Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zaznaczam jestem tu nowa i prosze o zrozumienie!!

szukam i nie potrafie znalesc odpowiedzi na pytanie.. Do rzeczy..Posiadam Audi A4 1.9 TDI 2004 r. od 2 dni swieci mi kontrolka check engine. Z autem nic sie nie dzieje nie traci na mocy praca silnika jak zwykle.. jednak niepokoi mnie spalanie! otóż spala mi 7-12 a nawet 30l/100km przy jezdzie w miescie jak i w obszarze niezabudowanym... Jutro wybieram sie na warsztat jednak chcialam sie Was poradzic? Co sie dzieje?

Opublikowano

No teraz faktycznie zaczynam się zastanawiać nad N18... :decayed: zobaczymy. Jutro ma mi przyjść N75, więc najwyżej zrobię jak ty i go dam w miejsce N18. Przy okazji wymieniam też wszystkie przewody podciśnienia, bo faktycznie w tym oplocie to nie widać w jakim są stanie.

Jak u Ciebie wygląda EGR? Bo u mnie jest oczywiście uwalony olejem...

No zobacz :) ja tez kupilem N75 i teraz mam dwa wstawilem go za n18 i jest git nie wiem jak wygladal EGR bo jak czyscili mi turbo to ziomek przy okazji tez go wyczysci ale mowil ze cos brudny byl na kompie wygladal dobrze

---------- Post dopisany at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany at 19:48 ----------

Witam wszystkich zaznaczam jestem tu nowa i prosze o zrozumienie!!

szukam i nie potrafie znalesc odpowiedzi na pytanie.. Do rzeczy..Posiadam Audi A4 1.9 TDI 2004 r. od 2 dni swieci mi kontrolka check engine. Z autem nic sie nie dzieje nie traci na mocy praca silnika jak zwykle.. jednak niepokoi mnie spalanie! otóż spala mi 7-12 a nawet 30l/100km przy jezdzie w miescie jak i w obszarze niezabudowanym... Jutro wybieram sie na warsztat jednak chcialam sie Was poradzic? Co sie dzieje?

Trzeba by logi zrobic :P zobaczyc jakie błędy pokazuje komputer inaczej to strzelanie w ciemno :)

---------- Post dopisany at 19:55 ---------- Poprzedni post napisany at 19:50 ----------

Kopci mocno ?

---------- Post dopisany at 19:57 ---------- Poprzedni post napisany at 19:55 ----------

U mnie egr jest troszkę uwalony olejem.

Również zaczynam od wymiany przewodów.

Po za tym z tyłu silnika coś jakby mi syczało nie wiem czy to coś przy pompie vacum.

Jak dociskam tam taki łącznik to przestaje.

No to znalazles nieszczelnosc :) usun :) i zobacz czy sie poprawi

Opublikowano

Virus1984

Nie kopci, jedynie skacze spalanie, np z 5L na 19L :/ jutro jade na kompa

Dzieki za odp :wink:

Opublikowano
Virus1984

:) daj znac jak poszlo

Opublikowano

witam mam ten sam problem i nie wiem co jest zgrane moze ty usunełes swojom usterke i wiesz co moze byc uszkodzone

Opublikowano
  • Autor
witam mam ten sam problem i nie wiem co jest zgrane moze ty usunełes swojom usterke i wiesz co moze byc uszkodzone

1. Po pierwsze zrób logi: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/tdi-diagnostyka-aktualizacja-20-viii-2012-a-12031/

2. Po zrobieniu logów popatrz jak pracuje sztanga przy turbinie (robisz to będąc w grupie 011 BS).

3. Przy okazji sprawdź w jakim stanie są wężyki podciśnienia: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-b6-tdi-schemat-polaczen-wezy-podcisnienia-silnikow-avb-awx-avf-48348/

Opublikowano
Virus1984

:) daj znac jak poszlo

Okazalo sie ze to czujnik temp paliwa wiec tylko wymienic nieduzy koszt :) a co do spalania to norma tym sie nie mam sugerowac.

wymienie czujnik i zobaczymy czy cos sie zmieni z spalaniem.

