Maxito Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam, zastanawiam się nad podmianka blend głośników na takie z oznaczeniem BOSE, i teraz pytanie czy ktoś z was coś takiego już robił ??? jak to zrobić żeby nie przeszczało ,pierdziało i co najgorsze nie odpadło ????
wrclaguna Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Usuwasz stare zgrzewy plastikowe i na to dajesz nowe blendy
Maxito Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Opublikowano 18 Lutego 2013 tyle to wiem, bardziej mi chodzi o sposób zgrzania tych nowych czy jest jakieś urządzenie do zgrzania tego ? jakiś "knif" żeby to zrobić???
MAT1000 Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Ja zgrzewałem lutownicą z płaskim grotem.
Maxito Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Opublikowano 18 Lutego 2013 Ja zgrzewałem lutownicą z płaskim grotem. a możesz opisać cały proces jak zdemontowałeś stare obcinałeś czy rozwiercałeś, potem to jakoś dogniatałeś czy normalnie tylko włożyłeś i zgrzałeś ? coś piszczy skrzypi po tym przeszczepie
Gość adus20 Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 operacja jest tak prosta, ze jak to zobaczysz to sie kapniesz jak to zrobic, mozesz to zalutowac kazda lutownica
Maxito Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Opublikowano 19 Lutego 2013 więc mówicie że lutownica ??? więc muszę pomysleć jeszcze nad tym ???
rav85 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 ja robiłem to inaczej, zdejmujesz boczek, wyłamujesz stare blend, uwaga bo plastik jest bardzo ostry i można się pokaleczyć, wsadzasz blendę bose , podpalasz zapalniczka czekach aż plastik się zacznie rozpuszczać, gasisz i dołem zapalniczki rozmazujesz tak aby się zasklepiło z boczkiem
Maxito Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Opublikowano 19 Lutego 2013 ja robiłem to inaczej, zdejmujesz boczek, wyłamujesz stare blend, uwaga bo plastik jest bardzo ostry i można się pokaleczyć, wsadzasz blendę bose , podpalasz zapalniczka czekach aż plastik się zacznie rozpuszczać, gasisz i dołem zapalniczki rozmazujesz tak aby się zasklepiło z boczkiem no też patent niezły i jak nic nie skrzypi ?
rav85 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 nie jet prawie jak w oryginale , nic nie odstaje , nie ma rezonansu , buczenia , luzu
MAT1000 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Ja zgrzewałem lutownicą z płaskim grotem. a możesz opisać cały proces jak zdemontowałeś stare obcinałeś czy rozwiercałeś, potem to jakoś dogniatałeś czy normalnie tylko włożyłeś i zgrzałeś ? coś piszczy skrzypi po tym przeszczepie Siedzi jak z fabryki. Starą "wyłamałem" ostrożnie, a nową przyłożyłem, boczek na ziemię i powoli rozgrzewałem.
Maxito Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 kiedyś ojciec miał taka lutownicę z tym grotem ale ją wy***przył a teraz jak to by się przydało ... no cóż będzie trza coś pokombinować i zacząć od tylnich żeby przód już wyszedł jak z fabryki
maja99 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Najzwyklejsza lutownica w sklepie elektronicznym kosztuje ok 20zł i bez wzgledu jaki masz grot uda Ci sie to zrobić albo jak kolega rav85 napisał tez patent dobry:)
Maxito Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Opublikowano 27 Lutego 2013 zobaczymy zobaczymy najpierw muszę kupić blędy a potem będę kombinował
andrew01 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Sorki za odgrzanie tematu, ale przy montażu blend, które wcześniej były zdemontowane to plastikowe nóżki są znacznie krótsze i nie ma czego stopić. Jest na to jakiś patent czy pozostaje jedynie zrobić nadlewkę z kleju poxipol/distal? Pozdrawiam Andrzej
Rekomendowane odpowiedzi