Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompka centralnego zamka - idetyfikacja elementu - schemat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w związku z próbą reanimacji pompki centralnego zamka (zalanej) potrzebuje informacji nt elementów zaznaczonych na czerwono. Że to kondensatory to wiem, lecz na SMD nie drukuja wartosci :kwasny:

Pompka pochodzi z a4 b5 97r jest o numerze 8L0 862 257 L. Do otworzenia jej zmusił mnie brak komunikacji z vagiem i o masz, kwiatek taki :kox:

Najbardziej pomocny byłby dla mnie schemat ideowy elektroniki - ale czy takowy istnieje..??

Pozdrawiam

foto:

img0036zazn.jpg

Opublikowano

Szanowny kolego przerabiałem ten temat, i niestety nie dostaniesz schematu. Mało tego naprawa pompki, jest wręcz nie możliwa. Specjalnie kupowałem uszkodzone, aby próbować z kilku złożyć jedną i nic z tego. Szukaj drugiej pompki, koniecznie o tych samych numerach, i tej samej literce na końcu /pewnie B/. Są pompki niektóre zamienne ale nie wszystkie opcje będą po przekodowaniu pompki. Pozdrawiam.

P.s. Uszkodzone są ścieżki okolic modułu pilota, jeśli zwarcie było tyko na pinach do masy to bez kondensatorów będzie działać, o ile moduł pilota nie został uszkodzony. Najwyżej pompka będzie chodzić bez pilota. Reszta jak wyżej.

Opublikowano

Mam podobny problem kupiłem audi z zepsutym centralnym zamkiem. Ktoś już lutował połączenie między dwoma płytkami wewnątrz, ale strasznie źle to zlutował. Nie działa mi otwieranie i zamykanie drzwi pasażera i dwóch tylnych (drzwi kierowcy i wlew są ok). Pompka chodzi strasznie długo. Dwa mikrostyki w tylnej klapie nie otwierają bagażnika z pilota przytrzymując klawisz bagażnika idzie otworzyć. Otwieranie i zamykanie z kluczyka też działa na drzwi kierowcy i wlew. moje pytanie czy

DSC_0160.jpg

czy zna ktoś kolejność kabli z jednej do 2 płytki i czy idzie to naprawić samemu. Właśnie zauważyłem że w miejscach lutowania są upalone ścieżki czy ktoś ma jakiś schemat tych dwóch płytek. Nr centralki

8D0862257B czy mogę zamienić na inny nr jak będę kupował zamiennik pozdrawiam.

W IC nowy sterownik kosztuje 2135zł. na allegro około 300zł plus adaptacja kluczyka