Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nieoryginalne radio nie chce działać :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wymiana radia w swojej B6

Kupilem na allegro potrzebne przejsciowki do podlaczenia nieoryginalnego radia.

Jednak ich zastosowanie wogole nie daje efetku.

Radio wogole sie nie chce wlaczyc.

Pominalem nawet zakupione przejsciowki i radio było podpiete na przejsciowke ktore dostałem z radiem (radio Pioneer DEH-2220UB)

Niestety tez nie zadziałało

Znalazlem w domu jeszcze inne radio samochodowe i tez sie nie włacza.

Sprawdzalem czy jest napięcie na przejsciowkach i jest rowne 12V

Nie wiem w czym jest problem, radia sa sprawne napewno bo w drugim aucie dzialaja bez problemu

Co moze byc tego przyczyną ze w Audi nie chcą one sie załączyć?

Opublikowano

bo musisz dołożyć 2 plus na przejściówke na żółty z reguły kabelek , zobacz czy czerwone sie pokrywają:naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy cos jest nie tak z wtyczką oryginalną od Audi

kostkaaudia4.jpg

Ten cienszy kabelek o dwoch odcieniach zielonego nie pokrywa sie wogole z zadną przejsciowka jaka posiadam.

Nie ma bolca akurat w tym miejscu gdzie przychodzi łączenie oryginalnej wtyczki z gniazdkiem z przejsciowki

Opublikowano

Na zolty i czerwony kabel od strony radia musisz podac 12v wtedy powinno byc ok. Daj jeszcze foto kostki od radia ktore masz

Opublikowano
  • Autor

Jutro bede dalej sie z tym bawił

Kostka od radia wyglada tak

radiokostka.jpg

Opublikowano

Masz instalację do radia sterowanego po szynie CAN.

Połącz przewody czerwony i żółty w wiązce radia i powinno ruszyć.

Co prawda nie będziesz miał wyłączania radia po stacyjce ale to najprostszy sposób.

Opublikowano

Podlacz tak jak kolega mowi powinno wszystko ruszyc:wink: Ewentualnie podlacz jeden plus staly drugi po stacyjce jak Ci zalezy zeby dzialalo razem z kluczykiem

Opublikowano

W b6 w jego instalacji nie ma tak prosto ze stacyjką. Ta informacja oraz informacja o zapalonych światłach idą po szynie CAN.

Można to obejść stosując odpowiedni adapter albo trzeba się dokopać do stacyjki i wyprowadzić plus po stacyjce.

Opublikowano

O wyprowadzenie plusa recznie wlasnie mi chodzilo:thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Jutro rano zobacze co zdzialam, najbardziej mi chodzi o to aby radyjko zadziałało.

Fajna sprawa jest jak radyjko sie zapala i gasnie po stacyjce - tutaj od strony radia chodzi o podlaczenie czerwonego przewodu plusem ze stacyjki?

Opublikowano

Tak czerwony to stacyjka.

W oryginalnej wiązce pioneera zawsze były konektory umożliwiające zmiany w instalacji zasilania radia.

Opublikowano
  • Autor

Radio działa, trzeba było polaczyc te 2 przewody (czerwony z żółtym), dziekuje za pomoc :)

Z plusem od stacyjki narazie sobie daruje prace, chyba ze to jest latwe do zlokalizowania i wyprowadzenia.

Dzisiaj i tak bede rozbierał caly tunel środkowy az do deski rozdzielczej wiec moze da sie to wykorzystac i zrobic przy okazji

Opublikowano

Plus po stacyjce pociągniesz z cienkiego, czerwonego kabelka idącego w wiązce pod kolumną kierowniczą. Musisz ściągnąć półkę pod nogami kierowcy i najlepiej dolna obudowe kolumny choc niektórzy nie ściągali. Tam znajdziesz ten kabelek. Ja tak robiłem u siebie.

Opublikowano
  • Autor

Narazie z plusem od stacyjki sobie daruje robote

Co mnie niepokoi po zmianie radia to, ze po wyłączeniu go z tylnych glosnikow wydobywa sie takie dość głosne puknięcie. Czy to moze miec zwiazek z tym adapterem ktory sie stosuje aby dzialaly tylne glosniki przy wymianie radia??

Jeszcze jest kwestia samego odbioru stacji radiowych, nic mi nie łapie - czy to z separatorem (ktory dostalem z reszta kabelkow) czy bez.

z tego separatora jest taki cienki niebieski kabel z napisem - "power antene" gdzie go dokladnie podłaczyc?

Opublikowano

Niebieski kabelek jest do sterowania elektryczną anteną.

Opublikowano
  • Autor

Wiec co moze byc przyczyna ze nie łapie wcale stacji radiowych?

Opublikowano

łacz właśnie ten niebieski do separatora i wsio bedzie banglało:wink: