Skocz do zawartości
IGNOROWANY

uszczelniacze przewodów turbo a4 b6 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanie mam problem z przewodami ktore ida z turbo a sa łączone na tzw szybko złączke widze ze w dwoch miejscach nie dolegaja na tych łączeniach do siebie idealnie i puszczaja troszke oleju na laczeniach slyszalem ze podobno tam mozna to wymienic te oringi czy to prawda moze ma ktos namiary na te oringi czy jak to sie nazywa

Opublikowano

avf 1.9 2004 rok

Opublikowano

Sprawdź sobie, o które Ci chodzi bo jest ich kilka IFI ::

Opublikowano

Chodzi ci o ta nr.2 ze zdjecia?6msc. uzywana.

IMAG0167.jpg

Opublikowano

głownie mi chodzi o te łączenie co jest pod turbo kolo poduszki silnika jest laczenie szybkie tych wezy i to łaczenie na górze kolo pokrywy silnika czy po wymianie tych oringów te przewody nie ruszaja sie juz tak luzno w tych uchwytach wymianial ktos

Opublikowano

Najpierw rozłącz te szybkozłączki i zobacz w jakim stanie są te oringi ale przede wszystkim zwróć uwagę czy dwa występy na męskich końcówkach szybkozłączek się nie starły bo nie wykluczone, że trzeba będzie je nadlutować by dobrze trzymały się w gniazdach końcówek żeńskich i nie wypadały z nich.

Opublikowano

kolego Sztomel dzieki za porade wiesz mam tak ze jak reka poruszam to widac ze to luzno pracuje i jest ewidentny luz tylko wlasnie trzeba sprawdzic czy t owina oringów czy tego wystepu