Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

przygasanie świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie chodzi o to że przy pierwszym ruszeniu po odpaleniu i tylko wtedy światła w reflektorach na ułamek sekundy lekko przygasają i dalej jest wszystko OK, zaczyna mnie to irytować, ma ktoś pomysł na to ?

Opublikowano

witam! mozliwe ze masz slaby akumulator albo poprostu dajesz za malo gazu przy ruszaniu! silnik jest jeszcze zimny i mocniej obciazony i poprostu nie nadaza! Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Dziwne bo światła powinny przygasac tylko podczas odpalania gdy rozrusznik pobiera mase prądu a jak już chodzi to niepowinny w żaden sposób przygasać, alternator nawet na wolnych powinien sobie poradziać z każdym obciążeniem, jak byś miał natyle słaby aku to wogóle diesel'a byś nie odpalił, a na zgaszonym światła Ci świecą? jak tak to chyba ako odpada..

Ja jak swoją (też pierwszy raz w danym dniu, temp. 4-6'C) odpale to na wolnych wskaźnik pokazuje mi bez obciążenia ~14,2V a jak wszystko włączę na raz (światła długie,krutkie,halodeny,przeciwmgielne,oswietlenie środka,wycieraczki P/T,ogrzewanie t.szyby,radio a nawet opuszczać i podnosić szyby) to pokazuje ok 13,8V, wiem napewno bo po zmianie zegarów chciałem zobaczyc co pokazuje wskaźnik ładowania więc dokładnie sie wszystkiemu przyjrzałem.

A więc o jakim dawaniu gazu i obciążeniu piszecie? Alternator powinien wszystko i aż nadto uzupełnić a jak nie, to jest gdzieś usterka ale gdzie to nie jestem pewien.

Opublikowano

mim zdaniem bedzie toi akumulator !! A co do ładowania alternatora to przejkedz sie do porawdziwego warsztatu i popros zeby ci sprawdzili ladownaie !1

Opublikowano
  • Autor

aku odpada bo kręci jak dziki i jest raczej nowy w tamtym roku przy ponad -20 °C jak byłem w pracy i autko stało całe noce na zewnątrz to odpalało rano bez zająknięcia, ostatnio zapomniałem zgasić wewnątrz auta lampki i tak sobie stał około 5h i też mu nic nie było także aku OK

a to przygasanie to można policzyć w milisekundach i nie jest jakieś tam uciążliwe i dzieje się to tylko przy pierwszym ruszeniu po dłuższym postoju, dziwna sprawa nie mam pomysłu hmm :???:

Opublikowano

Może regulator napięcia siada :?:

Opublikowano

NO i ładowanie alternatora do sprawdzenia

Opublikowano
  • Autor

no koledzy bo się zestresowałem jakie jeszcze objawy mogły by wskazywać że coś z ładowaniem lub regulatorem napięcia nie tak. Bo wszystko smiga mi jak tralal jeśli chodzi o elektrykę tylko ten jeden malutki incydencik jest :roll:

Opublikowano

Hehe nikt się nie zna na tym temacie :wink: .

To ABS :!:

Sterownik ABS po uruchomieniu sprawdza sobie działanie zaworów modulatora. Załącza sobie taki krótki test przy prędkości 6 km/h, żeby wiedzieć czy zawory są sprawne, pobiera to troszkę prądu i stąd króciutkie przygasanie świateł i taki specyficzny dźwięk.

Jeśli trzymalibyśmy hamulec wciśniety to proces rozpocznie się przy 15 km/h.

Tak więc nie macie się czym przejmować.

Opublikowano
  • Autor

madrze brzmi i zaraz mi lepiej :wink: