale sam nie wiem, może cos doradzicie?

Opublikowano

podpinałeś go pod Vag-a? jakies bledy pokazuje? jak dasz rade to nagraj filmik..

Opublikowano

moze turbo tak slychac a jak sie nagrzeje to cichnie?

Opublikowano
  • Autor

VAG zero błedów PD raczej w normie- czwarty najgorszy ma korekcje około +1 . z filmikiem cieżko bedzie raczej, ale to charakterystyczne buczenie raczej od około 1500 -2000rpm bo teram byłem jeszcze raz sprawdzić i jest tak, że na ciepłym tez to jest tylko dużo ciszej prawie nie syszalne za przy duzym mrozie to masakra jak w starym autobusie, Hmm turbo dość szybko sie chyba grzeje a ja jak odpale to musze zrobic około 20km żeby było ciszej.

Opublikowano

Może coś przymarza albo walek się kończy...

Opublikowano
  • Autor

no dobra ale wałek? tylko przy mrozach ? jak jest na plusie jest dobrze.

Opublikowano

Obsawiam szklanki i popychacze.

Opublikowano
  • Autor

właśnie w tym jest problem- można obstawiać dużo rzeczy i wymieniać po kolei. Zna ktoś może dobrego mechanika z okolic katowic/ oprócz Daneckiego w piekarach Śl?

Opublikowano

kolego też mam AWX mam tak samo większy mróz i pod chmurką w środku głośniej , stoi za tym tłumik środkowy, ja tłumika nie ruszam bo zaraz wiosna i będzie cisza :grin:

Opublikowano

u mnie na pewno układ wydechowy obsłuchałem cały układ i wypadło na środkowy . Ale głośniej w aucie jest wtedy jak jest wiekszy mróz jak jest malutki mrozik to cisza niestety złośliwość rzeczy martwych zima duży mróz metale się kurczą i buczyyyy....

Opublikowano

Tez tak mam , tylko w zimie jest buczenie .

Mysle ze to cos z wydechem