Piotrek81 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 moze wyda ci sie to smieszne ale gosc TOP GEAR(Clarkson)przykladal kluczyk do glowy poczytaj sobie wiecej tu;Audi A6 Klub Polska :: [A6 C5] zasig kluczyka
Giede Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja tak od 5 lat przykładam do głowy - stary sprawdzony sposób, ale nie oto chodzi -trzeba trak zrobić by pilot działał z kieszeni
slavek11 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 pilot może być w porządku a problem jest z centralką - zakłócenia lub problem z odbiorem sygnału od pilota (w schemacie elektr. jest coś takiego "przewód antenowy centralnego blokowania drzwi i autoalarmu" - pogogluj w tym kierunku.
daro84.pl Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2013 slavek11 powiedz mi gdzie znajdę ten przewód antenowy
slavek11 Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 Sam raczej nic tu nie zdziałasz, możesz jedynie zobaczyć czy nie ma jakiś uszkodzeń. W mojej cała centralka jest w bagażniku, schowek po prawej.
Duch^ Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja tam zamykam szyby spokojnie stojąc na np 1 piętrze i auto stoji jeszcze za bramą więc te "względy bezpieczeństwa" to jakaś ściema
Bromchit Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 giede jak ci się uda ogarnąć temat to daj znać,interesuje mnie gdzie jest ta antena i gdzie ona wychodzi Od modułu komfortu idzie kabel antenowy do bagażnika więc wszystko wskazuje na to że podłączany jest do wzmacniacza antenowego, a antena jest w szybie. Jest gdzieś na forum temat o montażu ori alarmu tam pewnie będą wszystkie informacje. We wzmacniaczu antenowym jest nawet wejście:
daro84.pl Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 zauważyłem jeszcze że przy otwieraniu auta kluczykiem otwierają się tylko drzwi kierowcy. Zamyka prawidłowo
Sherlock Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 nic nie pomaga i pada w ciągu miesiąca miesiąca ja pół roku temu wymieniałem i łapie mi z 20 metrów na pewno.
slavek11 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 zauważyłem jeszcze że przy otwieraniu auta kluczykiem otwierają się tylko drzwi kierowcy. Zamyka prawidłowo bo tak powinno byc
Giede Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 zauważyłem jeszcze że przy otwieraniu auta kluczykiem otwierają się tylko drzwi kierowcy. Zamyka prawidłowo bo tak powinno byc Mi otwiera wszystkie drzwi
daro84.pl Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Opublikowano 6 Lutego 2013 Bo powinno otwierać. Mi coś siadło tylko ni wiem co
YOGI3000 Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 zauważyłem jeszcze że przy otwieraniu auta kluczykiem otwierają się tylko drzwi kierowcy. Zamyka prawidłowo bo tak powinno byc Kluczykiem tylko drzwi kierowcy otwierają sie gdy aku jest odłączony. Sprawdzałeś vagiem?
slavek11 Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 zauważyłem jeszcze że przy otwieraniu auta kluczykiem otwierają się tylko drzwi kierowcy. Zamyka prawidłowo bo tak powinno byc Kluczykiem tylko drzwi kierowcy otwierają sie gdy aku jest odłączony. Sprawdzałeś vagiem? naprawde tylko wtedy?? to ja mam cały czas odłaczony aku
daro84.pl Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Opublikowano 8 Lutego 2013 Gdzie ten moduł anteny znajduje się w sedanie
Bromchit Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Gdzie ten moduł anteny znajduje się w sedanie http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/all-b6-know-how-odnosnie-poprawy-odbioru-radia-66782/
Giede Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Nie chodzi o odbiór stacji radiowych, to zupełnie inna antena i raczej jest gdzieś w przedniej części auta, niż tylnej bo z przodu pilot lepiej łapie ktoś pisał,że przy module komfortu, czy coś...
Bromchit Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Nie chodzi o odbiór stacji radiowych, to zupełnie inna antena i raczej jest gdzieś w przedniej części auta, niż tylnej bo z przodu pilot lepiej łapie ktoś pisał,że przy module komfortu, czy coś... Pisałem przecież wcześniej że od komfortu idzie kabel antenowy do wzmacniacza antenowego. I to prawdopodobnie tędy przekazywany jest sygnał z pilota. To że pilot lepiej łapie w przedniej części auta, to właściwie normalne, bo tam znajduje się komfort, a skoro sygnał z anteny do niego nie dociera to tak się dzieje.
Rekomendowane odpowiedzi