Opublikowano 27 Grudnia 201312 l panowie mam taki problem ,wiem może to nie ten temat ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi co to jest ze komputer podczas odpalanie pikał 3razy i po upływie 2h znow pika co jest z nim. czyzby pamięć ram siadala? czy temperatura?
Opublikowano 27 Grudnia 201312 l panowie mam taki problem ,wiem może to nie ten temat ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi co to jest ze komputer podczas odpalanie pikał 3razy i po upływie 2h znow pika co jest z nim. czyzby pamięć ram siadala? czy temperatura? Tu masz kody błędów: [Poradnik] Błędy i sygnały BIOS-u - Problemy ogólne, rozmaitości - Forum komputerowe - PC Centre ---------- Post dopisany at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany at 18:51 ---------- Moja obudowa to Fractal ARC MIDI R2 za 350zł powinieneś kupić nową,warta jest tej ceny w porównaniu z badziewiem w tej cenie.Bardzo wielka i przewiewna.W zestawie dostajesz trzy fabryczne wentylatory od Fractala 140mm plus ofiltrowanie na topie,przodzie i pod spodem obudowy.Chłodzenie to Macho HR-02 120 a wentylator zmieniłem na Noctua NF-F12 PWM bo ten oryginalny troszkę odstawał kulturą pracy w IDLE. Chłodzi i5 4670K podkręcony do 4.5GHz i daje radę. Co do budy to warto dołożyć. Jeśli chcesz do 250 zł to dobrym rozwiązaniem będzie obudowa od SilentiumPC Gladius M40,Zalman z9 PLUS,ciut droższa Zalman z12 PLUS. ---------- Post dopisany at 16:30 ---------- Poprzedni post napisany at 16:10 ---------- Co do chłodzenia procka to pierw wybierz obudowę a pod nią dobierzemy cooler:wink: Zamówiłem dziś Gladiusa i zastanawiam się czy teraz nie wsadzić chłodzenia SilentiumPC, ale z 12cm wentylatorem?
Opublikowano 29 Grudnia 201312 l Ale chodzi Ci o Fortis HE 1225? Dokładnie chodzi mi o Fortisa lub be quiet! Shadow Rock 2. Nie jestem nastawiony na mocny OC, bardziej zależy mi na żywotności sprzętu.
Opublikowano 29 Grudnia 201312 l Ważne przy zakupie obudowy jest przemyślenie jaka grafika w przyszłości będzie. Mi w Coler Master wlazil na styk ASUS 6970 a teraz musiałem kombinować bo Gtx 770 Gigabyte OC jest prawie 1 cm dłuższy i bez gięcia kosza HDD się nie obyło. ;-)
Opublikowano 29 Grudnia 201312 l Przeważnie w opisie obudowy jest podane ile jest miejsca na GPU,i patrzysz na specyfikację konkretnego GPU. \\Wysłane z Lumia 920//
Opublikowano 30 Grudnia 201312 l Koledzy obudowa już jest, teraz pora na chłodzenie. Według specyfikacji mogę wsadzić wentylator z radiatorem o wysokości do 158mm. Co moglibyście w miarę sensownego pod względem wydajności i ceny mi polecić?? Wstępnie myślę o SilentiumPC Fera Pro HE1224, SilentiumPC Fortis HE1225 lub Be Quiet! Shadow Rock 2
Opublikowano 30 Grudnia 201312 l Fortis HE 1225 powinien sobie poradzić.Cena nie jest wysoka a ten cooler radzi sobie dobrze.Używałem go z połączeniem z i5 3570K i dawał radę. \\Wysłane z Lumia 920//
Opublikowano 7 Stycznia 201412 l Obudowa Gladius już jest Do obudowy dołożyłem dwa zefirki i na procesor Fortisa HE1225. Procesor teraz śmiga na 4508 MHz, jest przy tym całkiem cicho i chłodno. W stanie spoczynku CPU 30 stopni, płyta 23. Wkrótce po testuję pod obciążeniem
Opublikowano 21 Lutego 201412 l Nieźle:slina: ---------- Post dopisany 21-02-2014 at 14:03 ---------- Poprzedni post napisany 25-01-2014 at 22:34 ---------- @Up Nowy cooler i wentylatory.
