pablo78 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Witam. Pewnie podpięcie Vagiem mi tu pomoże, ale chcę zapytać czy mieliście taką sytuację że szyberdach sam się uchyla (góra-dół) podczas jazdy lub na postoju. Sytuacja powtarza się co kilka dni. Pozdro
adamq Opublikowano 3 Grudnia 2006 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ja mam w swojej niuni szyber i nic takiego się nie dzieje. Może jakieś zwarcie lub przebicie masz?
mrumi Opublikowano 3 Grudnia 2006 Opublikowano 3 Grudnia 2006 hmm pewnosci nie mam, ale VAG to chyba tu niewiele da, u mnie VAG nie komunikuje sie ani ze sterownikiem szyberdachu ani z modulem komfortu...(z reszta sterownikow bezproblemowo) podobno taki urok pierwszych rocznikow...
Gość Kubowy Opublikowano 15 Grudnia 2006 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Miałem taki przypadek podczas jazdy Aż zdembiałem Równolegle z tym (w tym samym dniu) zauważyłem że przy opuszczaniu szyby kierowcy coś chrabota. Zajrzałem pod tapicerkę i okazało się że szyba zachaczyła o wiązkę i jakimś cudem naderwała wtyczkę od zamka. Jak to poprawiłem to szyber przestał głupieć. Nie wiem co ma wspólnego wiązka od centralnego z szyberdachem (no może oprócz funkcji domykania szyb i szeber dachu przy zamykaniu samochodu) ale pomogło i nie powtórzyło się już nigdy.
tomaszu Opublikowano 16 Grudnia 2006 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Podobno szyberdachy w A4 działają góra 5 lat, pozniej trzeba naprawiac. U mnie teraz wcale nie dziala, zabiore sie do naprawy na wiosne. Jesli chodzi o samoczynne otwieranie sie to moze byc cos przy przełączniku... Moze przy wstrzasach sie jakies zwarcie robic.
adamq Opublikowano 16 Grudnia 2006 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Moja niunia jest z 1997r. i to już będzie..... niech zliczę...... 9 latek :razz:
Gość MorgothDBMA Opublikowano 18 Grudnia 2006 Opublikowano 18 Grudnia 2006 w moim helmucie A.D. 1995, szyberdach (elektryczny) działa po dziś dzień... 11 lat
Rekomendowane odpowiedzi