Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Żarówki LED w domu, ktos ma?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ja podobne żarówki ledowe używam już od ponad 1,5 roku, mam różne: halogeny i te ze standardowym gwintem. Jestem z nich bardzo zadowolony, mam różnych firm "hinole" i te polecane dobre kanluxa.

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

to jak sądzisz, taka żarówka 13W SMD wystarczy na oswietlenie pokoju 4x2m jako główne w sumie jedyne światło:naughty: ?

Opublikowano

Piotrek, a czy taka żarówka spiralna (np ciepła barwa) nie daje więcej światła niż SMD? Jeśli się mylę to proszę o oświecenie :decayed:

Mam takie spiralne żarówki (te proste to gówno) w domu (mniejsze i większe) i jestem bardzo zadowolony. Mam też listwę ledową, ale używam jej jako lekkie oświetlenie, do oglądania filmów itp

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem ale chciałem troche nowoczesnosci sprawdzić, nie wierze że nikt nie miał stycznosci z takimi żarówkami:decayed: oswietlenie ledowe w oprawkach halogenowych bardzo dobrze sie sprawdza w kuchniach, ale tam jest wiele punktów:whistling:

A takich spiralnych niechce, jutro zamówie ciepłą i zimna 13W, najwyzej poleci do piwnicy jak nie zda egzaminu...

Opublikowano

Czytałem wątek z zdumieniem. Zgadzam się z tym ,że żarówki LED są bardzo energooszczędne i mega nowoczesne. Nikt jednak nie zastanawia się nad skutecznością świetlną. Do łazienki w miejsce małych halogenów zakupiłem komplet LED o podobnych parametrach świetlnych ale 5 W każda a nie 20.Efekt był taki ,że po założeniu nie widziałem dobrze tego co golę. Szybko wróciłem do halogenów a nowy komplet leży sobie w garażu i czeka na gorsze czasy. Jeśli chodzi o oświetlenie pokoju,to mały pokój 3x3,2 oświetlam trzema żarówkami energooszczędnymi o mocy 15 w i 800 lm każda . Oprócz fajnego efektu trzeba dbać też o własne zdrowie.Wierzcie mi wzrok bardzo łatwo się traci.LED-y jak najbardziej tam gdzie nie przebywamy stale lub w takiej ilości punktów aby zapewniły min. optymalne zapotrzebowanie na światło.

A odnosząc się do pytania kolegi Kowi podejrzewam ,że jeden halogen na taki pokój to jednak zbyt mało.W ty przypadku mamy do czynienia tylko z jednym podstawowym źródłem światła. Brak oświetlenia punktowego i dekoracyjnego . Zdrowe oświetlenie :naughty:

Opublikowano

Ja kupiłem na próbe 1 żarówkę 7W =50W do kuchni. Dokładnie się nazywa 12SMD5630LEDs - LUMAX.

Fajnie to świeci ale mogłem wziąść jeszcze mocniejszą np. 9W i chyba byłoby idealnie do kuchni. Żarówa świeci nad stołem a przy meblach i tak muszą być halogeny bo jak się stoi to stół jest z tyłu i sie zasłanie własnym ciałem światło.

Co mnie zdziwiło... 2 lata gwarancji... A była taka na podzespołach Samsunga co dawali 20 lat gwarancji :grin: szok...