cabanmat Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam Jestem po wymianie sprężyn przednich i mocowań górnych amortyzatorów przednich. Oryginalne sprężyny miały 32cm długości a nowe KYB mają 35cm. Mierzyliśmy z mechanikiem auto przed i po i przód auta podniósł się o jakieś 1,5cm. Mam tu zdjęcie sprzed wymiany i auto nie jest lekko pochylone na stronę kierowcy ? Po dolnej osłonie widać że auto trze osłoną po stronie kierowcy. Założyłem dokładnie takie : Kayaba KYB Rg1646 Sprezyna Zawieszenia Przod - Audi A3 - 1,8/1,8T/1,9 Tdi F - Ceneo.pl Zabrałem stare ori sprężyny bo mechanik mówił że jakby coś było nie tak to założy się stare. Zapytam się trochę dziecinnie, za co odpowiadają sprężyny ? Czy po założeniu innych sprężyn mam fałszywe odczucie że auto, jak usiądę bardziej się przechyla ?
polny Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Tylne prawe koło chyba stoi na jakimś wzniesieniu mi się wydaje. Jakbyś zrobił takie samo zdjęcie na betonie to miałbyś pewność.
Rekomendowane odpowiedzi