lukaseq1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam, potrzebuje od was szybkiej odpowiedzi na pytanie zwiazane z filtrem paliwa. Mialem go wymieniany 1,5 miesiaca temu, filtr to UFI. Potrzebuje od was porady na temat czy filtr mogl byc uszkodzony czy zle zostaly podlaczone przewody. Mechanik zalozyl filtr, probuje odpalac auto, odpalil i zgasl, wiec zacza psikac do dolotu Plak, auto po jakims czasie odpalilo tragiczne kopcac na bialo, po chwili kopcenie ustepuje autko chodzi chwilke wyjezdzam od niego ujezdzam 200m i KONIEC! zgasl: powod do ukladu chlodzenia dostala sie ropa, wiec linka i spowrotem do mechanika, on mi wmawia ze filt jest uszkodzony dla tego przedostala sie ropa do ukladu chlodzenia. Uklad zostal wyczyszczony woda , zalany nowym plynem chodniczym i wstalil mi nowy filt mana, auto odpalilo i ma sie dobrze, Panowie co o tym sadzicie ? silnik to ajm
marcin78 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 zmień mechanika. Filter powinien zalać ropą inaczej się zapowietrza układ, odpalanie na plaka!!!! co za mechanik!!.
radioo11 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ropa w ukl chlodzenia? ale jak?czyzby filtr mial ogrzewanie od silnika?
lukaseq1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 co do mechanika to sie niewypowiadam tak nad filtrem jest chlodniczka jakas, on to cale wyciagnal, podajrze 4 przewody tam przychodza
marcin78 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nie wiem po co mech rozbierał ten korpus, sam nie raz wymieniałem filtr paliwa i wystarczy tylko go odkręcić od korpusu i zakręcić. Może niech sie wypowie ktoś bardziej zorientowany.
lukaseq1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 mi tylko chodzi o to czy filtr byl uszkodzony czy pomyli przewody ?
radioo11 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 raczej pomylil przewody,filtr jak by byl zly to albo by zapowietrzal uklad albo po prostu nie filtrowal.ale niektórzy mechanicy to chyba tylko z nazwy sa mechanikami. porazka. pompowtryski dostaly plynem chlodzacym to na dopbre im nie wyszlo pewnie.
lukaseq1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Mechanik oczywicie nieprzyznaje sie do winny, wiec sprawe kieruje do sadu
Rekomendowane odpowiedzi