Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciiiiiii :polew: :polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 07 Wrzesień 2009, 22:29_________________________________________________Byłem w tym dziale patrzę a tu Miron się świeci na fioletowo to jak mogłem nie wejść :kox::decayed:

• Odpowiedzi 124,6 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

cześć dziewczyny , co tam ? ja nie będe na spocie w piątek , dobrze że już widziałem nową fure pucka :decayed:

Guru , przy tej samej prędkości jak wpadniesz w poślizg, to sądze, że prędzej opanujesz Q niż Q :cool1:

Opublikowano

Guru , przy tej samej prędkości jak wpadniesz w poślizg, to sądze, że prędzej opanujesz Q niż Q :cool1:

No nie wiem ja słyszałem dokładnie co innego :cool1: choć słyszałem że tak jest jadąc gołym Q (my mamy kontrolę trakcji) :)

Opublikowano

heh cześć Kożorka :decayed:

no mnie też teraz w piątek nie będzie, więc nic nie tracisz :tongue4:

Guru, ty te szpiegostwo masz we krwi :polew:

Opublikowano

Ty pamiętaj że jak mając Q wpadniesz w poślizg to w zasadzie możesz się już tylko modlić (chyba że jesteś kierowcą WRC) choć zawsze jest kontrola trakcji :przebiegly:

Zawsze można dodać konkretnie gazu i kontrować kierownicą i jeśli masz trochę więcej mocy pod maską i dobre opony to Q lepiej wyprowadzisz z poślizgu niż ośkę. Powiedzmy, że żeby wyprowadzić ośkę z poślizgu masz 50% szans, a w Q masz 75% szans(mając jakąś lepszą moc pod maską).

Opublikowano

No ale wydaje mi się że zdolności też trzeba mieć troszkę większe niż ponadprzeciętne bo większość ludzi w takim momencie wciska gaz na max i zamyka oczy a potem są wyniki takiego zachowania podawane w wiadomościach :thumbdown:

Ps. jest to też wina systemu zdawania na prawo jazdy w Polsce ale na ten temat to mi się nie chce gadać :wink4:

Opublikowano

Guru, a kto naciska noge na gaz i zamyka oczy?

heh to chyba jestem ponad przeciętny bo tak nie robię :polew:

ja poprostu w zimę duuużo próbuję jeździć bokiem, na ręcznym, gwałtownie hamować i ogólnie sprawdzać co się dzieje i co mogę zrobić, wtedy jak Sylwia wjechała do tego rowu, to gdybym nie zaciągnął ręcznego to siedzimy w płocie i słupie, a koszty naprawy nie skończyły by się na lampach i zderzaku

więc polecam takie zabawy na śniegu, można wiele się nauczyć

Opublikowano

Guru, a kto naciska noge na gaz i zamyka oczy?

heh to chyba jestem ponad przeciętny bo tak nie robię :polew:

ja poprostu w zimę duuużo próbuję jeździć bokiem, na ręcznym, gwałtownie hamować i ogólnie sprawdzać co się dzieje i co mogę zrobić, wtedy jak Sylwia wjechała do tego rowu, to gdybym nie zaciągnął ręcznego to siedzimy w płocie i słupie, a koszty naprawy nie skończyły by się na lampach i zderzaku

więc polecam takie zabawy na śniegu, można wiele się nauczyć

Tylko widzisz dla niektórych takie zabawy to "totalne idioctwo" bo przecież można coś zrobić sobie albo z autem :polew: :polew: sam znam kilka osób które tak mówią :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

zimą Q to Q - czyli mistrzostwo świata - nie wspominając o ruszeniu ze świateł czy włączeniu się do ruchu z bocznej drogi

Opublikowano

Ja jechałem kiedyś w zimie w cywilizowany sposób drogą leśną była powiedzmy jedynie zaśnieżona i zbierając winkiel okazało się że był tam zamarznięty lód miejscowo. Zarzuciło mi tyłkiem tak, że jechałem praktycznie bokiem, czyli w poprzek drogi. No ale jakaś trzeźwość sprawiła że zacząłem kontrować w prawo i lewo. Tak się trochę namachałem bo musiałem zrobić chyba z 5...6 kontr ale wkńcu auto odzyskało właściwy tor jazdy, niezłe to było, bo najlepsze są poślizgi kontrolowane, a jak się człowiek nie spodziewa to są wrażenia :naughty: Jechałem wtedy 80km/h więc nie mało. Przypuszczam, że Q szło by podobnie albo nawet lepiej i szybciej wyprowadzić w tej sytuacji.

