Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

ja też spadam :hi:

• Odpowiedzi 124,6 tys.
  • Wyświetleń 3,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja też spadam :hi:

:hi:

no to chyba ja też...

przynajmniej ze śląskich :decayed:

:hi:

Opublikowano

505 kolego :wink4:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 23:17_________________________________________________śmigałem takim - i spodziewałem się lepszych wrażeń :wink4:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 23:18_________________________________________________300 konne B6 Pozia dawało więcej radochy :wink4:

Mirek tylko nie chcesz powiedzieć chyba, że 500 konna benzyna która waży tyle co twoje B7 nie jedzie? :gwizdanie: Może nie poniewiera w środku, ale widać po prędkościomierzu :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

505 kolego :wink4:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 23:17_________________________________________________śmigałem takim - i spodziewałem się lepszych wrażeń :wink4:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 23:18_________________________________________________300 konne B6 Pozia dawało więcej radochy :wink4:

Mirek tylko nie chcesz powiedzieć chyba, że 500 konna benzyna która waży tyle co twoje B7 nie jedzie? :gwizdanie: Może nie poniewiera w środku, ale widać po prędkościomierzu :gwizdanie:

dokładnie oto mi chodzi - ten którym śmigałem był w serii :wink4:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:08_________________________________________________i w avancie

Opublikowano

ooo i dobrze że wpadłeś Gregor :decayed:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:10_________________________________________________tłumaczę Mironowi że to nie tyle co "nie jedzie" co po prostu tego z racji masy i wielkości auta nie czuć...

Opublikowano
  • Autor

ale przyrost 80-100 kucy po programie to chyba mało realne :mysli:

z tego co wiem to programem 50-60 kucy się wyciągało

Opublikowano

ale przyrost 80-100 kucy po programie to chyba mało realne :mysli:

z tego co wiem to programem 50-60 kucy się wyciągało

a czemu nie realne? im więcej tej mocy tym więcej można podkręcić... widzisz sam po 3.0 :wink4: poza tym tam jest potężny potencjał z racji 2óch suszarek no i v8 :)[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:12_________________________________________________a poza tym to miało Ciebie tu nie być już :decayed:

Opublikowano
  • Autor

no nie do końca - z 3.0 można dużo więcej wykręcić niż z 4.2tdi

Opublikowano

ale sam widzisz że samym programem jest możliwy przyrost rzędu 80kuca i to bez zbędnego przesadzania :wink4:

Opublikowano
  • Autor

z 1.9 można dużo więcej wykręcić niż z 2.5

Opublikowano

nie potrafisz się pogodzić z przegraną czy jak? :cool1:

:decayed:

Opublikowano
  • Autor

ale sam widzisz że samym programem jest możliwy przyrost rzędu 80kuca i to bez zbędnego przesadzania :wink4:

no własnie nie w każdym - nawet powiedziałbym, że w mało którym :)[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:17_________________________________________________w BEX miałem przyrost 20 ps

Opublikowano

no własnie nie w każdym - nawet powiedziałbym, że w mało którym :)[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:17_________________________________________________w BEX miałem przyrost 20 ps

oczywiście że w mało którym bo mało który silnik taki potencjał ma ukryty... ale tu podobnie jak w 3.0tdi on jest

Opublikowano
  • Autor

poprostu pokazuję, że nie jest prawdą " im więcej tej mocy tym więcej można podkręcić... "

Opublikowano

poprostu pokazuję, że nie jest prawdą " im więcej tej mocy tym więcej można podkręcić... "

no nie jest to prawdą ale jeżeli z silnika 110ps da się programem zrobić 140ps to czemu miało by się z 450 nie dać zrobić dajmy na to 530?

dużo też zależy na ile zdrowy

Opublikowano
  • Autor

to czemu z 1.9 130 da się zrobić 170/180 a z 2.5 180 nie da zrobić 220 ?

Opublikowano

:hi: - gratuluję 2000 stron.

Nam jeszcze trochę brakuje

Opublikowano

bo 2.5 to nie oszukujmy się najbardziej nieudany po blb silnik audi i z tym nie ma co dyskutować

z ajm'a 115tki ludzie ponad 170ps kręcą i to lata więc pytam raz jeszcze dlaczego uważasz że takiego potencjału nie ma 4.2biT? :decayed:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:26_________________________________________________

jakieś 2 lata... ale nie przejmuj się :wink4:

:hi::decayed:

Opublikowano

dokładnie oto mi chodzi - ten którym śmigałem był w serii :wink4:

No i jak się ustawi z innym słabszym wozidłem wtedy widać różnice, jak tu na tym filmiku. SLR 626KM rakieta by się rzekło, ale z tym........ to jak duży fiat z S4 :

Nie jest tak że czym więcej mocy jest w aucie tym wyżej można podkręcić, bo każdy silnik ma inny zapas mocy. W V8 BiT jest ten zapas z racji wyższej pojemności. Większość aut o dużej pojemności wypluwa lepsze KM po programie. Np. w wolnossących Amerykańcach o pojemności 5L można samym chip tuningiem zrobić 40...50KM i to bez turba, bo ten zapas jest z racji posiadanej większej liczby cylindrów. Gdzie w 1.8T przyrost jest 30KM i to auto już z turbiną, ale jednak ma mniejszą pojemność.

Ja myślę, że w V8 BiT uwalniając wydech i poprawiając dolot można jeszcze jakieś 20KM ekstra zrobić niż samym programem.

Opublikowano
  • Autor

bo 2.5 to nie oszukujmy się najbardziej nieudany po blb silnik audi i z tym nie ma co dyskutować

z ajm'a 115tki ludzie ponad 170ps kręcą i to lata więc pytam raz jeszcze dlaczego uważasz że takiego potencjału nie ma 4.2biT? :decayed:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:26_________________________________________________

jakieś 2 lata... ale nie przejmuj się :wink4:

:hi::decayed:

bo nie ma i tyle :)

czyli - jeżeli 1.8T seryjnie ma 150 i da się wykręcić 185

to ile wykręcisz z serii 1.8T 190 ? idąc Twoim tropem pewnie z 230

a właśnie widzisz nie - bo max 215 :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.