Opublikowano 12 Marca 201412 l Witam, Mój wiekowy sprzęt to: Płyta: Gigabyte Technology Co., Ltd. M61PME-S2 (Socket M2) Procek: AMD Phenom X3 8450 2,1GHz Grafa: 1023MBNVIDIA GeForce GTS 450 (ASUStek Computer Inc) RAM: 4,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 401MHz (5-5-5-18) Ostatnio zakupiłem sobie BF4 i o ile na Singlu na medium gra się z rzadkimi, delikatnymi przycinkami, o tyle na multi na Low potrafi mocno ściąć. Moje pytanie jest następujące: które z podzespołów musiałbym wymienić, aby dało radę grać w BFa na multi bez ścinek ? W zupełności wystarczy mi gra na ustawieniach LOW-Medium, Ponieważ do gry w ultra HD musiałbym wymieniać wszystko Dodam, że nie jestem hardkorowym graczem inwestującym każdą złotówkę w sprzęt i gry - po prostu chciałbym płynnie pograć w BFa nie wydając przy tym sum cztero-cyfrowych. Czy jest taka możliwość ?
Opublikowano 12 Marca 201412 l Obudowa Gladius już jest Do obudowy dołożyłem dwa zefirki i na procesor Fortisa HE1225. Procesor teraz śmiga na 4508 MHz, jest przy tym całkiem cicho i chłodno. W stanie spoczynku CPU 30 stopni, płyta 23. Wkrótce po testuję pod obciążeniem Ja na 4,5Ghz w idle mam 27C na standardowym chłodzeniu CPU hehe:D osiągnąć w idle taki wynik to nic nadzwyczajnego, CPU i7/i5 3g mają kroki stan 16 35 37+ 39+ (standardowo) 4generacji mają stan 8 zamiast 16, czyli w idle chodzą 800mhz. Reasumując masz coś zwalone
Opublikowano 12 Marca 201412 l Wszystko śmiga tz pokaż screen z obciążenia do 100% (użyj programu Cinebrench) Pokaż wynik programu ile wyszło Ci oraz wykres temperatur. Wtedy Ci powiem czy wszystko ok.
Opublikowano 25 Kwietnia 201412 l U mnie zmiany,zmiany. Upgrate. Do pieca wskoczyły: Corsair RM 750W oraz Asus GTX 760 MARS.
Opublikowano 26 Kwietnia 201412 l Panowie zapytam tutaj bo widze ze znawcy a nie chce zakladac nowego tematu. Otoz mam dosyc nowego Samsunga Ultrabooka z i3 na pokładzie. Model jakiś NPC....nie istotne dokładnie. Chodzi o to, że ogólnie spisuje się dosyć dobrze jak na małego lapka ale jak odpalam przeglądarkę to najpierw odpala ja przez jakieś 30 sekund a później jak zarzucę stronkę, która odtwarza jakieś wideo (np. Vimeo) to zaczyna mulić, firefox pokazuje że przeglądarka przestała działać i po chwili się odmula i już chodzi na tej konkretnej stronce. Sytuacja powtarza się na każdej kolejnej. Czy będzie to wina zintegrowanej grafy? Ogólnie nie mam większych problemów. Nawet autoCAD 2009 chodzi w miarę płynnie, filmy odpadają się normalnie bez żadnych przycięć. Tylko ta nieszczęsna przeglądarka
Opublikowano 26 Kwietnia 201412 l 4 GB http://www.samsung.com/pl/business/business-products/notebook-pc/series-5/NP530U3C-A02PL-spec?subsubtype=series-5