Opublikowano

a co do spalania tym sie nie mam sugerowac.

A kto diagnozowała silnik..?

PS. Ma kolezanka załozony dwa razy ten sam temat. Tu i jeszcze link

http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/kontrolka-check-engine-wysokie-spalanie-263294/.

Standardowo tego sie nie robi.

Nie mowiac o tym ze mozna sie pogubic.

PS. A jak auto zapala rano?

Pozdrawiam

Opublikowano

a co do spalania tym sie nie mam sugerowac.

A kto diagnozowała silnik..?

PS. Ma kolezanka załozony dwa razy ten sam temat. Tu i jeszcze link

http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/kontrolka-check-engine-wysokie-spalanie-263294/.

Standardowo tego sie nie robi.

Nie mowiac o tym ze mozna sie pogubic.

PS. A jak auto zapala rano?

Pozdrawiam

a zyczysz sobie dokladne dane warsztatu?

Kolego jak zauwazyles jestem od kilku dni na forum co zaznaczylam na poczatku. Jak do tej pory koledzy pomagali.. NIE krytykowali.

a co do auta rano zapala bez problemu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Słoneczko, zle mnie odebrałas. Absolutnie Ciebie nie krytykuje.

Piszac to co napisalem chcialem zwrocic Tobie uwage na to ze robiac w ten sposób ( dwa te same tematy).

Za ktoryms razem mozesz nie odnalezc swojego tematu bo za pomoca moderatora powedruje on do kosza..

Poza tym tak jak pisalem mozesz sie pogubic.

I z tej racji ze jestes nowa to napisalem, abys wiedziała na przyszłosc.

Poza tym jesli to nie tajemniaca, to tak chcialbym wiedziec jaki to warsztat.

Czy był podłaczony komputer do auta? I zrobiony test VAG?

Panowie mechanicy opowiadaja czasami bardzo rozne rzeczy, ktore nie przynosza poprawy. A czlowiek traci tylko pieniadze.

Rozumiem ze nie kontaktowałas sie z kolega Sztomel?

PS. Na tym drugim watku koledzy czekaja na odpowiedz, co z autem.

PS. W bardzo duzo przypadkach, auto z uszkodzonym czujnikiem temp. paliwa zle rano zapala.

Opublikowano
  • Autor

Piszac to co napisalem chcialem zwrocic Tobie uwage na to ze robiac w ten sposób ( dwa te same tematy).

Za ktoryms razem mozesz nie odnalezc swojego tematu bo za pomoca moderatora powedruje on do kosza..

PS. W bardzo duzo przypadkach, auto z uszkodzonym czujnikiem temp. paliwa zle rano zapala.

Jak najbardziej się zgadzam z Krzysztofem. Nie rozumiem właściwie po co tworzyłaś osobny topic + post w tym temacie skoro nawet nie jest trochę powiązany. Teraz osoby, które będą szukać rozwiązania przy braku mocy trafią na problem z wysokim spalaniem...

Opublikowano

Skontaktowalam sie z Tomkiem ale troszke za pozno. Bylam u Radziejowie "Wojtas" Wojciech Grzeszczuk ( rodzina)

a co do postów.. zeby dodac moj pierwszy temat musialam miec swoj pierwszy komentarz:wink: Jezeli kogos zmylilam z gory przepraszam.

Opublikowano

Jak najbardziej się zgadzam z Krzysztofem. Nie rozumiem właściwie po co tworzyłaś osobny topic + post w tym temacie skoro nawet nie jest trochę powiązany. Teraz osoby, które będą szukać rozwiązania przy braku mocy trafią na problem z wysokim spalaniem...

