wilku213 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam, słuchajcie Pany, potrzebuje szybkiej podpowiedzi. Znajomy był u mechaniora i stwierdził mu, że zaolejona świeca na pierwszym garze, wyczyścił mu i wszystko ok, autko śmiga. Stwierdził, że jakaś uszczelka... jaka dokładnie, nie pamięta -.- Czekam na podpowiedź i najlepiej jakiś link, jak to wygląda dokładnie, coś mi się wydaje, że to uszczelka klawiatury zaworów.. ale czy to się zmienia całe? Czy na każdy gar jest pojedyncza? Czas, start PS. Silnik taki jak mój, ADR
bialy986 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jedna jest po całości pod dekiel a druga idzie w środek,tak jak mówisz.Ja zmienialem na Erlinga i jest ok. wysłane za pomocą tapki
wilku213 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czyli zaolejona świeca, to bardziej problem tej środkowej uszczelki? najlepiej wymienić obydwie? (pewnie są one w komplecie, czy kupuje się oddzielnie?)
tomek20stencel5 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Wymień obie i będzie spokój, nie są jakieś super drogie.
wilku213 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dzięki Panowie za podpowiedzi. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia a ja wszystkich z jakąś wiedzą odsyłam do Mojego tematu-problemu ! http://a4-klub.pl/silniki-benzynowe-30/praktycznie-odpala-258974/ Pozdrawiam.
bialy986 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czyli zaolejona świeca, to bardziej problem tej środkowej uszczelki? najlepiej wymienić obydwie? (pewnie są one w komplecie, czy kupuje się oddzielnie?) W zestawie są 2 uszczelki więc za jednym razem całą operacje zrobisz wysłane za pomocą tapki
wilku213 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jeszcze jedno, co z sylikonem? dawac? czy nie? a jak dawać, to pod te środkowe uszczelki też? Czy tylko pod tą dużą główną pokrywe? Pozdrawiam
grzes1150 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jeszcze jedno, co z sylikonem? dawac? czy nie? a jak dawać, to pod te środkowe uszczelki też? Czy tylko pod tą dużą główną pokrywe? Pozdrawiam Dobra uszczelka i bez silikonu i powinno być git
TOM77 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jeszcze jedno, co z sylikonem? dawac? czy nie? a jak dawać, to pod te środkowe uszczelki też? Czy tylko pod tą dużą główną pokrywe? Pozdrawiam Dobra uszczelka i bez silikonu i powinno być git Dokładnie, daj dobra uszczelkę (polecam Erlinga) i będzie ok:wink:
Pieczakers Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Byłem dziś w InterCars i uszczelka Elringa kosztuje 68 po zniżkach więc zapewne dla indywidualnego klienta nie przekroczy 100 ---------- Post dopisany at 16:19 ---------- Poprzedni post napisany at 16:17 ---------- A tak na marginesie nie wiem czy coś źle zrobiłem przy wymianie czy ta uszczelka jest kiepska ale na przestrzeni 80 000 km będę ją już wymieniał 3 raz
bialy986 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dobrze oczyścić miejsce po starych uszczelkach i bez silikonu się obejdzie.Ewentualnie można trochę dac na rogach,gdzie się załamuje.Pod środkową nie dawaj. wysłane za pomocą tapki
wilku213 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ok, o tych rogach właśnie słyszałem Zrobię tak jak mówicie, dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi