Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tuning podzespołów komputera: czyli nasze sugestie, porady, testy i porównania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

770 od Asusa.Co do Physics to jeszcze nie ogarnąłem tego procka.W porównaniu do 2500ki 3570k na biosie z77 to z87 jest bardzo zmieniony.Tyle opcji z napięciami że głowa boli.Ale ogarnę bo w sumie nie długo mam te graty,a czasu za bardzo nie ma:wink:.

Grafa bez ingerencji w bios wyżej nie pójdzie,acz 1358MHz na rdzeniu i 2000MHz na pamięci to jest spore OC:decayed:

Buda ta sama,chłodzenie proca Macho hr-02 120.Jutro jak znajdę czas to dam foto.

Opublikowano

Ok na spokojnie... foto jak zwykle mile widziane :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
8jo0.jpg484k.jpg
Opublikowano

Witam.

Mam laptopa ACER 7741G, procesor i3 330M, ATI radeon 5650 1GB, 4 GB RAM, 17"

Laptop wyłącznie pod CORELDRAW X6 ale niestety już nie daje rady z dużymi plikami.

Co mogę z nim zrobić.

Zamówiłem już 2x4GB ram, czyli będzie 8GB

Chcę wymienić procesor na i7 640M czy coś innego????

Dysk może jakiś SSD ??

Trochę zielony jestem w tym więc prosze o porady.

Pozdro

Opublikowano

Nie chce się czepiać ale kup jakieś Lenovo i wyprowadź Acera na spacer. ;-)

Sony Xperia Tapatalk 4 Pro.

---------- Post dopisany at 00:13 ---------- Poprzedni post napisany at 00:09 ----------

Chudy daj takie wentylatory mam ich 7 the Best.

https://www.cooling.pl/noctua,producent,108.html

Sony Xperia Tapatalk 4 Pro.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ooooo,Noctua robi dobre produkty,miałem NH D14 i wentyle były ciche,jednak jak dla mnie to nie mają sobie równych wentylatory od Be Quiet.

Te oryginalne od Fractala są 140 i nie są głośne,generalnie jest O.K.

---------- Post dopisany at 00:25 ---------- Poprzedni post napisany at 00:19 ----------

Witam.

Mam laptopa ACER 7741G, procesor i3 330M, ATI radeon 5650 1GB, 4 GB RAM, 17"

Laptop wyłącznie pod CORELDRAW X6 ale niestety już nie daje rady z dużymi plikami.

Co mogę z nim zrobić.

Zamówiłem już 2x4GB ram, czyli będzie 8GB

Chcę wymienić procesor na i7 640M czy coś innego????

Dysk może jakiś SSD ??

Trochę zielony jestem w tym więc prosze o porady.

Pozdro

Programy graficzne kładą nacisk na procesor,ten i3 330m to jest troszkę za mało.Wskazane by tu było i5 lub i7.

Dysk SSD poprawi komfort pracy,system szybciej wstaje,szybciej uruchamiają się aplikacje.

---------- Post dopisany 30-11-2013 at 15:50 ---------- Poprzedni post napisany 10-11-2013 at 00:25 ----------

Nowy wentylator na cooler.Nowy aparat:wink:

bfbd.jpg

5kte.jpg

8dai.jpg

Opublikowano

Si.

---------- Post dopisany at 16:04 ---------- Poprzedni post napisany at 16:00 ----------

Nf-f12 pwm

Opublikowano

BDB smigla ostatnio wkladalem noctue do kierownicy T500RS jako chlodzenie i jest :kox:

pod procesor polecam Phanteksa tego co mam od roku... na nic innego nie wymieniam :whistling: temp. jest zaj. :JC_fan: 2 wiatraki i mozna jeszcze 3ci dodac :decayed::whistling:

...ten cooler ma moc podobna do wody :decayed:Phanteks PH-TC14PE - Testing and Results | bit-tech.net

Testy robili pewnie na 2 watrakach bez 3ciego ktorego trzeba kupic oddzielnie :wink: moze kiedys sprawdzisz go... warto :wink: tylko nie jestem pewien czy wejdzie bo jest dosc duzy :decayed:

ps. musialem przy Antku 1200 o 3-4mm zredukowac :grin: szkielet obudowy wiatraka :decayed: bo o kosci ram zawadzal :polew:

