Maestro_86 Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam, Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość Dziś zaświeciła mi sie kontrolka ESP. Zapala się przy odpalaniu po czym normalnie gaśnie i zapala się z powrotem po jakich 5-6 sekundach. VCDS pokazał błąd: 1 Fault Found: 01542 - Yaw Rate Sensor (G202) 37-00 -- Faulty Doczytałem na forum że to błąd czujnika skrętu. Bardzo proszę o informację gdzie on się znajduje (gdzieś wyszperałem że w passatach pod siedzeniem kierowcy, czy w A4 B6 tak samo?), czy trzeba go wymienić czy może jakoś magicznie naprawić?? Dzięki i pozdrawiam
kamil031 Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 W konsoli pod radiem są w jednej puszce dwa czujniki, G200 i G202
Maestro_86 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Opublikowano 16 Lutego 2013 Dzięki. Trzeba cały tunel wyciągać czy wystarczy radio i klimatronic? Bo wymianie na inny trzeba kodować? czy tylko montaż?
kamil031 Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 będziesz musiał wyciągnąć panel klimatronik i tunel też będziesz musiał odkręcić i odciągnąć chociaż trochę bo ciężkie dojście jest chyba ze masz zwinne ręce znajduje się on pod klimatronikiem po wymianie na inny kasujesz błędy i będzie działać ale staraj się dobrać o takich samych numerach jakie ty masz
Rekomendowane odpowiedzi