Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamienniki reflektorów(xenon)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zaliczyłem dzwona i niestety czeka mnie wymiana reflektorów.Mam pytanie odnośnie zamienników "DEPO".Czy są one coś warte czy jednak skoncentrować się na szukaniu oryginalnych "używek".Wiem że w przypadku zamiennika musze przełożyć "flaki" z rozbitych ale czy to jedyny mankament?

Co do oryginalnych używanych mam obawy że zakupie a w przesyłce dostane porysowane i zniszczone "farfocle" a nie mam czasu bawić się w zwracanie etc.

Wiele czytałem w internecie na temat zamienników i zdania są podzielone.Dlatego też zależy mi na opini kogoś kto je założył albo miał z nimi "bliski kontakt" a nie taka krytyka dla zasady.

Licze na Wasze podpowiedzi.

Opublikowano

Szukaj ori używek z od pewnej osoby lub w swojej okolicy żeby można było podjechać i oglądnąć przy zakupie :wink: Zamienniki odpuść bo będzie tylko przeklinał.

Opublikowano

W B5 miałem zamienniki Depo i działały przez 5 lat później sprzedałem auto z nimi.

Nic się z nimi nie działo

Używki często są zmatowiałe - trzeba polerować oraz okopcone w środku - jak były na żarówki, ale wiadomo co oryginał to oryginał

Te ładnie wygladają:

REFLEKTOR LEWY PRAWY AUDI A4 B6 LAMPY REFLEKTORY (2930685361) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
W B5 miałem zamienniki Depo i działały przez 5 lat później sprzedałem auto z nimi.

Nic się z nimi nie działo

Używki często są zmatowiałe - trzeba polerować oraz okopcone w środku - jak były na żarówki, ale wiadomo co oryginał to oryginał

Ale my tu mówimy o xenonach i tu precyzyjność wykonania i pasowność wszystkiego gra większą rolę :whistling:

Opublikowano

ksenony to jednak kupował bym oryginalne

Opublikowano

Miałem też kiedyś w a3 depo od kolegi dostałem za free. Jak szybko założyłem tak szybko sciagnalem. Słabe światło bardzo dawały nawet przy PHILIPS + 80%

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

bierz od Gwerty, będziesz miał od razu Bixy.

Opublikowano
bierz od Gwerty, będziesz miał od razu Bixy.

Tylko bixy mają inne przetwornice :whistling:

Opublikowano

jak zagadasz odpowiednio to wszystko się znajdzie...poczytajcie wątek o przeróbce.

co za problem włożyć soczewkę bix do zwykłego ksenona, masz wtedy swój komplet z "nowymi" lampami.

Opublikowano

Witam Panowie !

Nowy tutaj, takze prosze o wyrozumialosc. Przeszukalem fora i nic nie znalazlem, wiec sie podklejam z moim problemem. Zmienilem xenony (parowaly + jeden juz padal) na DEPO z LEDami jako postojowe i dziwnym trafem lewa strona dziala normalnie, a prawa strona wlacza sie i po 5-6 sekundach gasnie. Wyprobowalem za radami z neta podlaczenie rezystora 50W 6Ω, ktory wpialem rownolegle pod pin 7 (+do postojowych) i pin 10 (masa od postojowych, migacza i drogowych)

O dziwo, Ledy zaczely swiecic, ale zabralo mi migacz i zaginal

Czy cos zrobilem zle ? Ma ktos jakis pomysl ?

Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano

podepnij lampę lewą do prawej kostki a prawą do lewej...kostki są takie same tylko obrócone w lampie o 180 st(w pionie)

będziesz wiedział czy to wina lampy....

drugi sposób to schemat w rękę i żarówka z przewodem do sprawdzenia czy masz w kostce napięcia....

wybierz co łatwiejsze...

Opublikowano

Obydwie rzeczy sprawdzone... lampa jest ok, bo na lewej kostce swieci. kostka tez jest ok, bo w zdjetych xenonach postojowe swiecily normalnie... :( Poza tym napiecie chyba musi byc, skoro ledy sie zapalaja i gasna, czy sie myle ?

Opublikowano
Obydwie rzeczy sprawdzone... lampa jest ok, bo na lewej kostce swieci. kostka tez jest ok, bo w zdjetych xenonach postojowe swiecily normalnie... :( Poza tym napiecie chyba musi byc, skoro ledy sie zapalaja i gasna, czy sie myle ?

ale czy lewa na prawej też świeci normalnie??

Opublikowano

A widzisz... tego nie sprawdzalem, bo skupilem sie na lampie... Ale skoro xenony swiecily normalnie, to chyba jest ok ?

Opublikowano

niby tak....

ale najlepiej organoleptycznie....

jeszcze spisz sobie kolory przewodów jakie wchodzą do kostki i numery pinów...

porównaj je ze schematem...czy się zgadzają...

może ktoś grzebał przy kablach i coś pozamieniał...

Opublikowano

Nie, nie... kolory sie zgadzaja. 7 to szaro czerwony a 10 brazowa...