Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wpomaganie od 2 tys obrotów. Na luzie brak 1.8 TURBO Q.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka dni temu kręciłem bączki tzn (przytrzymałem kierownice do maksymalnego stopnia na jakiś czas pod czas wysokich obrotów) problem tkwi w tym ze płyn wywaliło przewodem ktory jest przykrecony do pompy wspomagania, okragła głowka przykrecona sróba drożna odkgóry na 22 bodajże klucz... wyciagnełem plyn ze zebiorniczka był brudny ,koloru brazowago dolałem pół litra febi mineral zielonego pokreciłem na sniegu po 10 razy w obie strony na 1 dzien było ok ale rano okazało sie ze na wolnych obrotach brak wspomagania załącza sie na obrotach od 2 tys... podczas dodania gazu i skreceniu kół na maksa plyn chlapie włąsnie z tej głowki. rano wstawie zdjecie tego przewodu...

Opublikowano

raz to uszczelnij wyciek

a dwa odpowietrz dobrze caly uklad, krecac na postoju kierownica na maxa w lewo i prawo, przez na przyklad wezyk idacy od zbiorniczka do chlodniczki, jak przestana leciec babelki to ok

Opublikowano

wydaje mi sie ze przytarles pompe,ja mialem tak samo tyle ze mi nie wywalilo plynu.wymienilem bebechy pompy i pompa jak nowa,radzil bym sprobowac....

Opublikowano

Jestem po wymianie uszczelek miałem aluminiowe wymieniłem na miedziane oraz oleju na febi 6162 mineral(oczywiscie układ przepłukany). Pompie wydaje mi sie ze troche ulżyło ale raz na postoju działa dobrze ale nieraz jestt opór wiec chyba bez zmiany pompy sie nie obejdzie...

Opublikowano

tak jak pisalem wczesniej spruboj wymienic tylko srodek pompy.po raz taniej i morzesz kupic od innego samochodu ja kupilem od fiata bravo i wyjolem bebechy przelozylem do mojej i pompa jak nowa.smiga do teraz i nic sie nie dzieje....