Zobaczcie ten filmik:

http://www.break.com/index/car-hits-oil-slick-at-150mph.html

Opublikowano

heh ja też nie raz miałem naplute w twarz za zabawy na parkingu, ludzie myślą że specjalnie tak się wygłupiam, a tak naprawdę wiele się można nauczyć, no i frajda też jest, w ogóle to w tą zime trzeba po zamknięciu areny udać się na parking, rozstawić jakieś pachołki i pojeździć między nimi, no i nie wspomne o driftach :polew:

heh czyli wszystko idzie w dobrą stronę, jest Q i jest zlot zimowy :kox:

Opublikowano

Ja jechałem kiedyś w zimie w cywilizowany sposób drogą leśną była powiedzmy jedynie zaśnieżona i zbierając winkiel okazało się że był tam zamarznięty lód miejscowo. Zarzuciło mi tyłkiem tak, że jechałem praktycznie bokiem, czyli w poprzek drogi. No ale jakaś trzeźwość sprawiła że zacząłem kontrować w prawo i lewo. Tak się trochę namachałem bo musiałem zrobić chyba z 5...6 kontr ale wkńcu auto odzyskało właściwy tor jazdy, niezłe to było, bo najlepsze są poślizgi kontrolowane, a jak się człowiek nie spodziewa to są wrażenia :naughty: Jechałem wtedy 80km/h więc nie mało. Przypuszczam, że Q szło by podobnie albo nawet lepiej i szybciej wyprowadzić w tej sytuacji.

Zobaczcie ten filmik:

http://www.break.com/index/car-hits-oil-slick-at-150mph.html

Widać koleś miał głowę na karku :good:

Opublikowano

właśnie, i o to Gregory chodziło, trzeba odruchowo tak zareagować :wink4:

sam się zdziwiłem, jak z wiosny jechałem na letnich już a spadło trochę sniegu, niby stopniał a w jednej chwili jechałem bokiem, ale własnie to mnie uratowało :)

Opublikowano

Tak tylko przy kontroli trakcji (przy lekkim poślizgu np) nie można kontrować tak mocno jak by się to robiło w ośce i bez kontroli bo "przerzuca" w drugą stronę tylko trzeba to robić z czuciem i nie w panice :)

Opublikowano

To coś co jest w głowie zaprogramowane, jak auto leci bokiem to skręcasz w tą samą stronę ;)

Opublikowano

heh a ja teraz to już nie wiem, nigdy nie miałem kontroli trakcji :polew:

zawsze można zima wyciągnąć bezpiecznik :naughty:

Guru, widzisz, a Ty na łysych oponach jeździsz, kupujesz wkońcu te większe fele?

bo wstyd mi za Ciebie, nie dość że biały, to czarne lampy to w dodatku łyse opony :polew:

a tak poza tematem, podobno w Q trzeba mieć 4 te same opony? tak mi się wydaje ale różnie słyszałem :mysli:

Opublikowano

Guru a w którym aucie nie przerzuca w drugą stornę :przebiegly: W każdym. Przyznaj się ty chyba nie jeździłeś autem bez ESP?? Jak idziesz bokiem to kontrujesz w tą samą stronę i musisz dobrze wyczuć moment w którym auto zaczyna odbijać w drugą i w tym momencie już kontrować w przeciwną bo jak za długo przytrzymasz kontrę to się po prostu będziesz kręcić.

Opublikowano

To coś co jest w głowie zaprogramowane, jak auto leci bokiem to skręcasz w tą samą stronę ;)

Gregor nie u wszystkich niestety jest to zaprogramowane :no: bo jak kiedyś widziałem co kumpel zrobił jak wpadliśmy w poślizg to sam się mało nie posrałem w gacie siedząc na miejscu pasażera i wiedząc że nic nie mogę zrobić :cool1: całe szczęście na lewo pole na prawo pole i wypadliśmy tylko połową autka poza drogę (całe szczęście nie jechał szybko a było dość ślisko) [br]Dopisany: 07 Wrzesień 2009, 23:33_________________________________________________

Guru a w którym aucie nie przerzuca w drugą stornę :przebiegly: W każdym. Przyznaj się ty chyba nie jeździłeś autem bez ESP?? Jak idziesz bokiem to kontrujesz w tą samą stronę i musisz dobrze wyczuć moment w którym auto zaczyna odbijać w drugą i w tym momencie już kontrować w przeciwną bo jak za długo przytrzymasz kontrę to się po prostu będziesz kręcić.

Tak tylko pamiętaj że kontrola trakcji sama "stara się" wyprowadzić auto na prosto i jedyne jak można jej pomóc to właśnie lekko robiąc kontrę bo robiąc mocną kontrę kontrola trakcji wyciągając auto dodatkowo "dokręca tą kontrę" i kończy się to obrotem o 180 :wink4: pewnie że delikatnie to nie znaczy dotknąć kierownicę ale trzeba to zrobić z czuciem i przede wszystkim w zależności jak mocno rzuciło autem :)

Opublikowano

No tak. Szkoda, że w B5 ESP nie można wyłączyć. U mojego ojca w Pasku jest wyłącznik ESP. Całkiem inna jazda ja wyłączysz ESP. Czujesz wtedy że to ty panujesz nad autem, a nie dzieje się jakieś czary mary.[br]Dopisany: 07 Wrzesień 2009, 23:39_________________________________________________Guru zrób se taki przełącznik podłączony pod bezpiecznik z ESP. Jak go przełączysz to tak jakbyś wyjął bezpiecznik :naughty:[br]Dopisany: 07 Wrzesień 2009, 23:40_________________________________________________Lece już do wyrka, 3-m cie się :hi:

Opublikowano

no ja też spadam, to do jutra

:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.