Opublikowano

Collera nie będę zmieniał bo więcej z tego procka raczej nie wycisnę,a szkoda wydawać 350 zeta i nie wykorzystać jego możliwości:kwasny:

Ten wentylator jest cichy,w IDLE obroty wynoszą 300RPM więc jest niesłyszalny.Teraz jeszcze tylko wymienię wentylatory w budzie na BQ Silent Wings 2 140 i będzie O.K.

Opublikowano

OK racja :wink: rzeczywiscie lepiej zainwestowac te pieniadze w wentylatory... jak jest max na procku.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mały Up.

48bs.jpg

Opublikowano

Ja se Gigabyte Gtx 770 OC trzasłem pod BF4.Zapitala aż miło po Radku 6970.

Opublikowano

Ja również zrobiłem sobie prezent pod choinkę i wymieniłem platformę AMD (FX-8350 i Radeon HD7970) na:

- procesor Intel i5-4670K

- płyta główna ASUS Z87A

- grafika ASUS GeForce GTX780 OC

Ze starych bebechów zostawiłem zasilacz OCZ 700W, dwa dyski SSD 120 i 250GB oraz 16GB ramu.

Przy starym chłodzeniu SilentiumPC Spartan Pro HE924 aplikacja TurboV EVO Asusa wskazuje mi taktowanie procesora 4408 MHz. W najbliższym czasie chciałbym jeszcze wrzucić jakąś większą i bardzie przewiewną obudowę i może lepsze chłodzenie. Co w miarę niedrogiego i sensownego w tym temacie moglibyście mi polecić?? Z obudową chciałbym się zmieścić w kwocie do 250zł, na chłodzenie również podobna kwota.

Opublikowano

Patrzam ze wasc fan Asusa jak ja Gigabyte. ;-)

U mnie to biega na I7 860 kręcony na 3.5 plus Zalman Zasilacz Gigabyte 800 Odin Pro, obudowa Gigabyte 3D Mars, płyta Gigabyte UD5 i 8 ram Kingston 1600 plus ssd ocz. 7 wentyli Noctua 120.

http://obudowy.info/produkty.php?id=1464&kategoria_id=203

Drugi AMD Phenom II x4 Am3 8 ram 1333 zaś 750 Tacens VI obudowa cooler master

Opublikowano

Ta Twoja obudowa znacznie przekracza mój budżet :( Kiedyś również byłem fanem Gigabyte, ale miałem kilka problemów z płytami głównymi i kartami graficznymi więc przesiadłem się na Asusa, z którym nie mam żadnych problemów. Co to za obudowę ma kolega chudy?? Widzę, że siedzi w niej kilka fajnych wiatraków + jakiś solidny cooler Noctua

Opublikowano

Moja obudowa to Fractal ARC MIDI R2 za 350zł powinieneś kupić nową,warta jest tej ceny w porównaniu z badziewiem w tej cenie.Bardzo wielka i przewiewna.W zestawie dostajesz trzy fabryczne wentylatory od Fractala 140mm plus ofiltrowanie na topie,przodzie i pod spodem obudowy.

Chłodzenie to Macho HR-02 120 a wentylator zmieniłem na Noctua NF-F12 PWM bo ten oryginalny troszkę odstawał kulturą pracy w IDLE.

Chłodzi i5 4670K podkręcony do 4.5GHz i daje radę.

Co do budy to warto dołożyć.

Jeśli chcesz do 250 zł to dobrym rozwiązaniem będzie obudowa od SilentiumPC Gladius M40,Zalman z9 PLUS,ciut droższa Zalman z12 PLUS.

---------- Post dopisany at 16:30 ---------- Poprzedni post napisany at 16:10 ----------

Co do chłodzenia procka to pierw wybierz obudowę a pod nią dobierzemy cooler:wink:

Opublikowano

Oki, bede walczyl po swietach ;)

Wysłane z mojego GT-I9505