Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Niedogrzany silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od samego początku jak kupiłem audi nie dogrzewa mi silnika po 10km mam temperaturę na zegarach około 75C. Żeby auto się zagrzało do 90C muszę jechać jakieś 20-30km. Termostat wymieniony i wygląda na to że działa bo wąż od termostatu robi się gorąca dopiero jak na zegarach mam 90C. Wskazania czujnika temperatury pokrywają się z tymi na vagu. Dzisiaj sprawdziłem już nawet świece podgrzewające płyn chłodniczy i wszystkie 3 grzeją. Nie zgadza mi się tylko jedna rzecz gdy wejdę w kody w climatronicu to na 49 pokazuje cały czas 0 a na 51 po 10km mam 75. Według vaga na silniku brak błędów. Co może być przyczyną niedogrzewania silnika bo ja już nie mam pomysłów.

Opublikowano

Słuchaj jest zima i fizyka daje znać o sobie.

Zrób tak daj temp na klimatroniku 19 stopni plus mały nawiew i mniej więcej staraj się trzymać wartości 2 ,2 tyś obrotów po około 1 minucie jazdy jak nie nagrzeje Ci 90 to trzeba szukać problemu.

Termostat jakiej firmy kupiłeś????

Opublikowano

Dzisiaj starałem się tak jechać po 10km miałem 85C więc chyba problem się rozwiązał. A i jeszcze jedna sprawa czy w zbiorniczku wyrównawczym płyn powinien być gorący czy zimny bo u mnie jest zimny i rozmawiałem ze znajomym i powiedział mi że one tak mają.

Opublikowano

Witam.I tak ma być