No dokładnie o to mi chodziło. A ze jest nowa to chciałem kolezance jakos w tym pomoc. :hi:

Moniko, nie ma sprawy. Najwazniejsze zeby diagnoza była dobra i autko nie paliło (jak sama napisałas) 19L

Oraz zapamietaj (to jest rada, a nie krytyka) ze tu na tym forum ( i nie tylko tym) podstawą naprawy samochodu jest diagnostyka VAG.

Czyli słowami laika podłaczenie komputera z odpowiednim programem do auta. I zrobienie testu czyli tzw. LOGI.

Jezeli pojedziesz gdzies do warsztatu i panowie fachowcy nie beda wiedzieli o co chodzi... to szybko uciekaj.

Pozdrawiam :smiley:

Koniec OT

Opublikowano

No dokładnie o to mi chodziło. A ze jest nowa to chciałem kolezance jakos w tym pomoc. :hi:

dziekuje Ci:wstydliwy:

Opublikowano

Kolego pisze sie `swoją`:) zrob logi albo troche opisz swoj problem i bedziemy rozmawiac :)

Opublikowano

Moniko, nie ma sprawy. Najwazniejsze zeby diagnoza była dobra i autko nie paliło (jak sama napisałas) 19L

Oraz zapamietaj (to jest rada, a nie krytyka) ze tu na tym forum ( i nie tylko tym) podstawą naprawy samochodu jest diagnostyka VAG.

Czyli słowami laika podłaczenie komputera z odpowiednim programem do auta. I zrobienie testu czyli tzw. LOGI.

Jezeli pojedziesz gdzies do warsztatu i panowie fachowcy nie beda wiedzieli o co chodzi... to szybko uciekaj.

Pozdrawiam :smiley:

Koniec OT

Dzieki kolego :wink: zapamietam

Czesto spotykam sie z przeswiadczeniem " mloda dziewczyna nie zna sie czyli mozna wyssac kase :/"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Generalnie jest już ok. Co ciekawe przewody podciśnienie niby były ok, ale wymieniłem je wszystkie i problem z niedoładowaniem zniknął, więc pewnie były rozluzowane na samych końcach. Natomiast problem z przeładowaniem zniknął dopiero po wymianie N75.

Jeśli chodzi o przewody to łącznie poszło 3m (3mm) i 1m (5mm).

---------- Post dopisany 12-03-2013 at 10:26 ---------- Poprzedni post napisany 08-03-2013 at 17:53 ----------

A jednak nie N75, bo dzisiaj miałem notlauf... Ciągle jest przeładowanie.

Opublikowano

Witam

Panowie i Pani może pomożecie mi w zdiagnozowaniu.

Pacjent A4 2006 AVant 2,0 tdi 140km.

Otóż na biegu 1 i 2 auto prawie w ogóle nie przyspiesza, strasznie muli. Na biegu 3 autko rwie do przodu aż miło, tak samo na pozostałych. Czy to jest normalne żeby tak muliło na pierwszych 2-ch biegach?? Auto wtedy sprawia wrażenie strasznie ciężkiego, jakby czołgiem było.

Np. gdybam chciał startować z pod świateł to podejrzewam że Polonez by mnie wyprzedził,aż do 3 biegu.

Co może być przyczyną?? A może ten typ tak ma??

Opublikowano
  • Autor
Witam

Panowie i Pani może pomożecie mi w zdiagnozowaniu.

Naprawdę tak ciężko przeczytać cały temat? Masz wszystko napisane...

---------- Post dopisany at 15:50 ---------- Poprzedni post napisany at 15:29 ----------

Najnowsze logi po wymianie przewodów, N75, N18 (turbo było czyszczone wcześniej). Ciągle przeładowanie... Ktoś pomoże?

BS:

Log (1 - 000)

Log (2 - 003)

Log (0 - 011)

Dynamiczne:

Log (0 - 003,008,011)

Opublikowano

Kto czyścił turbo ?