Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7]Audi, A4 B7 Sline 284hp + Historia napraw + Zmiana koloru na wiosnę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam kilka zdjęć mojego pierszego Audi.

Zachęcam do opinii, bardzo chętnie dokonam wszelakich ulepszeń, które nie zniszczą charakteru tego samochodu.

- skórzane kubełkowe fotele

- czarna podsufitka

- automatyczna skrzynia biegów tipronik

- bi ksenony skrętne

- oryginalny system BOSE ze zmieniarka na 6 cd subwoofer w bagażniku

- nawigacja satelitarna- polskie mapy oraz całej europy wschód zachód napisy po polsku

- tylna roleta

- wielofunkcyjna kierownica

- klima tronik 2 strefowy

- podgrzewane przednie siedzenia

- elektryczne lusterka

- elektryczne wszystkie szyby

- tuner TV

- tuner DVD

- 2 wejścia na karta SDS

- zestaw głośno mówiący oryginalny audi sterowany z kierownicy

- przyciemniane tylne szyby

- stały napęd na 4 kola

- 8 Airbagów

- Przebieg 220 tyś, sprawdzony

Pozdrawiam

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Program w końcu zrobiony u kolegi Grzegorza anderllh. Przyjemność z jazdy wzrosła 100%. Poniżej wykres do Waszej oceny, bardzo chętnie wysłucham wszelakich opinii

View image: kon1981

Przed wiosną wymieniony został również :

wydech Milltek Cat-back

felgi na 18"

Lampy tył na LED

Opublikowano

:hi:

Na początek napisz coś na temat wyposażenia. Autko fajne z fajnym silnikiem :wink: Jak widać do pełnego s-line jeszcze trochę brakuje i to powinno być zrobione moim zdaniem na 1 miejscu :naughty: , ale każdy robi samochód pod siebie nie pod innych więc do dzieła

Opublikowano

no ładne,ja na początek dokupiłem dokładkę tylnego zderzaka od S-lina i pomalowałem ją razem z anteną w kolor w międzyczasie szukałem spoilera i dokupiłem w kolorze....

Opublikowano

Malowana czy oklejona? Z pakietem s-line będzie zacnie :kox:

Opublikowano

jak Ci się lata z automatem ?

furka zacna :wink:

Opublikowano
  • Autor

Do automatu powoli się przyzwyczajam :banan:, ale sentyment manualki póki co pozostaje

---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:36 ----------

Oklejona, zawsze ten mat mi się podobał. Proszę o więcej propozycji co do pakietu s-lline, moja wiedza jest póki co mocno ograniczona

Opublikowano

Zobacz u mnie jak wyglądało auto przed s-line i teraz już z s-line :wink:

Opublikowano

Wrzucaj pakiet S-Line/S4 na zewnątrz i będzie git. Gratki furki! :good:

Opublikowano

myślę, że 18" jeszcze bardziej poprawiły by wygląd, zwłaszcza na zwieszeniu s-line

Opublikowano

Super w tym macie wyglada :shock3::shock3::slina::slina::slina: Bezawaryjnosci zycze!!:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Na wiosne mam 17, właśnie poszukuję opon, jak macie jakieś ciekawe propozycje to chętnie wysłucham.

Opublikowano

Jak szukasz opon '17 to lepiej rozejrzyj się za kołami '18. :wink4: Felgi używki ORI '18 z gumami kupisz za tyle ile będziesz musiał dać za opony do tej '17. :cool: A na 18ce o wiele lepiej będzie to wyglądać. :good:

Opublikowano
Jak szukasz opon '17 to lepiej rozejrzyj się za kołami '18. :wink4: Felgi używki ORI '18 z gumami kupisz za tyle ile będziesz musiał dać za opony do tej '17. :cool: A na 18ce o wiele lepiej będzie to wyglądać. :good:

Kolega patrzy też na bezpieczeństwo, a nie felgi + byle jakie szmaty na pół sezonu :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Pena racja, do opon używanych chyba nigdy się nie przekonam, chociaż nigdy nie kupowałem więc i złego doświadczenia nie mam :grin:

A te 17 na razie mi wystarczają, przy tym zawieszeniu nie wygląda to najgorzej

Opublikowano

Kolega patrzy też na bezpieczeństwo, a nie felgi + byle jakie szmaty na pół sezonu :whistling:

Jak kolega ma oczy to będzie wiedział co kupuje. :cool: Oczywiście bezpieczeństwo na pierwszym miejscu i nikt nie namawia go na zakup opon, które nie nadają się do jazdy. :cool:

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym jeszcze szanownych kolegów zapytać o pewną sprawę, jakie powinny być prawidłowe wolne obroty a moim Audi ?

Mam poniżej 800/min i daje się wyczuć lekkie buczenie i drżenie, które zmniejsza się po lekkim wciśnięciu gazu.

Jest to mój pierwszy tak duży silnik i do tego automat, więc zastanawiam się czy "ten typ" po prostu jest tak głośny ze względu na swoją pojemność, czy faktycznie trzeba mu podnieść obroty.

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Kolego ja u siebie mam ok. 900/min ale w 1.9 . Nie wiem ile prawidłowo być powinno, zapewne za chwile ktoś z takim samym silnikiem napisze Ci i wyjaśni się.

Opublikowano

Ja miałem coś ponad 800 ale buczenia nie było i nic nie drżało, tylko miałem manualna skrzynie. Może dwumas? Ale to moje domysły...

Opublikowano

Kolorek zacny .Bezawaryjności

• 1 rok później...
Opublikowano

Świetna furka,

s-line we wnętrzu robi robotę :kox: ale fakt z zewnątrz trochę brakuje - dopieścisz i będzie szał:wink:

Co do kół to nawet się nie zastanawiaj, min 18 bo i tak z czasem zaczniesz szukać 19:decayed:

Jeśli chodzi o obroty to ja mam właśnie ok. 800 bo silniki V6 są lepiej wyważone i mają z regułu niższe obroty niż 4cylindrowe, w V8 obr jałowe są nawet na poziomie 600:wink: przynajmniej w nowej S6:grin:

PS

Przepraszam z góry za ton ale wywal czym prędzej ten durny wynalazek który wpinasz zamiast pasa bezpieczeństwa! Przecież przy lekkiej stłuczce (nawet nie z Twojej winy) poduszka Cię zabije! I to wcale nie będzie musiało być duże uderzenie! Jak już Cię tak pas uwiera to podjedź do kogoś z VAGIEM żeby Ci wyłączył przypominacza niezapiętego pasa - wtedy poduszka nie wystrzeli i plus będzie taki że zaoszczędzisz na naprawie :grin: