Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
a propos Krzyśka...

sorka, że tydzień temu się zjawiłem :decayed::decayed::decayed:

A to Ty "dziadzie"!!! :kwasny::decayed:

Ale kolega za to mój się przejechał. :polew:

Opublikowano

Ale kolega za to mój się przejechał. :polew:

tzn.??

Opublikowano
  • Autor

A bo ja nie dałem rady, więc dałem mu auto by jechał w piątek do siebie na chatę, bo to w tamtą stronę. I tak pojechał i w poniedziałek wrócił :grin:

Opublikowano

:grin::grin:

a abstarhując ...

co Ty tam teraz masz?? Krzysiek coś mówił o nowym Techu czy cuś takiego...

u mnie jest stary stag 300 i tak zj...ny i brzydko zamontowany, że chyba lepiej to to nowe zamontować...

Opublikowano
  • Autor

Sterownik TECH, ponoć lepszy w strojeniu, dokładniejszy. Ale szczegóły to już gazowników pytaj, albo by trzeba szukać informacji na necie :grin:

Opublikowano

no fajna ta audiczka :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie.

Mam też taki mały problemik a nie wiem gdzie szukać już rozwiązania.

Podczas jazdy, podczas zmiany biegu obroty lecą w górę, zamiastw dół.

Nie wiem czy dobrze wyjaśnię, ale dla przykładu, jadąc na drugim biegu, mam 3 tyś. obrotów. Wciskam sprzęgło by wrzucić trzeci bieg i podczas wcisnięcia sprzęgła obroty z 3 tyś. lecą na 3200 (na luzie, bo mam wciśnięte sprzęgło).

Tak na innych biegach też jest. Może jakie lewe powietrze czy cuś?

O co kaman?

---------- Post dopisany 13-11-2013 at 23:20 ---------- Poprzedni post napisany 11-11-2013 at 02:16 ----------

Nikt nie miał takiego problemu?

Czy możliwe że samo sprzęgło dupne? Ale przecież jakby się ślizgało to raczej inne objawy?

Na benzynie czy na LPG to samo.

Opublikowano

pisza że z czujnikiem sprzegła cos nie teges

mi sie wydaje ze taka sytuacja jest zapisana w ECU

po ....uj ? nie wiem, mam któres z kolei audi i w kazdym jest to samo

Opublikowano
  • Autor

Nic w ECU nie ma. Znaczy się VAG nic nie pokazuje :kwasny:

---------- Post dopisany at 23:27 ---------- Poprzedni post napisany at 23:26 ----------

I swoją drogą będę brał chyba ten zestaw hamulców do siebie, ale czekam na spływ pieniążków.

A może tarcze ZIMMERMAN i klocki EBC niebieskie?

---------- Post dopisany 14-11-2013 at 15:20 ---------- Poprzedni post napisany 13-11-2013 at 23:27 ----------

A wrzucał ktoś te świeczki do swojego auta z LPG:

http://www.camskill.co.uk/m18b0s4872p62156/NGK_SPARK_PLUGS_NGK_LPG_SPARK_PLUGS_-_LPG1_-_1496_

---------- Post dopisany at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany at 15:20 ----------

Dzisiaj wlany nowy olejek:

epy6uqu9.jpg

Opublikowano

Ja mam Denso jednoelektrodowe i chyba wrócę do Ori . Na mocno rozgrzanym silniku ma lekkie drgawki .

Jak tam drugie odpalanie , poprawiło się ?

Opublikowano
  • Autor

Kurcze, to jak mam wywalić 13 f za jedną świecę i się okaże że dupne to trochę bez sensu...

Drugie odpalanie chyba już jest ok, ale teraz też temperatura inna, znacznie niższa, więc i auto sie szybciej schładza.

Ale może i pomogło mu przeniesienie czujnika.

Mam natomiast problem z samą jazdą, jak jest jeszcze nie rozgrzany. Tak do 70 stopni, na każdym biegu, podczas spokojnej jazdy jak mu depnę gaz w podłogę to go przytknie, szarpnie autem i dopiero po tym jedzie.

Na benzynie nie ma tego efektu.

Na codzień oczywiście nie szaleję jak auto nie rozgrzane, ale tego też nie powinno być.

Rozmawiałem z kolegą, miał montowany taki sam zestaw tydzień temu w takim samym aucie. Też ma trn efekt.

Wrzucę dzisiaj po pracy filmik z tymi głupimi obrotami, bo to też mnie drażni na maksa :-/

Opublikowano

reduktory niedogrzane moim zdaniem. Ja ma tez ten efekt ale niżej, gdzies do 50 stopni.

Opublikowano
  • Autor
reduktory niedogrzane moim zdaniem. Ja ma tez ten efekt ale niżej, gdzies do 50 stopni.

Może z tym do 70 stopni przesadziłem, ale też mi się tak wydaje, że to reduktor d*py daje bo zimny.

Opublikowano

Wrzuć OSC , korektę od temp. lpg trzeba ruszyć , miałem to samo .

Opublikowano
  • Autor

Chwilowo nie mam, a Krzysiek właśnie na urlop pojechał.

Mogę zrobić później, tylko trzeba by było mnie trochę nakierować, co, gdzie i jak, pleaseee ;-P

Opublikowano

Na razie zapodaj to co ustawił , zobaczymy i coś pomyślimy

Opublikowano
  • Autor

No właśnie nie mam póki co tego pliku OSC. Mogę się wybrać w trasę małą i zrobić.

Opublikowano

Kawałek wystarczy się przejechać , najlepiej jak wystygnie żeby wyłapać te szarpania na zimno.

Jak masz możliwość w tym samym czasie podejrzeć korekty w ecu PB (czyli loga grupy 32,33) to było by widać czy go przylewa .

Opublikowano
  • Autor

Niestety dzisiaj nie dałem rady z plikiem, ale jutro powinienem.

Tak wygląda mniej więcej zmiana biegów:

Przy drugiej zmianie widać lepiej, przynajmniej dla mnie, bo wiem o co chodzi. rzy dwóch tysiącach obrotów wrzucam sprzęgło a obroty lecą w górę. Tak się dzieje na każdym biegu.

W poniedziałek zamówie czujnik sprzęgła i sprawdzę.

A to poranne odpalanie, po zmianie olejku:

Opublikowano

Błąd z czujnika sprzęgła masz? można go sprawdzić VCDS ale nie pamiętam w której grupie ,jak się podepnę do swojego to Ci napiszę . Przepustnice czyściłeś w ogóle ? Ja na grzechotkę nie zwracam już uwagi , jestem wręcz pewien że powodem rzegotania są te zaworki, ale nie mam czasu wymienić , znowu rwać kolektor :facepalm: Jak silnik dobrze ostygnie odpal na chwilę , zgaś i na drugi dzień już nie zarzegota.