Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] co to za kontrolka?? i co się dzieje ze wskaźnikiem temp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam pytanie co to za kontrolka??

1e4e09f5062dad0fmed.jpg

dzisiaj podczas jazdy zapaliła mi się i zapala się za każdym razem jak ruszę i przekrocze 10km/h. jednocześnie zaczęło się dzia coś ze wskaźnikiem temperatury. jak ruszyłem pokazywał 60 stopni a silnik napewno miał wyższą temp bo chwilę wcześniej jeździłem i napewno nie ostygł. później pokazywał normalnie a za chwilę znowu stał na 60. i za każdym razem po przekroczeniu 10km/h pojawia się ta kontrolka. wcześniej wszystko było ok.

Opublikowano

Jest wszystko OK! Co do temperatury, to pewnie sobie wmawiasz, a to limit prędkości, pewnie przez przypadek ustawiłeś na 10km/h. Podczas jazdy np z prędkością 50km/h wciśnij przycisk na zegarach (nie pamiętam który) to ustawisz ten limit na 50km/h. Analogicznie możesz przy 150 zrobić, choć 50tka przyda się w mieście. Nie pamiętam jak to się kasuje wogóle. Jest jeszcze drugi limit, ustawiany na stałe, (taka sama ikonka tylko z dwójką na indeksie), ten drugi możesz sobie ustawić na tyle na ile masz indeks prędkości na oponach. Ale też teraz nie pamiętam jak się ustawia drugi, ale wiem,. że to już na postoju się robi.

PS przypomniałem sobie, że ten pierwszy limit, co Ci się ustawiło niechcący kasuje siuę chyba po wyłączeniu silnika, drugi jest na stałe

Opublikowano

dzięki :hi: :hi: :hi:. to już się trochę uspokoiłem. teraz problem jeszcze tylko ze wskaźnikiem temp. wskaźnik autentycznie w trakcie jazdy rośnie i opada. dziwne to troche i wcześniej tego nie było dlatego to mnie tak trochę niepokoi.

Opublikowano

stawiam na padnięty czujnik cieczy chłodzącej, :wink4: