Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Graty pasujące z B7 do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o poradę.Mam możliwość przełożenia gratów z B7 rok 2007 silnik [PBG] 2.0 tsi 200KM quattro ściągnięty z USA rozbity tył bez prawa do rejestracji. Przekładać będę do B6 [AKE] 2.5 tdi V6 180KM quattro. Znalazłem trochę info o wnętrzu,wycieraczkach itp.

Chodzi mi o części P&P które mógłbym bez problemu zamontować w celu "odswiezenia" auta.

Moze ktoś przerabiał temat i wie które na 100% pasują tak jak np. wycieraczki,fotele,tunel itp.

Za wszystkie sugestie z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Opublikowano

srodek B7 pasuje cały bo jest identyczny

Opublikowano
  • Autor
srodek B7 pasuje cały bo jest identyczny

Dzięki

Może wiesz co poduchami(kurtyny,fotele) moge przełożyć czy zostawić stare.

Z kierownica trochę poczytalem i chyba nie będę ryzykować.

Pozdrawiam

Opublikowano

z tego co się orientuje to deska z b7 nie podejdzie do b6 choć tak samo wygląda "z wierzchu", gdzieś o tym już była mowa na forum, tylko nie mogę tego w tej chwili odnaleźć - różni się chyba jakimś mocowaniem.

Opublikowano
z tego co się orientuje to deska z b7 nie podejdzie do b6 choć tak samo wygląda "z wierzchu", gdzieś o tym już była mowa na forum, tylko nie mogę tego w tej chwili odnaleźć - różni się chyba jakimś mocowaniem.

Tak też o tym czytałem, chodziło chyba o mocowanie poduszki powietrznej pasażera.

Tutaj czytałem:

http://a4-klub.pl/wnetrze-99/all-b6-wymiana-deski-rozdzielczej-konsoli-b6-b7-97760/

Opublikowano
ale sama poducha moze podejdzie :eusathink:

Może się mylę, ale z poduchą pasażera jest tak samo jak z poduchą kierowcy, ma chyba dwa naboje.

A w B6 poduchy mają jeden nabój. :wink:

Opublikowano

tunel z b7 usa jest taki sam,ale musisz tez wymienic reczny,bo b6 a b7 jest roznica,kupilem tunel z b7 usa z miejscem na dwa kubki i ciezko bylo zaciagnac reczny,bo obcieral o tunel,jest inaczej wyprofilowany,:wink:

nowe_003.jpg

Opublikowano
  • Autor

Trochę informacji z przekladania.

-Tunel (Kopek ma racje) dużo kombinowania.

-Osłona pod kierownicą ma inne mocowania i dolnej prawej śruby nie ma gdzie przykrecic.

-Deski nie ruszalem bo rzeczywiście inaczej są poduszki.

-wlew paliwa do przerobienia bo jest otwierany z drzwi kierowcy.

-schowek tez ma inne mocowania ale do zrobienia.

-kierownica,lusterko,włącznik, wiadomo problem

-banalne rzeczy to: szyby,boczki,fotele,podsufitka,szyber(cały bo problem z przełożeniem przesłony),lusterka zewnętrzne (po zmianie modułów działa składanie)

Resztę jak sobie przypomnę to dopiszę.

Pozdr

Opublikowano

dziwne.....mam schowek i tunel z B7 - pasowały bez problemu do B6 2003r, nic nie przerabiałem

Opublikowano
  • Autor
dziwne.....mam schowek i tunel z B7 - pasowały bez problemu do B6 2003r, nic nie przerabiałem

Może amerykańska wersja ma inaczej śruby rozłożone. Mi pasują 3 z 6 które wkrecilem w ori miejsca.Pod kierownicą np. Nie ma schowka(mały z prawej strony)

Opublikowano

tak w amerykanskich tunele z b7 byly inne niz w europie,widac na zdjeciach lekko sie roznia miejsca tam gdzie jest reczny;

dscf0021yj4.jpg

IMG_0030.jpg