Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak kontaktów z telefonu na fisie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jak w temacie,po połączeniu z bluetooth telefonu Samsung galaxy i9000 brak książki na fisie.Wszystko działa dobrze,poza kopiowaniem książki:facepalm:.Przy pierwszym połączeniu telefon nie pytał o udostępnienie kontaktów.Sprawdzałem z Nokią i kontakty z Noki były.Dodam że kontakty w samsungu mam na karcie sim i dalej nic.Może ktoś miał taki problem ze sparowaniem Samsunga i jakoś to rozwiązał.:eusathink:

Opublikowano

Kontakty winny znajdować sie w pamięci tel. a nie na SIM.

Opublikowano

podepnę się pod temat mianowicie mam nokię e51 i taki sam problem tzn. nie ma moich kontaktów w RNs-e , a zapisane są w pamięci telefonu i już szlak mnie trafia bo nie mogę ich w żaden sposób zaimportować

Opublikowano
podepnę się pod temat mianowicie mam nokię e51 i taki sam problem tzn. nie ma moich kontaktów w RNs-e , a zapisane są w pamięci telefonu i już szlak mnie trafia bo nie mogę ich w żaden sposób zaimportować

adadur nie wprowadzaj w błąd - ja miałem moduł D i czytał kontakty na fisie TYLKO ZAPISANE NA SIM ! Wcześniej jeszcze rozparuj tel. Jak już bedziesz miał na simie zobacz jeszcze ustawienia kontaktów i udostępniania (czy jakieś tego typu) ponieważ po sparowaniu tel z audi UHV , moduł musi Cię zapytać czy wyrażasz zgode na udostępnienie kontaktów z telefonu do pamięci modułu ! jeśli nie ma takiego komunikatu to coś nie pryka prawidłowo ! Przerobiłem to u siebie na nokii , iphonie 4 i htc sensation z androidem , w niektórych trzeba było zezwolić na udostępnienie.

Pompon co do Twojego problemu jeśli chodzi o kontakty na RNSE to możesz mieć za stary moduł który nie obsługuje tej funkcji. Musisz sprawdzić jaki moduł masz i czy jest w wersji Hi.

A ja mam w RNSE kontakty i z sima i z telefonu. więc to wcale nieprawda że tylko w pamięci telefonu. Rezałem wszystko z Dominem więc jak ktoś nie wierzy mi to proszę się zgłosić to największego wymiatacza w tym temacie.

Opublikowano

Tak czyta jesli udostąpni się dostęp z tym że kontakty z sim mają problemy z wyswietlaniem nazw (limit znaków) a do tego jesli mamy ten sam kontakt zdublowany na sim i w pamieci tel to na RNS-E pojawi sie duplikat (rozróżnić można go po ograniczonej ilosci znaków) i mamy burdel w ksiązce wyświetlanej w RNS-E

Opublikowano
Tak czyta jesli udostąpni się dostęp z tym że kontakty z sim mają problemy z wyswietlaniem nazw (limit znaków) a do tego jesli mamy ten sam kontakt zdublowany na sim i w pamieci tel to na RNS-E pojawi sie duplikat (rozróżnić można go po ograniczonej ilosci znaków) i mamy burdel w ksiązce wyświetlanej w RNS-E

no z nazwami na sim to faktycznie limit znaków , ale przecież nie to jest najważniejsze :)

Opublikowano
  • Autor

Witam,teraz jestem w trasie i nie mam jak pokombinować.Już kombinowałem z kontaktami na sim i na telefonie i nic.W ustawieniach książki i telefonu nic nie znalazłem o udostępnianiu kontaktów,a blutek po połączeniu nie pytał za pierwszym razem i teraz też nie pyta.Dodam że mam androida 2.3.5.Jak ktoś sobie poradził z tym i ma patent na to albo wie gdzie to ustawić w fonie to proszę o pomoc.

Opublikowano
Witam,teraz jestem w trasie i nie mam jak pokombinować.Już kombinowałem z kontaktami na sim i na telefonie i nic.W ustawieniach książki i telefonu nic nie znalazłem o udostępnianiu kontaktów,a blutek po połączeniu nie pytał za pierwszym razem i teraz też nie pyta.Dodam że mam androida 2.3.5.Jak ktoś sobie poradził z tym i mam patent na to albo wie gdzie to ustawić w fonie to proszę o pomoc.

poko myśle o Tobie cały czas :decayed: i sie zastanawiam jeszcze co może być nie tak , musze dorwać jakiegoś szajsunga do łapy żeby zobaczyć co i jak z tym udostepnianiem, jaki Ty masz model ?

Opublikowano
  • Autor

Witam,mam Samsunga Galaxy i9000.Ale sprawdzałem też Sony Xperia J,też na Androidzie i też nie zgrywa kontaktów.Tylko z tej starej Noki ojca zgrał wszystko ładnie na fisa.

Witam,teraz jestem w trasie i nie mam jak pokombinować.Już kombinowałem z kontaktami na sim i na telefonie i nic.W ustawieniach książki i telefonu nic nie znalazłem o udostępnianiu kontaktów,a blutek po połączeniu nie pytał za pierwszym razem i teraz też nie pyta.Dodam że mam androida 2.3.5.Jak ktoś sobie poradził z tym i mam patent na to albo wie gdzie to ustawić w fonie to proszę o pomoc.

poko myśle o Tobie cały czas :decayed: i sie zastanawiam jeszcze co może być nie tak , musze dorwać jakiegoś szajsunga do łapy żeby zobaczyć co i jak z tym udostepnianiem, jaki Ty masz model ?

