Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Jakie głośniki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym włożyc do auta kilka glośników (obecnie 4 są w przednich drzwiach) , myślę o 2 głośnikach w drzwi tylne i 2 soprany , oraz głośnik subwoofer pod 'balkon' , no i wzmacniacz gdzieś do bagażnika bo concert raczej tego nie pociągnie. I teraz kilka pytań:

1.czy wymienic te głośniki z przodu też czy mogą zostac oryginalne ?

2. Jaki wymiar maja głośniki i soprany?

3.Czy w tylnych drzwiach są już fabrycznie pociągnięte przewody do głośników?

4.Czy muszę ściągac całą obudowę drzwi żeby wymienic glośnik?

5. I czy dla lepszej jakości wymienic także radio ?

6.Dobrze będą współgrac głośniki z subwooferem ? konieczny subwoofer

7.Jakie Głośniki,Subwoofer, wzmacniacz proponujecie? (myśle o Boschmannie)

to tyle chodzi mi o czyste brzmienie , nie musi grac tak głośno żeby sie bagaznik otwierał :>

Pzdr. i Czekam na Odpowiedź

Opublikowano

1.Wymień je najlepiej na 16

2. 13cm a soprany to nie wiem

3. Jak masz z tyłu głośniki to są fabrycznie kable pociągnięte

4.w B5 trzeba ściągnąć cały panele w B6 chyba tez

5.Tak najlepiej na jakaś Alpine, Pioneera , Clariona

6. Jak będziesz miał wszystko dobrze porobione dobry wzmacniacz to tak , zależy od ciebie czy potrzebujesz duzo basu czy nie jak nie to głośniki wystarcza

7. poszukaj na forum dużo juz tego było , a co do Boschmanna to nie polecam

Opublikowano

1.Wymień je najlepiej na 16

2. 13cm a soprany to nie wiem

4.w B5 trzeba ściągnąć cały panele w B6 chyba tez

Kolego w B6 z przodu i z tyłu są głośniki 16,5cm.I żeby się do nich dostać trzeba ściągać cały boczek jak w B5

Opublikowano

o to fajnie myślałem ze tez 13 są jak w b5

Opublikowano

jeśli chcesz mieć czyste brzmienie to nie kupuj tego

Opublikowano

tez nie , kup sprzęt np. Powerbassa (sam mam takie głośniki dają rady ) , ,Tec , itp. najlepiej jak byś pojechał do jakiegoś zakładu car audio i tam ci doradza w żarach jakiś jest ? , A i najważniejsze ile chcesz przeznaczyć na głośniki?

Opublikowano

a jaki ma rozmiar woofer w tylnej półce?

Opublikowano
  • Autor

audiii a4 w żarach niema tego typu zakładków , najbliżej chyba w zielonej gorze. Niechce professionalnych glosnikow za kilka tysiecy , dobra jakosc w przystepnej cenie :) bez szalenstw.

klakiersss woofer ma 20cm

Opublikowano

To ja ci polecam PowerBassy bo mam takie i dość ładnie grają i dałem za nie 250 zł zwrotnicami i sopranami , albo cos podobnego tylko nie kupuj żadnych głośników JBL , BLAUPUNKT, Sony itp.

Opublikowano

witam. tez mam powerbassy i graj spoko...ladny basik a na allegro noweczki sa po 220zl ...

MAM PYTANIE.

Czym wygluszyc drzwi?? i co zrobic przy okazji zeby kurz tam sie nie osiadal??

Opublikowano

to są 130mm a ty potrzebujesz 165mm , Kup jak chcesz te http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1094 ja takie właśnie mam

Opublikowano
  • Autor
zestaw zawiera:

głośniki wysokotonowe (tweetery) - 2sz.

głośniki niskotonowe (woofery) - 2szt.

zwrotnice - 2 szt.

akcesoria do montażu tweeterów, maskownice,

przewody, wkręty, 2 naklejki PB

coś nie jarzę , głośniki niskotonowe woofery :blink: , po co mi w drzwiach woofery jak bede miał pod balkonem z tyłu ? chyba że coś nie rozumiem w tym temacie :) teraz z przodu w drzwiach mam oryginalne audi pewnie bose i on nie są raczej woofery tylko zwykłe głośniki ?! chodzi o to żebym nie słyszał samego basu tylko normalnie melodie , słowa itp. raczej soprany nie przekrzyczą wooferow :)

Opublikowano

gadalem z kumplem...ma u siebie wlasnie 165 firmy polkaudio i nawet chce chyba je sprzedac dopytam o cene ...z tego co wiem uzywal ich 4tyg i pozniej wrzucil do audiki jakies konret audio(kupil w stanach) jutro bede wiedzial cene...pzdr

Opublikowano

Koledzy a wy do tych głośników PowerBass montowaliście jakiś wzmacniacz? bo ja właśnie jestem zainteresowany kupnem ale ES-5C chyba są lepsze od S-5C nie wiem.No i nie wiem czy do nich trzeba jakiś wzmacniacz mam sony 4x50, a tak ogólnie to waham się nad

HERTZ ESK 130 , DSK 130

Tec XP/5K

PowerBass ES-5C

ale myślę że wybiore PowerBass ES-5C każdy chwali tylko że 13-tki

Pozdrawiam

Opublikowano

ja nie mam wzmacniacza i gra w miarę dobrze wiadomo ze z wzmakiem to by grało jeszcze lepiej .Do tych 13 zbytnio nie musisz ale jak dasz to będzie grało lepiej :)

Opublikowano

A powiedz mi gdzie zamontowałeś zwrotnice w drzwiach,bo tam jest jakaś regulacja tweetera -3dB/0dB/+3dB na jaką najlepiej ustawić bo jak.np. założę pokrywę drzwi to nie będzie można regulować.I czy te tweetera pasują bez problemu.

Opublikowano

jaka regulacja?? :mysli: , zwrotnice zamontowałem nad głośnikami, tweetery pasują