Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BAGAŻNIK AVANT - Problem z otwieraniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak, tematy podobne są, ale żaden o takim problemie. W punktach przedstawię co działa i jak, a co nie.

Działa:

1) Drzwi z kluczyka się otwierają/zamykają.

2) Drzwi z pilota się otwierają/zamykają.

3) Bagażnik z klucza się otwiera.

4) Rygiel wlewu pracuje normalnie.

Nie działa:

1) Klapa z żadnego z przycisków przy rejestracji.

2) Klapa z pilota.

Co się dzieje:

1) Po jakimkolwiek otwieraniu/zamykaniu drzwi widać, że zamki działają i słychać jak pracuje pompka.

2) Grzybki w drzwiach z przodu się podnoszą i opuszczają bez problemu, z tyłu wygląda to strasznie leniwie.

3) Nawet jak już w drzwiach zamki się zamkną/otworzą to ciągle słychać jak pracuje pompka tak jakby próbowała dopompować klapę, ale jej się nie udaje.

Co to może być i jak to naprawić? Do klapy idzie osobny przewód czy one są łączone wszystkie razem?

---------- Post dopisany 15-02-2013 at 01:26 ---------- Poprzedni post napisany 13-02-2013 at 22:41 ----------

up

Opublikowano

Chyba masz to co ja niestety :kwasny: ja odłączyłem po prostu wtyczkę od tych przycisków nad rejestracja żeby w razie czego mi sie same nie otwierały bo one u mnie tez coś zaczęły szaleć. Pompka dłużej pracuje niż powinna i tak jak u Ciebie leniwie wchodzą rygielki w drzwiach. ja obstawiam przetarty przewód w tych gumach między klapą a dachem ale nie sprawdziłem tego jeszcze. Przyjdzie wiosna to sie obada :decayed: bo teraz to w ręce zimno tak grzebać nie mając garażu :facepalm:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Masakra jest, zaledwie 1*C, ale straszna wilgoć i się wytrzymać nie daje.

Muszę sprawę przebadać dokładniej bo nie mam przewodu pneumatycznego do klapy. Tam jest siłowniczek elektryczny.

Nie działa też wycieraczka.

Wszystko wygląda tak:

8968169622_44132ece69_o.jpg

---------- Post dopisany 09-08-2013 at 13:50 ---------- Poprzedni post napisany 15-02-2013 at 12:30 ----------

Trochę zaniedbałem temat a problem już dawno naprawiony.

Silnik wycieraczki sprawny, ale przyrdzewniał bolec wycieraczki tak, że nijak wyjąć. Nowy silniczek pomógł.

Co do otwierania klapy to już działa. Okazało się, że magia leży w kodowaniu pompki. Oczywiście w niej wszystko było dobrze zakodowane, ale było trzeba kody wyzerować i zakodować od nowa. Wszystko ruszyło.

Opublikowano

Napisz mi na PW jak to kodowałeś :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie działa mi też otwieranie z pilota ani z przycisku na klapie a to bardzo przydatna opcja :)

Daj znać jak udało Ci się to rozwiązać!

Opublikowano
  • Autor
Nie działa mi też otwieranie z pilota ani z przycisku na klapie a to bardzo przydatna opcja :)

Daj znać jak udało Ci się to rozwiązać!

Trochę zaniedbałem temat a problem już dawno naprawiony.

Silnik wycieraczki sprawny, ale przyrdzewniał bolec wycieraczki tak, że nijak wyjąć. Nowy silniczek pomógł.

Co do otwierania klapy to już działa. Okazało się, że magia leży w kodowaniu pompki. Oczywiście w niej wszystko było dobrze zakodowane, ale było trzeba kody wyzerować i zakodować od nowa. Wszystko ruszyło.

Jak nie wiadomo o co chodzi to nie będzie wiadomo o co chodzi i dlaczego zaczęło działać.

Ogólnie to zauważyłem, że np. w LUPO jak odłączy się masę od wycieraczki tylnej to po włączeniu zapłonu zaczynają machać przednie pomimo ich wyłączenia i coś tam jeszcze migać. Może w Audi jak naprawiłem silniczek to i zaczęła działać klapa.

Oczywiście kable sprawdzałem. Same przyciski czy nie są zaśniedziałe też sprawdzałem, ale tam czysto i sucho.

Jeśli to nie to, to tak jak pisałem wcześniej. Trzeba było wyzerować kodowanie pompki centralnego zamka kodując same 00000, odłączyć od prądu, podłączyć i sprawdzić co i jak działa bo nie powinno nic.

Następnie kodujemy od nowa to co chcemy mieć (zgodnie z opisem odpowiedniego wątku).

Wszystko zaczyna działać jak należy:

- otwieranie klapy z przycisków

- otwieranie klapy z pilota.

Tylko tak jak pisałem tutaj czy w innym wątku. Klapa z pilota otwiera się po dłuższym przytrzymaniu przycisku na pilocie, dłuższym niż w przypadku otwierania/zamykania drzwi (gdzieś tak 3sek.).