Opublikowano
Witam,mam Samsunga Galaxy i9000.Ale sprawdzałem też Sony Xperia J,też na Androidzie i też nie zgrywa kontaktów.Tylko z tej starej Noki ojca zgrał wszystko ładnie na fisa.

kurczaki co wy macie za telefony :( zmienić no coś normalnego nie koreańskiego i będzie działać ! :P:P:P

Opublikowano

Jutro montuje BNS z bluetooth to zobaczę jak to jest z tymi kontaktami, może na androidzie trzeba coś pozmieniać

ogólnie mam czystego androida w ver. 4.2.2 bo mam NEXUSA , wiem z doświadczenia że czasami brandowane softy nie zawsze są idealne,

a próbowaliście z kontaktami zsynchronizowanymi na koncie Google ?

Opublikowano
Jutro montuje BNS z bluetooth to zobaczę jak to jest z tymi kontaktami, może na androidzie trzeba coś pozmieniać

ogólnie mam czystego androida w ver. 4.2.2 bo mam NEXUSA , wiem z doświadczenia że czasami brandowane softy nie zawsze są idealne,

a próbowaliście z kontaktami zsynchronizowanymi na koncie Google ?

jak nie samsung to powinien śmigać bez problemu :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

niestety na NEXUSIE nie zczytuje bluetooth kontaktów z telefonu do końca jeśli ktoś dzwoni to wyświetla jego Imię i Nazwisko lub gdy wybiorę numer manualnie np 6778.... to po wybraniu połączenia zamiast numeru ukazuje się Imię i Nazwisko ale nie wyświetla całej książki telefonicznej tak aby móc do kogoś wybrać numer, kontakty są i na telefonie i na sim i na koncie googla próbowałem na wszelkie sposoby.

Opublikowano

Witam.

Mam RNS-E z 2007 (nie pamiętam oznaczenia literowego) i xperię T z and 4.1.2 przy pierwszym parowaniu radio poprosiło o zgodę na pobranie kontaktów. Za pierwszym razem zajęło to chyba z 15 min i do zakończenia pobierania książka telefoniczna nie była dostępna. Teraz od razu jest książka telefoniczna z telefonu jest widoczna na ekranie radia i na fisie. Może musicie poczekać do końca pobierania?

Pozdrawiam Bartek.

Opublikowano

zauwazylem ze u mnie (mam htc desire hd) pokazuje tylko nazwy kontaktów z karty sim

Opublikowano
zauwazylem ze u mnie (mam htc desire hd) pokazuje tylko nazwy kontaktów z karty sim

bo masz jeszcze taką funkcję w telefonie jak odczyt kontaktów tylko z sim, tylko z tel albo możesz zaznaczyć i jedno i drugie i wtedy łyknie wszystkie. minus jest taki że niektóre kontakty Ci się będą w tel dublować ale przynajmniej wyświetli Ci wszystkie, jak nie zabangla to zapraszam do

mnie,

rozgryzłem temat dosyć szczegółowo i z HTC nie ma najmniejszych problemów , najgorsze są Szajsungi :P

Opublikowano

bo masz jeszcze taką funkcję w telefonie jak odczyt kontaktów tylko z sim, tylko z tel albo możesz zaznaczyć i jedno i drugie i wtedy łyknie wszystkie. minus jest taki że niektóre kontakty Ci się będą w tel dublować ale przynajmniej wyświetli Ci wszystkie, jak nie zabangla to zapraszam do

mnie,

rozgryzłem temat dosyć szczegółowo i z HTC nie ma najmniejszych problemów , najgorsze są Szajsungi :P

wiem wiem wiem

mam obydwa i obydwa mi sie wyswietlają w oknie wybierania numeru:decayed: i jak klikne z sim widac jak z pamieci tel to nie :decayed:

a weź sobie synchronizacje z google to bedziesz miał 3 :decayed: i jak nie polaczysz kont z FB to 4 :decayed:

takze nie tak bez problemu :decayed: zauwazcie ze inny jest zapis po sim (po sim jest uniwersalny) a po telefonie, biorac na przyklad takiego sony ericssona, kopiujac gdziekolwiek wyskakują krzaki

Opublikowano

a z jakimi nowymi telefonami śmiga to bez problemu ?

Ja sprawdzałem na:

Samsung Galaxy Nexus - wyświetla kontakty nie pobiera kontaktów z książki

Samsung Galaxy Ace - nic nie wyświetla nic nie pobiera

Samsung Galaxy Ace 2 - wyświetla kontakty nie pobiera kontaktów z książki

Samsung Galaxy Advance - wyświetla kontakty nie pobiera kontaktów z książki

chciałem wymienić telefon i tak się zastanawiam między htc one X a Samsungiem S 3

w którymś z wcześniejszych postów ktoś pisał że z s3 działa wszystko bez problemu i ściąga cała listę kontaktów, może ktoś to potwierdzić

Opublikowano
a z jakimi nowymi telefonami śmiga to bez problemu ?

Ja sprawdzałem na:

Samsung Galaxy Nexus - wyświetla kontakty nie pobiera kontaktów z książki

Samsung Galaxy Ace - nic nie wyświetla nic nie pobiera

Samsung Galaxy Ace 2 - wyświetla kontakty nie pobiera kontaktów z książki

Samsung Galaxy Advance - wyświetla kontakty nie pobiera kontaktów z książki

chciałem wymienić telefon i tak się zastanawiam między htc one X a Samsungiem S 3

w którymś z wcześniejszych postów ktoś pisał że z s3 działa wszystko bez problemu i ściąga cała listę kontaktów, może ktoś to potwierdzić

zależy od wersji blutka do s3 musiałbyś już chyba walnąć najnowszego Q albo w ogóle AA